Uite Honor Magic 6 Lite pareri si pret in Romania. Daca indragiti telefoanele mid-range puternice (si elegante), atunci astazi avem ceva interesant pentru voi 🙂 Producatorul chinez Honor a lansat noul terminal mid-range premium Magic 6 Lite.

Va precizam ca dispozitivul ofera o gama variata de dotari interesante. Aici mentionam display-ul de top, chipset-ul eficient si destul de puternic, stocarea foarte rapida, bateria performanta si design-ul stilat. Cu aceste aspecte precizate, purcedem mai departe si ne indreptam privirea catre pret.

Smartphone-ul o sa fie lansat in Italia pe final de luna Decembrie pentru suma de aproximativ 360 euro (versiune cu 8GB RAM/256GB). Device-ul va ajunge curand in Romania pentru un pret situat in jurul valorii de 1800 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

[UPDATE 29-12-2023] Terminalul Honor Magic 6 Lite este la vanzare pe site-ul Altex.ro pentru suma de 1800 lei (8GB RAM/256GB).

Honor Magic 6 Lite pareri

SEGMENTE HARDWARE FORTE

# Panou AMOLED curbat, 6.78 inci, 2652×1200 pixeli, refresh 120Hz, culori pe 10 bit, spectru culoare 100% DCI-P3, 1200 niti luminozitate max, tehnologie PWM Dimming 1920Hz, raport ecran/corp de peste 91%, 429PPI

# Configuratie – procesor Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 4nm, 8GB RAM LPDDR5 + 256GB stocare UFS 3.1

# Acumulator – 5800mAh cu fast charging 35W

# Conectivitate – 5G, 4G, NFC, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.1, senzor amprente incorporat in ecran, USB C, Dual SIM

# Design – parte frontala acoperita cu sticla foarte durabila, spate din PMMA (plastic de calitate) sau acoperit cu piele sintetica, profil slim de 7.98mm, 185 grame greutate

Honor Magic 6 Lite pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va spunem ca smartphone-ul ‘scoate la pensie’ imbatranitul Honor Magic 5 Lite (lansat in Februarie 2023).

Nu exageram deloc cand spunem ca telefonul exceleaza la 3 capitole hardware – ecran, configuratie si baterie.

Demaram cu display-ul. Dansul aduce un design absolut superb si niste specificatii/caracteristici de top 🙂 Poate diagonala de 6.78 inci este un pic cam mare. Insa, fiind vorba de un panou AMOLED high-end, cu cat este mai mare, cu atat este mai bine 🙂 🙂

In ceea ce priveste protectia ecranului, producatorul a realizat ceva special. Honor a echipat afisajul cu ‘sistemul de protectie’ Ultra-Bounce Anti-Drop Display 360° Protection. Gratie acestuia, ecranul poseda 3 nivele de protectie: ramforsari pentru display, sasiu/rama si componentele interne.

Gratie acelor aspecte, pe site-ul oficial apare ca device-ul a receptionat certificarea ‘drop resistance’ (rezistenta la cadere/impact) din partea companiei elvetiene SGS. Bine de stiut 🙂

Si acum haideti sa parcurgem configuratia. Chipset-ul Snapdragon 6 Gen 1 asigura un balans bun intre performanta si eficienta. Din ceea ce am vazut pe net, procesorul scoate in Antutu 10 un scor de aproximativ 560.000 puncte. Nu-i rau 🙂 Pe partea de eficienta, fiind vorba de un chipset mid-range nou pe 4nm, ne putem astepta doar la lucruri bune 🙂

Honor Magic 6 Lite pareri

Honor Magic 6 Lite pareri

Performanta procesorului clar nu este oau, insa noi consideram ca chipset-ul este un mid-ranger perfect decent. Ca si fapt divers, Snapdragon 6 Gen 1 livreaza un nivel de performanta comparabil cu al procesoarelor Dimensity 7050/1080 si Snapdragon 778G.

Tinem sa va spunem ca noi am testat terminale motorizate de catre procesoarele mentionate putin mai sus. Aici evidentiem Motorola Edge 20 (review) si Xiaomi 12 Lite (ambele dispun de Snapdragon 778G).

