Iata Samsung Galaxy A60 pareri si pret Romania. In lipsa de aparitii interesante pe piata locala, ne-am indreptat atentia catre smartphone-ul mid-range Samsung Galaxy A60.
Telefonul este disponibil in China iar spre bucuria noastra, terminalul apare listat pe site-ul Aliexpress pentru niste preturi destul de bune.
- Versiune 6GB RAM/64GB – 278 dolari (in jur la 1550 lei cu taxe si transport)
- Versiune 6GB RAM/128GB – 348 dolari (in jur la 1850 lei cu taxe si transport)
Inainte de a va prezenta 3 din cele mai atractive aspecte forte, vrem sa va aducem in atentie ceva interesant. Galaxy A60 utilizeaza chipset-ul Snapdragon 675, care motorizeaza si ‘fratele’ mai mare Galaxy A70. Asta clar este un mare atu al terminalului A60.
Chipset-ul SD675 este unul dintre cele mai potente modele mid-range ale momentului. Avand in vedere acest aspect (si nu numai), noi consideram ca A60 este net superior terminalului Galaxy A50. Singura exceptie o face display-ul, care in mod surprinzator este mai bun pe terminalul A50. In regula.
Acum haideti sa ne focusam impreuna pe aspectele cheie ale noului terminal Samsung.
A. Samsung Galaxy A60 pareri – DISPLAY POTENT DOTAT CU ‘PERFORATIE’
Ca si ecran (si alte cateva caracteristici precum design, acumulator, memorie etc), smartphone-ul are similaritati cu ‘dispozitivul’ Samsung Galaxy A8s. Cu ‘proaspatul’ Galaxy A60, Samsung a hotarat sa nu aplice clasica ‘reteta’ de display AMOLED.
In schimb, producatorul a ales un panou PLS TFT LCD, fabricat de catre firma chineza BOE. Vrem sa mentionam ca afisajul dispune de perforatie. Avand in vedere acest aspect, este destul de usor de ghicit de ce Samsung a ales sa echipeze device-ul cu panou LCD fabricat de alt producator.
Pentru device-uri mid-range, Samsung inca nu a dezvoltat panouri AMOLED dotate cu perforatie. Ca sa fim sinceri, ne mira un pic acest aspect. Samsung are la indemana resurse din belsug (atat financiare cat si tehnologice). In fine.
# Samsung Galaxy A60 pareri
Afisajul poseda caracteristici atractive precum diagonala generoasa de 6.3 inci, rezolutie Full HD+ (2340×1080 pixeli), format 19.5:9 si raport ecran/corp de peste 90 procente.
Elementul de design care capteaza privirea este perforatia din partea stanga sus, in care este incorporata camera frontala de 16-megapixeli.
Noi credem ca ‘gaura’ din ecran asigura partii frontale un look cu ‘tenta’ high-tech. Vrem sa precizam ca in perforatia terminalului Galaxy A8s este ‘plasata’ o camera frontala de 24-megapixeli.
Un alt aspect care se face remarcat este lipsa din partea de sus a difuzorului pentru apeluri. A60 este primul smartphone Samsung care dispune de difuzor incorporat in ecran. Daca nu ne inselam, Huawei P30 Pro este primul smartphone dotat cu difuzor audio ‘montat’ direct in display.
B. CAMERA PRINCIPALA DOTATA CU 3 SENZORI; UN SENZOR DISPUNE DE 32-megapixeli 🙂
Sistemul tri-camera care echipeaza smartphone-ul Galaxy A60 este destul de similar cu cel regasit pe terminalul Galaxy A70. Asta doar poate sa ne bucure deoarece camera de pe A70 este una performanta.
Device-ul A60 poseda o unitate foto principala compusa din urmatoarea combinatie de senzori: 32MP (F1.7) + 8MP (F2.2, senzor ultra wide de 123 grade) + 5MP (F2.2, senzor bokeh).
Prezenta senzorului ‘primar’ dotat cu 32-megapixeli ne face sa credem ca terminalul se descurca excelent atunci cand vine vorba de poze clare si pline de detaliu.
Conform producatorului, senzorul de 32MP este optimizat pentru fotografiere in conditii de luminozitate scazuta. Bine de stiut 🙂
Senzorul de 8-megapixeli dotat cu lentile ultra wide permite capturarea in cadru de cladiri mari, peisaje largi, grupuri de persoane etc. Asta clar este util.
In ceea ce priveste restul de dotari, sistemul tri-camera dispune de tehnologie AI smart scene recognition (detectarea automata a diverse tipuri de peisaje), HDR, flash LED, PDAF auto-focus, zoom digital 8X, video UHD 4K (3840×2160) cu 30fps si video slow-motion in rezolutie HD cu 240fps.
C. Samsung Galaxy A60 pareri – DIVERSE DOTARI MIDRANGE DE ‘LUX’
Pe partea de hardware intern, ‘vedeta incontestabila’ este puternicul chipset Qualcomm Snapdragon 675 tactat la 2.0GHz. Acest propulsor scoate in AnTuTu punctajul de aproape 175.000 puncte.
Noi am avut ocazia sa testam Nokia 8.1, care dispune de motorizare Snapdragon 710. Acest chipset scoate cu cateva mii de puncte mai putin decat propulsorul SD675. Asta spune totul despre cat de performant este chipset-ul, implicit smartphone-ul Galaxy A60. No comment 🙂
Alte dotari care atrag atentia noastra sunt acumulatorul de 3500mAh (dotat cu fast charging), portul USB C, cei 6GB de memorie RAM, stocarea interna de 128GB ROM, conexiunea NFC, functia Dual 4G, conexiunea Bluetooth 5.0 si design-ul curbat.
UITE RESTUL DE INFORMATII TEHNICE
- Android 9.0 Pie (interfata Samsung One UI)
- Slot MicroSD (max 512GB), slot Dual SIM, ANT+, GPS/GLONASS/Beidou/Galileo, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, VHT80, WiFi Direct
- Lipsuri – fara jack 3.5mm
- Audio – sunet prin USB C, tehnologie Dolby Atmos
- Senzori – accelerometru, amprenta (pe spate), giroscop, geomagnetic, hall, proximitate, lumina
- 155.3 x 73.9 x 7.9mm si 168 grame
- Carcasa cu spate din policarbonat glossy; rama metalica
Samsung Galaxy A60 pareri – CONCLUZIE
Noul mid-range Samsung Galaxy A60 este un smartphone atractiv (spre foarte atractiv). Dotarile sunt puternice, design-ul este elegant iar preturile sunt decente.
Daca ar fi sa reprosam ceva device-ului, este absenta carcasei premium si a jack-ului 3.5mm. In ceea ce priveste display-ul, clar era de preferat un panou AMOLED, insa este in regula si afisajul de tip PLS LCD. Noi speram ca acest device va fi adus pe piata din Romania 🙂