Uite Realme 7 pareri si pret in Romania. Continuam cu seria de prezentari interesante si astazi ne focusam pe un mid-range de buget puternic, generos echipat, elegant si bineinteles accesibil. In acest vremuri tulburi, cei 4 factori sunt foarte importanti atunci cand vrei sa cumperi un telefon mobil.

Terminalul ales de noi poarta numele de Realme 7. Ne abtinem in a compune o introducere elaborata si in cateva clipe intram in actiune 🙂 Inainte de a face asta tinem sa va spunem ca smartphone-ul este la vanzare pe site-ul eMAG pentru suma de 950 lei (versiune 6GB RAM/64GB) si 1100 lei (varianta 8GB RAM/128GB). In regula.

Realme 7 pareri

CARE SUNT PRINCIPALELE ARGUMENTE DE ACHIZITIE ?

Realme 7 pareri – Acumulator cu fast charging potent si multi miliamperi

Terminalul se bucura de prezenta unei baterii excelent pusa la punct 🙂 Ea poseda capacitate mare de 5000mAh si tehnologie fast charging de 30W. Asa da 🙂 Conform producatorului, alimentarea pana la 50 de procente este efectuata in 26 de minute, ceea ce este perfect in regula 🙂

Ne pare bine sa vedem ca in prezent marii producatori isi indreapta focusul si catre partea de acumulator. Asta este important.

La un moment dat, ecranul era in prim plan (cam la fel este si acum) iar bateria era lasata cu mult in urma. Exemplul perfect in acest sens este terminalul Sony Xperia 1, lansat in Februarie 2019. Daca va vine sa credeti, device-ul are ecran OLED 4K (3840×1644 pixeli) si acumulator de 3330mAh.

Inainte de a trece mai departe tinem sa va spunem ceva foarte interesant 🙂 Noi am publicat foarte recent review la Motorola Moto G9 Plus, un terminal mid-range excelent care poseda acelasi combo 5000mAh + incarcare 30W ca si smartphone-ul Realme 7.

Realme 7 pareri

Realme 7 pareri – Propulsor performant si memorie rapida

Va precizam ca in cazul fratelui mai mare Realme 7 Pro s-a mers pe mana motorizarii Snapdragon 720G. In ceea ce priveste terminalul Realme 7, producatorul chinez a renuntat la motorizarea Snapdragon si optat pentru un propulsor MediaTek (probabil pentru a economisi ceva finante).

Insa, sa nu va descurajeze alegerea facuta de Realme. Smartphone-ul a receptionat noul chipset MediaTek Helio G95 iar din cate am studiat pe net, propulsorul este mai performant decat chipset-ul Snapdragon 720G ale versiunii Pro de Realme 7.

Chipset-ul Helio G95 (octa-core 2.05GHz, video Mali G76 MC3) scoate in AnTuTu punctajul de peste 300.000 puncte. Destul de impresionant 🙂 Conform acestui scor, performanta in AnTuTu livrata de Helio G95 este similara cu a motorizarii 5G Snapdragon 765G. Din nou spunem, destul de impresionant 🙂 Va precizam ca propulsorul SD765G echipeaza smartphone-uri mid-range premium scumpe precum LG Velvet.

Va informam ca in AnTuTu, ca si scor, Helio G95 nu este departe de propulsorul Kirin 810 (in jur de 330.000 puncte), care motorizeaza terminalul Huawei P40 Lite (review).

Inainte de face pasul catre memorie, vrem sa va mai spunem ceva cool 🙂 Ca si performanta in AnTuTu, chipset-ul Helio G95 este mai bun decat propulsorul Snapdragon 730/730G. Noi ne-am intersectat cu chipset-ul SD730 atunci cand am realizat Motorola One Fusion Plus review.

