Uite Sony Xperia 1 pareri si pret in Romania. Saptamana aceasta aduce o surpriza placuta pentru fanii de smartphone-uri high-end de la noi din tara. In Romania si-a facut aparitia cel mai puternic smartphone Sony. Noul Xperia 1 este la vanzare pe site-ul eMAG.ro pentru suma de 4000 lei.

Terminalul aduce multe aspecte hardware tari, insa cel mai impresionant este de departe display-ul. Putem spune ca in acest moment, Xperia 1 are la bord cel mai puternic ecran montat vreodata pe un smartphone. Pe ‘hartie’, asta suna extrem de bine. In mare parte, asa este.

Insa, exista un aspect ‘secundar’ foarte important care inca este ‘abordat’ de producatorul japonez cu mult prea multa indiferenta. Aici ne referim la acumulator. Mai multe despre toate acestea ve-ti descoperi in cateva clipe.

Sony Xperia 1 pareri

# Sony Xperia 1 pareri pro – DISPLAY OLED DOTAT CU REZOLUTIE 4K 🙂 🙂

Atunci cand vine vorba de smartphone-uri, se poate ‘afirma’ cu usurinta ca Sony traieste in alta lume fata de Samsung, Huawei si Apple.

Divizia de mobile a celebrului producator japonez este pe o panta descendenta de ani buni, iar din pacate pentru Sony nu prea exista sperante ca situatia s-ar imbunatati.

Pe langa cei 3 mari producatori, Xiaomi pur si simplu spulbera brand-ul japonez atunci cand vine vorba de cifre vanzari.

In ciuda acestor aspecte, ne pare bine sa vedem ca Sony nu depune armele si continua sa aduca tehnologii noi si inovatii pe telefoanele sale mobile.

Noul Sony Xperia 1 este un device important pentru intreaga industrie deoarece este primul smartphone echipat cu display OLED 4K HDR. Este aproape ‘imposibil’ sa nu lauzi acest aspect.

Cu toate acestea, noi consideram ca prezenta unui astfel de ecran pe un telefon este un aspect ridicol si exagerat. In prezent, nu exista laptop-uri de gaming inzestrate cu ecrane atat de puternice 🙂

Lasam asta de-o parte si ne focusam pe impresionantele caracteristici tehnice ale afisajului prezent pe terminalul Sony.

Xperia 1 – FISA TEHNICA PENTRU DISPLAY

  • Panou OLED CinemaWide
  • Diagonala 6.5 inci
  • Format 21:9
  • Rezolutie 4K (3840×1644 pixeli)
  • Rata contrast de 1.000.000:1
  • Geam Corning Gorilla Glass 6
  • 643 PPI densitate pixeli
  • Raport ecran/corp de 82 procente
  • Tehnologii – spectru culoare DCI-P3, HDR BT.2020, BRAVIA 4K upscaling (scaleaza continutul SD si HD la 4K), X Reality

CATEVA OBSERVATII

Remarcam faptul ca display-ul are un look ‘spectaculos’ gratie formatului ‘ciudat’ de 21:9. Afisajul este foarte inalt si destul de ingust.

Asta il face ideal pentru consum ‘excesiv’ de jocuri si clipuri video de pe YouTube. Va reamintim ca si smartphone-ul mid-range Sony Xperia 10 Plus poseda afisaj inalt dotat cu tehnologie 21:9.

Sony Xperia 1 pareri

Sony Xperia 1 pareri contra – ACUMULATORUL ESTE ASPECTUL HARDWARE CARE DEZAMAGESTE PROFUND

Avem in fata un telefon mobil dotat cu ecran ‘ridicol’ de puternic. Avand in vedere acest aspect, pur si simplu nu ne putem explica de ce Sony a montat in smartphone un acumulator dotat cu doar 3330mAh. Este de-a dreptul absurd sa puni un ecran 4K pe o baterie de capacitate atat de mica.

Sa nu uitam ca avem de-a face cu un afisaj OLED dotat cu super contrast (1.000.000:1). Oare cat o sa tina bateria atunci cand luminozitatea ecranului este setata la maxim? La asta se adauga imensa rezolutie de 3840×1644 pixeli.

Toate acestea suna a ‘dezastru’ in ceea ce priveste autonomia. Aaaa… si sa nu uitam diagonala ‘masiva’ de 6.5 inci. Total inexplicabil ceea ce a realizat Sony.

Va reamintim ca smartphone-ul Sony Xperia XZ3 (varf de gama din 2018) poseda aproximativ acelasi acumulator de 3330mAh. Tot ce putem spune este oau 🙁 Surprinde pe cineva situatia in care se afla Sony pe partea de vanzari telefoane? Nu credem.

Inainte de a trece mai departe, vrem sa precizam ca acumulatorul nu dispune de wireless charging. No comment 🙁

Sony Xperia 1 pareri pro – Incercam sa eliminam puternicul gust amarui lasat de baterie prin a va enumera alte aspecte atractive ale terminalului Xperia 1

  • Chipset Snapdragon 855 + 6GB RAM/128GB ROM UFS 2.1
  • Camera principala tripla 12MP+12MP+12MP dotata cu stabilizare video OIS/EIS, dual Pixel PDAF, stabilizare foto OIS, zoom optic 2x, unghi super wide, video 4K HDR, video slow-motion 960fps, functie eye tracking (urmarire ochi)
  • 4G LTE Cat 19 1.6Gbps, NFC, USB C 3.1, senzor barometru (masoara inaltimea), scanner amprenta pe lateral
  • Difuzoare stereo cu tehnologie Dolby Atmos; audio 24 bit/192kHz si motor pentru efect vibratie
  • Carcasa superba dotata cu protectie IP68; sticla Gorilla Glass 6 pe fata/spate si rama metalica
  • Tehnologie fast charging 18W

Sony Xperia 1 pareri

Sony Xperia 1 pareri – IATA RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Android 9.0 Pie
  • Camera selfie 8-megapixeli, HDR, mod portret, video 1080p 30fps cu stabilizare EIS
  • Slot MicroSD (512GB), slot Dual SIM, WiFi 802.11 ac, GPS/GLONASS/BDS/GALILEO, Bluetooth 5.0, Google Cast
  • Lipsuri – fara jack 3.5mm
  • Senzori – accelerometru, lumina, compas, geomagnetic, giroscop, hall, magnetometru, pedometru, proximitate, RGB
  • 167 x 72 x 8.2mm si 178 grame
  • Culori – negru, mov, gri, alb
  • Accesorii – casti, incarcator fast charger

Sony Xperia 1 pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Sony Xperia 1 este un flagship care impresioneaza prin diverse dotari hardware de top. Insa, s-a neglijat un aspect extrem de important, in speta acumulatorul.

Practic, device-ul foloseste aproximativ aceeasi baterie montata pe Xperia XZ3 (flagship din 2018). Capacitatea de 3330mAh este prea mica, lipseste incarcarea fara fir iar functia fast charging nu este una de top, precum cea de pe flagship-urile Huawei.

Per total, noi suntem dezamagiti de flagship-ul pe 2019 al celor de la Sony. Noi consideram ca device-ul nu are sanse de reusita in fata unor modele precum Huawei P30 Pro sau Samsung Galaxy S10 Plus.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).