In aceasta zi de Vineri destul de friguroasa avem ceva special pentru voi. Este vorba despre ZTE Nubia Red Magic Mars pareri si pret. Terminalul este o aparitie foarte recenta si foarte interesanta 🙂 Avem de-a face cu un smartphone dedicat persoanelor pasionate de gaming.

Smartphone-ul aduce in premiera pentru un ZTE capacitatea ridicola de 10GB memorie RAM. Inainte de a va prezenta toate aspectele cheie ale ‘proaspatului’ Red Magic Mars, vrem sa va precizam un aspect important.

Terminalul apare listat pe site-ul Geekbuying la urmatoarele preturi: versiune cu 6GB RAM+64GB – 551 dolari (2300 lei) si versiune cu 8GB RAM+128GB – 647 dolari (2700 lei). In ceea ce priveste versiunea cu 10GB RAM+256GB, ne putem astepta sa coste undeva la 3500 lei. Acum haideti sa vedem impreuna cu ce vrea sa ne impresioneze terminalul chinezesc.

1. ZTE Nubia Red Magic Mars pareri si pret – Configuratie foarte performanta

Versiunea originala de Nubia Red Magic are la bord chipset-ul Snapdragon 835. Iata ca modelul ‘Mars’ primeste un upgrade considerabil in ‘persoana’ chipset-ului high-end Qualcomm Snapdragon 845 2.8GHz. Excelent 🙂

Legat de memoria RAM, v-am mentionat in randurile de inceput ca terminalul dispune de 3 versiuni: 6GB RAM/64GB ROM, 8GB RAM/128GB ROM si un ridicol 10GB RAM/256GB ROM.

Indiferent de varianta, ai la dispozitie memorie din ‘belsug’ iar asta este imbucurator 🙂 Precum era de asteptat, stocarea foloseste tehnologie UFS 2.1. RAM-ul este de tip LPDDR4X. In regula.

Super configuratia hardware are ca si ‘partener de dans’ acumulatorul de 3800mAh. Bateria dispune de tehnologie de incarcare rapida Nubia flash charging 5V/3.2A, de la care asteptam doar lucruri bune (alimentare rapida, temperatura redusa la incarcare).

In mod evident, avem de-a face cu hardware varf de gama care o sa fie ‘forjat’ in special cu cele mai noi si mai tari jocuri. Asta genereaza multa caldura in interiorul device-ului.

Prin urmare, este foarte important ca telefonul sa aiba la bord ceva sistem de racire. ZTE s-a conformat si a dotat noul bolid cu ceva foarte modern si special.

2. ZTE Nubia Red Magic Mars pareri si pret – Sistem de racire avansat si dotari ideale pentru gaming

ZTE Nubia Red Magic Mars are la bord un sistem de racire foarte avansat. Producatorul chinez a incorporat in device racire cu lichid si racire cu aer. Interesant 🙂 Aceasta combinatie este denumita de producator ‘ICE multi-dimensional cooling system’.

In momentele de gaming intens, cele doua sisteme de racire coboara temperatura procesorului Snapdragon 845 cu pana la 13.2 grade (conform ZTE). Asta este destul de impresionant.

De obicei, in momentele foarte intense, un procesor de telefon mobil atinge pana spre 55 de grade. Odata ce racirea smartphone-ului ZTE intra in actiune, pe ‘hartie’, temperatura ar trebui sa coboare de la 55 grade pana la 41.8 grade. Nu e rau deloc.

Asta inseamna ca te poti delecta cu jocuri gen PUBG Mobile, Asphalt 9 in conditii aproape ideale si pentru mult timp. Un telefon cu temperaturi reduse consuma energie mai putina iar asta este important.

# ZTE Nubia Red Magic Mars pareri si pret – Efecte de vibratie si LED tip ‘neon’

Pentru o experienta de gaming cat mai placuta, pe marginea dreapta de-o parte si de alta sunt integrate zone touch care asigura un plus de control in diverse jocuri. La asta se adauga motorul pentru vibratii care ofera efecte de vibratie in functie de actiunea care se desfasoara pe ecran.

Nu lipseste iluminarea tip RGB (LED tip ‘neon’ incorporat pe spatele device-ului). LED-ul poate fi setat sa se lumineze in ritm cu muzica sau sa asigure efecte de iluminare in diverse jocuri. Cool 🙂

# Sonorizare performanta si design futurist

Si acum am ajuns la un aspect foarte important intr-un gadget focusat pe gaming, in speta sonorizarea. Ne bucura sa vedem ca ZTE a echipat terminalul cu un sistem audio puternic.