Pe partile de memorie si stocare, smartphone-ul Realme 7 lasa o impresie placuta 🙂 Memoria RAM este de tip LPDDR4X (6GB sau 8GB) iar stocarea este de tip UFS 2.1 (64GB sau 128GB).

Realme 7 pareri – Ecran cu refresh de 90Hz

Exceptand chipset-ul si conectivitatea 5G, terminalul Realme este destul de similar cu smartphone-ul Motorola Moto G 5G Plus. Ambele device-uri au 5000mAh, camere quad cu 48MP, NFC, 128GB UFS 2.1, camere selfie cu senzor 16MP etc. Similaritatea se extinde si in ceea ce priveste ecranul. Ambele device-uri poseda panouri IPS cu refresh de 90Hz. Interesant 🙂

Display-ul care echipeaza terminalul Realme are diagonala de 6.5 inci, format inalt tip 20:9, perforatie in partea stanga sus, rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli), 405PPI si protectie Gorilla Glass 3. Aaa… si inca ceva. Luminozitatea panoului IPS atinge valoarea maxima de 480 niti, ceea ce este decent.

Daca punem la socoteala cele insirate mai sus, putem spune fara nici o retinere ca afisajul device-ului este unul bun 🙂

Realme 7 pareri

Realme 7 pareri – Diverse dotari utile si cool 🙂

# Carcasa cu design elegant

# Camera quad 48MP + 8MP (ultra-wide) + 2MP (macro) + 2MP (bokeh), PDAF, video 4K 30fps, video ultra-wide 1080p 30fps, stabilizare video

# Camera selfie 16MP (Sony IMX471), mod portret, nightscape (pozare pe timp de noapte)

# NFC, scanner de amprente pe lateral, slot triplu (Dual SIM + MicroSD), jack 3.5mm

# USB C, Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 ac

O SCURTA OBSERVATIE

# Realme 7 pareri – Sistemul quad-camera al device-ului este similar cu cel al smartphone-ului Realme X50 5G.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 10 cu interfata Realme UI
  • Conectica – Dual 4G, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou, WiFi Direct, WiFi Hotspot
  • Senzori – magnetic, lumina, proximitate, giroscop, accelerometru
  • Culori – albastru, alb
  • Design – carcasa din plastic
  • Dimensiuni si greutate – 162.3 x 75.4 x 9.4mm si 196.5 grame
  • Accesorii – incarcator 30W, husa, folie
  • Altele – un difuzor audio

Realme 7 pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Realme 7 este fara indoiala un terminal interesant care poseda un atractiv raport pret/dotari. Inainte de a incheia, avem cateva aspecte interesante de precizat 🙂

Tinem sa va spunem ca Realme 7 este similar cu smartphone-ul Realme 6S. Insa, capitolele unde noul model sta ceva mai bine sunt chipset-ul (Helio G95 vs Helio G90T) memorie (6GB RAM vs 4GB RAM) si capacitatea acumulatorului (5000mAh vs 4300mAh). Va precizam ca ‘batranul’ Realme 6S (4GB RAM/64GB) costa la fel sau cu 50 lei mai mult decat noul Realme 7 (in functie de magazin).

EXISTA ALTERNATIVE LA ACEST DEVICE ?

# Realme 7 pareri – Daca ne limitam la pretul de 950 lei (versiune 6GB RAM/64GB), nu prea. Insa, la 1100 lei (versiunea 8GB RAM/128GB ) situatia se schimba un pic. In aceasta suma, intra in scena smartphone-ul POCO X3 NFC.

Ca si memorie, device-ul Xiaomi sta mai slab (6GB RAM/64GB). Insa, POCO X3 NFC are un ecran mai bine pus la punct (IPS de 120Hz cu HDR10), camera quad ceva mai potenta, camera selfie ceva mai potenta, boxe stereo (difuzor simplu pe Realme 7), constructie semi-premium (Gorilla Glass 5 pe fata, metal pe mrgini, plastic pe spate) si alte cateva mici chestii.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).