Ne aflam intr-o perioada foarte speciala a anului. Cu aceasta ocazie va aducem ceva interesant. Ulefone Armor 6 pareri si pret Romania – avem de-a face cu un smartphone rugged puternic, durabil si dotat cu pret piperat.

Armor 6 apare listat pe site-ul Aliexpress pentru suma de 400 dolari (in jur la 1700 lei). Avand in vedere acest aspect, este obligatoriu ca nivelul de dotari sa impresioneze.

Spre surprinderea noastra, smartphone-ul reuseste sa faca asta. Haideti sa luam pe rand cele mai interesante aspecte hardware. Demaram cu capabilitatile rugged.

a. Ulefone Armor 6 pareri si pret Romania – Are protectii IP68 si IP69K

Daca punem la socoteala faptul ca smartphone-ul este unul de tip rugged, prezenta protectiei IP68 (durabilitate la apa si praf) nu este deloc surprinzatoare. Ce surprinde este protectia ‘extrema’ IP69K.

Dupa o scurta cautare pe net, am descoperit faptul ca acest tip de protectie face ca un device sa reziste cu brio la jeturi puternice de apa, temperaturi foarte ridicate si praf (carcasa este realizata in asa fel incat praful nu poate patrunde in interiorul device-ului).

Pe site-ul oficial Ulefone se precizeaza ca telefonul poate incasa ‘trante’ de la 1.2 metri inaltime, poate supravietui pentru 24 ore in ciment de 1 metru adancime si poate rezista pentru 2 ore in apa de 2 metri adancime. Impresionant 🙂

La toate acestea se mai adauga si certificarea MIL-STD 810G. Asta garanteaza ca telefonul nu intampina probleme cand este expus la vibratii, socuri puternice, presiune, umiditate ridicata, radiatii solare, indoire si alte ‘tratamente ostile’.

Producatorul chinez a echipat noul Armor 6 cu detector raze ultraviolete care alerteaza utilizatorul in ceea ce priveste supraexpunerea la soare.

Pe site-ul Ulefone se mai mentioneaza ca telefonul poate functiona intre temperaturi de -20 si 60 grade celsius. Cand device-ul este oprit, el poate face fata la temperaturi cuprinse intre -40 si 80 grade.

In ceea ce priveste carcasa, ea dispune de ramforsari la colturi, pe laterale si in partile de sus/jos. Telefonul poseda cadru metalic, spate acoperit cu material tip TPU (un fel de silicon) si ecran echipat cu protectie Gorilla Glass 5.

Avand in vedere toate aceste aspecte, terminalul este recomandat persoanelor care practica job-uri grele si sporturi extreme. Telefonul este ideal si persoanelor care pur si simplu doresc un smartphone care nu pateste nimic atunci cand ia o tranta pe gresie, beton si alte suprafete dure.

b. Ulefone Armor 6 pareri si pret Romania – Configuratie cu multi ‘cai putere’ si o selectie bogata cu functii moderne

Smartphone-ul Ulefone Armor 6 impresioneaza ca display si configuratie interna. Afisajul este unul dotat cu notch si diagonala generoasa de 6.2 inci.

Iata ca notch-ul ajunge sa ‘motorizeze’ si telefoane tip rugged. Noi personal am fi preferat un afisaj cu design clasic tip 18:9. In starea actuala, ecranul poseda format 19:9.

Din punct de vedere tehnic, afisajul nu dezamageste. Avem panou IPS LCD, rezolutie Full HD Plus (2246×1080 pixeli), raport display/corp 91.8% si 402PPI.

Legat de raportul ecran/corp, noi suntem de parere ca valoarea specificata de producator este prea optimista. Noi credem ca este undeva pe la 75-80%, ceea ce este in regula.

Si acum am ajuns la dotarile ascunse sub ‘capota’. Device-ul are 128GB ROM, 6GB de RAM, chipset-ul MediaTek Helio P60 si acumulator 5000mAh (dotat cu fast charging 18W). Ce parere aveti? Noi credem ca dotarile hardware sunt excelente 🙂

De obicei telefoanele tip rugged nu dispun de dotarile regasite pe telefoanele mid-range premium non-rugged. Noul terminal Ulefone ‘sparge’ acest tipar si aduce o ‘gama’ bogata de echipamente moderne/utile.

Avem NFC, port USB C, scanner amprente, Face Unlock, procesor audio independent (FS1610S), Dual 4G, acumulator cu incarcare wireless (putere 10W), sistem dual-camera 16MP+8MP, LTE Cat 7, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac si diverse accesorii (folie, cablu OTG, adaptor USB C – Micro USB, adaptor USB C – jack 3.5mm).  Nimic de reprosat 🙂

IATA RESTUL DE INFORMATII TEHNICE

  • Android 8.1 Oreo
  • Slot Dual SIM, slot MicroSD (256GB), Bluetooth 4.2, GPS/GLONASS/Beidou, Radio FM
  • Senzori – compas, giroscop, lumina, proximitate, barometru, pedometru
  • Sistem dual-camera 16MP (21MP interpolare) + 8MP (13MP interpolare), apertura F2.0, flash LED dual, PDAF autofocus
  • Camera secundara 8MP (13MP interpolare), apertura F2.0
  • Culori – negru, rosu
  • 166 x 83 x 13.3 mm si 228 grame

Ulefone Armor 6 pareri si pret Romania – GANDURI DE FINAL

Putem spune fara pic de retinere ca noul Ulefone Aromor 6 este un rugged foarte interesant. Singura problema este pretul ridicat (nimic surprinzator). Noi suntem de parere ca 400 dolari este prea mult pentru un telefon realizat de brand chinezesc cu alura de no-name.

Sa nu ne intelegeti gresit. Precum UMIDIGI, brandul Ulefone este unul de calitate (in comparatie cu producatorii chinezi de duzina gen Dogee, HomTom, Cubot, Gome, AllCall etc).

Insa, noua ne vine greu sa cheltuim 1700 lei pe un astfel de telefon (fie el si super bine echipat). Noi credem ca pretul cel mai potrivit este de 300 dolari (in jur la 1300 lei).

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).