El are la bord boxe stereo, doua amplificatoare si tehnologie audio DTS 7.1. Impresionant 🙂 Avand in vedere toate aceste dotari audio, suntem increzatori ca smartphone-ul poate sa ofere un sunet la cel mai inalt nivel.

Pe partea de design, telefonul poseda constructie metalica cu aspect superb. Spatele metalic are design slim in partile laterale si cele de sus/jos. Partea de mijloc are in grosime cativa milimetri in plus deoarece aici este gazduit LED-ul RGB iar dedesubt sistemul de racire.

Spatele metalic are look inspirat parca dupa celebrele masini sport Lamborghini. Avem doua ‘V-uri’ in partile de sus si jos. In primul este ‘desenata’ elegant camera principala. Dedesubt, zarim senzorul de amprente care poseda look in ton cu device-ul. Ambele ‘V-uri’ au suprafata usor texturata.

Pentru sesiuni de gaming fara pic de intrerupere, telefonul dispune de buton fizic dedicat, care odata apasat blocheaza apelurile, mesajele, notificarile etc. Perfect 🙂

3. ZTE Nubia Red Magic Mars pareri si pret – Display cu look trendy si specificatii bune

Partea frontala dispune de un ecran echipat cu sticla curbata si margini foarte inguste. Cu toate ca rama negra de sus este foarte slim, producatorul a reusit cumva sa incorporeze pe rama camera secundara si difuzorul pentru apeluri. Bravo ZTE!

Din punct de vedere hardware, display-ul sta bine, insa nu impresioneaza. Noi consideram ca asta e perfect in regula. De ce spunem asta ? Un display performant tip AMOLED ‘umfla’ destul de mult pretul terminalului. Iar un ecran de inalta rezolutie gen Quad HD are impact destul de profund asupra performantelor si bateriei.

ECRAN – FISA TEHNICA

  • Panou JDI IPS LCD de 6 inci
  • Rezolutie FHD+ (2160×1080), 403PPI densitate pixeli
  • Format 18:9, sticla curbata Dinorex durabila la socuri/zgarieturi
  • Ratie ecran-corp 78.53%

ZTE Nubia Red Magic Mars pareri si pret – IATA RESTUL DE CARACTERISTICI

  • Sistem de operare Redmagic OS 1.6 (bazat pe Android 9.0 Pie)
  • Camera principala 16-megapixeli, AI scene recognition, lentile F1.8, PDAF, senzor CMOS, flash LED, video 4K 30fps, video slow-motion 240fps
  • Camera secundara 8-megapixeli, lentile F2.0, video 1080p
  • 4G LTE Cat 18, Dual SIM, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac 2×2 MIMO, Bluetooth 5.0 BLE, port USB tip C, jack audio 3.5mm, GPS/GLONASS/BDS, Radio FM
  • Procesor grafic Adreno 630 710MHz
  • Senzori – lumina, compas, accelerometru, giroscop, amprenta, distanta
  • Lipsuri – fara slot MicroSD
  • 158.25 x 75 x 9.85 mm si 193 grame
  • Culori – negru, rosu, negru cu accente de camuflaj

CATEVA OBSERVATII SI PARERI

Remarcam ca terminalul ruleaza interfata software bazata pe noul sistem de operare Android 9.0. Foarte bine 🙂 Legat de interfata Redmagic OS, ea este customizata cu diverse functii focusate pe gaming.

Printre acestea se numara ‘game control panel’ care iti ofera informatii despre temperatura, procesor, placa video, viteza conexiune internet etc. Noi laudam producatorul chinez ca a facut pasul spre cel mai nou sistem de operare Google.

Camerele foto au dotari bune, insa nu impresioneaza. Noi am fi preferat ca pe device sa fie prezent un sistem dual-camera. Legat de conectivitate, telefonul este bine pus la punct. Se face remarcata functia LTE Cat 18 cu viteza de 1 gigabit. Lipsa slotului MicroSD poate fi resimtita in cazul versiunii cu 64GB ROM.

ZTE Nubia Red Magic Mars pareri si pret – CONCLUZIE

Noul ZTE Nubia Red Magic Mars este un smartphone care impresioneaza ca hardware si design. Camerele foto si display-ul nu sunt high-end, insa noi credem ca se prezinta mai mult decat decent.

In ceea ce priveste costul de achizitie, noi consideram ca 550 dolari – 2300 lei pentru versiunea cu 6GB RAM nu este rau deloc. Modelul care atrage toate privirile este cel cu 10GB RAM. 830 dolari – 3500 lei (pret estimativ) nu ni se pare a fi ‘strigator la cer’ pentru varianta de top.

Va reamintim ca si Xiaomi a lansat un smartphone cu 10GB RAM, in speta terminalul Black Shark Helo (SD845, display AMOLED, LED-uri RGB, dual-camera).

Via Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).