In ceea ce priveste device-urile cu Dimensity 7050 testate, acestea sunt Lenovo Tab P12 (review) si Oppo Reno 10 5G. Aaa… sa nu uitam. Noi am testat si smartphone-urile Redmi Note 12 Pro Plus (review) si Redmi Note 12 Pro 5G (ambele poseda Dimensity 1080).

Revenim la terminalul Magic 6 Lite. Setup-ul 8GB RAM LPDDR5 + stocare 256GB tip UFS 3.1 este foarte atractiv 🙂 Apropo de stocare, ne pare bine sa vedem ca telefoanele mid-range de generatie noua poseda stocare care cu cativa ani in urma echipa doar telefoane high-end. Foarte tare 🙂

Si acum este randul bateriei. Setup-ul 5800mAh + fast charging 35W intocmit de producator este si el foarte atractiv 🙂 Daca luam in calcul chipset-ul SD6 Gen 1 foarte eficient si bateria de aproape 6000mAh, ne putem astepta ca smartphone-ul sa asigure o autonomie excelenta.

E drept ca ecranul AMOLED de top o sa fie un mare consumator de energie. Insa, noi suntem convinsi ca asta nu o sa afecteze mult partea de autonomie a device-ului 🙂

O SCURTA OBSERVATIE

Apropo de telefoane echipate cu baterie de capacitate foarte generoasa, va precizam ca destul de recent noi am testat Motorola Moto G54 5G Power (6000mAh + incarcare 30W).

Honor Magic 6 Lite pareri – CE NU NE PLACE LA DEVICE

# Nu are boxe stereo

# Nu are protectie la apa si praf

# Camera principala nu are OIS

# Senzorul ultra-wide (5MP) este modest

# Camera macro 2MP este de umplutura

CATEVA OBSERVATII

Din pacate, lista cu puncte contra este cam stufoasa 🙁 Prima data evidentiem aspectele cele mai evidente (daca se poate spune asa). Absenta boxelor stereo, a functiei OIS si a unei camere ultra-wide decente sunt 3 mari, mari minusuri 🙁

Hai sa zicem ca lipsa protectiei la apa/praf este compensata de catre durabilitatea (la impact/caderi) excelenta a device-ului.

Legat de camera macro 2MP, ea este complet inutila. Daca senzorul avea 5-megapixeli, era altceva.

Honor Magic 6 Lite pareri – GANDURI DE FINAL

Ca sa fim sinceri, noul Honor Magic 6 Lite este un device de tipul love/hate. Aspectele pe care noi le indragim mult sunt ecranul, chipset-ul, baterie, durabilitatea si RAM-ul + stocarea. Din pacate, telefonul are si multe aspecte nereusite care te indeamna sa nu-l agreezi.

Avand in vedere cele spuse, pretul de 360 euro (in jur de 1800 lei) este fara indoiala mare. Ca sa va faceti o idee precisa legat de acest aspect, smartphone-ul Motorola Edge 40 (testat de noi) costa in acest moment 1500 lei iar pachetul cu dotari oferit de device este cu mult mai bine pus la punct fata de ceea ce ofera Honor Magic 6 Lite.

Va mentionam ca Edge 40 are wireless charging, protectie IP68, camera ultra-wide capabila de video 4K, camera principala cu OIS, chipset Dimensity 8020 net superior, camera selfie capabila de video 4K, boxe stereo, WiFi 802.11 ax etc.

In contextul celor precizate mai sus, un prag de pret adecvat pentru noul device Honor este de 1300 – 1400 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13 cu interfata MagicOS 7.2
  • Camera principala cu senzor 108MP, video 4K 30fps
  • Camera selfie 16MP, video 1080p
  • Conectivitate – WiFi direct, wifi hotspot, GPS/AGPS/GLONASS/BeiDou/ Galileo
  • Senzori – gravitatie, lumina, giroscop, proximitate, compas
  • Lipsuri – fara microSD si jack 3.5mm
  • Accesorii – incarcator, husa, folie
  • Culori – orange, negru, verde, argintiu

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).