Uite Lenovo Tab P11 Pro pareri si pret in Romania. Pornim la drum in aceasta proaspata saptamana cu ceva foarte interesant pentru fanii de tablete premium.

In cadrul sesiunii noastre de ‘surf’ pe net dupa subiecte cool de publicat pe site, am ajuns pe Lenovo Romania. Aici ne-am intersectat cu tableta Tab P11 Pro.

Dispozitivul ne-a capturat interesul gratie setup-ului care imbina hardware-ul mid-range puternic cu dotari premium destul de impresionante. Inainte de a incheia cu partea introductiva, vrem sa va precizam detalii despre pret.

Tableta este la vanzare pe site-ul Lenovo Germania pentru suma de 549 euro. In ceea ce priveste disponibilitatea tabletei pe piata de la noi din tara, ne putem astepta ca Tab P11 Pro sa fie lansat in curand pentru suma cuprinsa intre 2670-2800 lei. Hmmm… momentan rezistam tentatiei de a ne da cu parerea despre cat costa device-ul.

[UPDATE 18-08-2021] Tableta Tab P11 Pro este la vanzare pe site-ul eMAG pentru suma de 2000 lei (versiune WiFi 6GB RAM/128GB).

Lenovo Tab P11 Pro pareri

5 ASPECTE HARDWARE COOL (SPRE FOARTE COOL)

# Lenovo Tab P11 Pro pareri – Display OLED

Poate cel mai impresionant aspect al acestei tablete Lenovo este ecranul. Producatorul si-a incordat muschii si a motorizat gadget-ul cu un panou OLED de 11.5 inci. Afisajul poseda niste specificatii/tehnologii care transforma tableta intr-o masinarie pentru devorat Netflix, HBO GO, YouTube etc 🙂

Avem urmatoarele: rezolutie Quad HD (2560×1600 pixeli), tehnologie HDR10 si tehnologie Dolby Vision. Daca stam sa ne gandim bine, Tab P11 Pro este prima tableta care dispune de functia Dolby Vision. Daca ne inselam in legatura cu acest aspect, va rugam sa ne urecheati 🙂

Probabil va intrebati ce reprezinta acea functie. Dolby Vision este practic o alta forma de HDR. Insa, continutul Dolby Vision are o adancime de culoare de pana la 12 biti, in timp ce HDR10 poseda o adancime de 10 biti.

Cei extra 2 biti ofera display-ului luminozitate, contrast si culori superioare. Din cate stim noi, platforma de streaming care pune la indemana mult continut Dolby Vision este Netflix. In regula.

# Lenovo Tab P11 Pro pareri – Mergem mai departe si va precizam ce alte caracteristici mai etaleaza ecranul:

# 263PPI densitate pixeli

# Raport ecran/corp de 87%

# Margini negre slim

# Tehnologie multi-touch in 10 puncte

# Luminozitate maxima de 500 niti

# Rata contrast de 60000:1

# Format 16:9

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Avand in vedere diagonala de aproape 12 inci, cei 263PPI reprezinta o valoare excelenta. Apoi, luminozitatea de 500 niti este suficienta pentru ca ecranul sa fie decent de lizibil in bataia directa a soarelui.

Lenovo Tab P11 Pro pareri

# Lenovo Tab P11 Pro pareri – Sistem audio potent

Avand in vedere cat de bun este ecranul tabletei, era absolut esential ca device-ul sa fie echipat cu o sonorizare adecvata. Ne pare bine sa va informam ca Lenovo a tinut cont de acest aspect si a inzestrat dispozitivul cu un sistem audio compus din 4 difuzoare. Foarte tare 🙂

Boxele sunt optimizate de JBL, au o putere de 4 x 1.5W (6W) si dispun de tehnologie Dolby Atmos. Din nou spunem, foarte tare 🙂

# Design premium slim

# Lenovo Tab P11 Pro pareri – Un alt aspect impresionant al tabletei este design-ul. Avem o carcasa din metal (aluminiu CNC) cu design unibody, aspect vizual superb si profil slim de doar 5.8mm. Oau 🙂

Spatele device-ului poseda cateva elemente cool ca si aspect vizual: 2 nunate de gri, logo-ul Lenovo in partea stanga sus si sistemul dual-camera, care iese usor in afara corpului din metal.

# Configuratie mid-range interesanta/performanta

Dispozitivul integreaza o platforma hardware alcatuita din urmatoarele componente:

# Chipset Qualcomm Snapdragon 730G

# 6GB de RAM tip LPDDR4x

# 128GB ROM tip UFS 2.1

# Baterie de 8600mAh cu tehnologie fast charging 20W

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Combo-ul memorie + stocare de care dispune tableta este perfect ok. Apoi, bateria de capacitate generoasa (spre foarte generoasa) dispune de o incarcare decent de rapida (20W). Se putea ceva mai bine (undeva la 30W), insa este in regula si asa.

Lenovo Tab P11 Pro pareri

Lenovo Tab P11 Pro pareri – CE NU NE PLACE LA CONFIGURATIE

Chipset-ul Snapdragon 730G este un propulsor mid-range bun (spre foarte bun), insa pentru o tableta care urca spre 2800 lei, motorizarea este cam modesta. Daca punem la socoteala pretul, Lenovo trebuia sa opteze pentru ceva mai puternic, gen Snapdragon 845 sau Snapdragon 855.

EXISTA LUMINITA LA CAPATUL TUNELULUI 🙂

Partea buna este ca Lenovo ofera tableta si in versiune echipata cu 4GB RAM (model WiFi). Noi speram ca pretul acestei variante nu va depasi valoarea de 2300 lei. In aceasta situatie, motorizarea Snapdragon 730G este in regula.

Lenovo Tab P11 Pro pareri

# Lenovo Tab P11 Pro pareri – Diverse dotari cu tenta premium

Lenovo a pus pe dispozitiv destul de multe echipamente care de obicei se regasesc pe smartphone-uri mid-range premium. Avem ceva impotriva la asta ? In niciun caz 🙂

FISA TEHNICA

# Port USB C 3.1 (suporta incarcare, iesire audio si iesire video), port Pogo 4 pini pentru conectare de dock/tastatura

# Scanner de amprente incorporat in butonul de pornire/oprire

# Deblocare faciala prin senzor IR (infrarosu)

# Conectivitate 4G LTE (slot Single SIM), slot MicroSD (pana la 256GB), WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0

# Camera selfie duala 8MP (RGB) + 8MP (senzor infrarosu TOF 3D)

UITE RESTUL DE SPECIFICATII PENTRU DEVICE

  • Sistem de operare Android 10
  • Camera principala duala 13MP (wide) + 5MP (ultra-wide), autofocus, flash LED
  • Conectivitate – WiFi Direct, WiFi Display, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou
  • Senzori – accelerometru, hall, compas, lumina, giroscop, proximitate
  • Altele – 2 microfoane
  • 264.28 x 171.4 x 5.8mm si 485 grame
  • Accesorii – incarcator 20W

GANDURI DE FINAL

Lenovo Tab P11 Pro este o tableta foarte interesanta. Insa, eventuala achizitie este decisa de versiunea care va ajunge in Romania. 2200-2300 lei pentru varianta WiFi cu 4GB RAM/128GB este un pret decent. Insa, 550 euro (minim 2670 lei) este mult pentru o tableta cu chipset mid-range.

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).