Uite Samsung Galaxy S23 Ultra pareri si pret in Romania. Si uite ca a sosit acea perioada din an in care avem placerea sa parcurgem 3 noi flagship-uri Samsung : ) Va mentionam ca producatorul a prezentat noua gama Galaxy S23 🙂 Samsung pastreaza traditia adoptata in ultimii ani si lanseaza 3 modele: Galaxy S23, Galaxy S23 Plus si Galaxy S23 Ultra.

Va precizam ca in zilele urmatoare vom parcurge toate aceste device-uri. Astazi ne focusam pe cel mai puternic model al gamei, in speta versiunea Ultra. Ca de obicei, terminalul etaleaza cam tot ce este mai bun din lumea device-urilor cu Android.

Avem display de top, cel mai puternic chipset al momentului, camera cu 200-megapixeli, design/carcasa impecabila, stocare ultra performanta, conectivitate excelent pusa la punct, camera selfie capabila de video 4K 60fps etc.

Convinsi ca sunteti foarte nerabdatori in a afla mai multe despre dispozitiv, inchidem partea introductiva cu informatii despre pret. Va precizam ca S23 Ultra este la vanzare (prcomanda) pe site-ul eMAG.ro pentru urmatoarele preturi: 8GB RAM/256GB – 6450 lei, 12GB RAM/512GB – 6450 lei si 12GB RAM/1TB stocare 7900 lei.

Tinem sa precizam ca preturile la precomanda sunt promotionale. Probabil ati sesizat ca versiunea cu 12GB RAM/512GB costa la fel ca cea cu 8GB RAM/256GB. Mentionam ca smartphone-ul va fi lansat din 17 Februarie iar din aceasta data preturile vor fi altele. In regula. Haideti sa demaram cu partea de prezentare. Ca de obicei va dorim o lectura placuta.

Samsung Galaxy S23 Ultra pareri

1. Samsung Galaxy S23 Ultra pareri – In sfarsit avem chipset Snapdragon pentru modelul vandut in Europa

Cu ultimele modele din gama Galaxy S Ultra, Samsung a cam ‘dat-o in bara’ cu partea de chipset. Pentru telefoanele comercializate in Europa, producatorul s-a incapatanat sa dezvolte pentru toate flagship-urile sale chipset-ul Exynos (fabricat in uzinele Samsung).

Din pacate, in ultimii ani, procesorul celor de la Samsung nu a performat conform asteptarilor. Va informam ca noi am avut sansa sa testam modelele Galaxy S20 Ultra (Exynos 990) si Galaxy S21 Ultra (Exynos 2100) iar in fiecare ocazie, chipset-ul Exynos a intampinat mari probleme la optimizare si supraincalzire. Din cate am citit pe net, chipset-ul Exynos 2200 de pe S22 Ultra se comporta ceva mai bine, insa problemele de optimizare si supraincalzire nu au disparut.

Iata ca in cazul proaspatului Galaxy S23 Ultra , Samsung s-a decis sa faca pasul catre motorizare Snapdragon. Tinem sa va spunem ca propulsorul Snapdragon este oferit pe toate versiunile (cea globala si cea comercializata in SUA/China). Despre ce procesor este vorba ? Avem de-a face cu o versiune usor imbunatatita de Snapdragon 8 Gen 2 🙂

Versiunea standard de SD 8 Gen 2 utilizata de ceilalti producatori (Xiaomi, OnePlus, ZTE etc) are un maxim de 3.2GHz si procesor grafic tactat la 680MHz. Versiunea de SD 8 Gen 2 utilizata de S23 Ultra (si restul modelelor din gama S23) are un maxim de 3.36GHz si procesor grafic tactat la 719MHz. Interesant 🙂

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Tinem sa precizam ca noi am avut in teste cateva telefoane motorizate de generatiile precedente a Snapdragon 8 Gen 2. Aici evidentiem Motorola Edge 30 Pro (Snapdragon 8 Gen 1), Poco F4 GT (tot Snapdragon 8 Gen 1) si Xiaomi 12T Pro (Snapdragon 8 Plus Gen 1).

Ca tot am adus in prim plan terminalele Edge 30 Pro si Poco F4 GT, va mentionam ca noi am avut in teste device-uri inrudite cu aceste modele. In acest context, va invitam cu drag sa parcurgeti Motorola Edge 30 Fusion review, Motorola Edge 30 review si bineinteles Poco F4 review. Apropo de smartphone-ul Xiaomi 12T Pro mentionat putin mai sus, va precizam ca noi am testat fratele mai mic al acestui device, in speta Xiaomi 12 Lite.

Revenim la terminalul Samsung. Noi speram ca prin echiparea device-ului cu chipset Snapdragon, problemele de supraincalzire si optimizare au disparut (sau macar au fost reduse semnificativ).

Ce dotari hardware mai are configuratia lui S23 Ultra ?

# Stocare ultra rapida tip UFS 4.0 (256/512GB si 1TB)

# Memorie RAM tip LPDDR5X (8GB si 12GB)

# Procesor grafic Adreno 740 tactat la 719MHz

Samsung Galaxy S23 Ultra pareri – CATEVA OBSERVATII

Va precizam ca sporul de performanta intre SD 8 Gen 1 si SD 8 Plus Gen 1 este notabil, insa nimic ‘revolutionar’. Cu noul SD 8 Gen 2, Qualcomm a adus cateva imbunatatiri masive (nu exageram cand spunem asta).

Scorul atins in Antutu 9 de catre noul chip e cu peste 200.000 puncte mai mare decat ceea ce poate SD 8 Plus Gen 1. Acest spor de performanta se datoreaza procesorului grafic Adreno 740 (Adreno 730 pt SD 8 Plus Gen 1) si stocarii UFS 4.0, care este cu mult mai rapida decat stocarea UFS 3.1 (utilizata de catre SD 8 Plus Gen 1).

Samsung Galaxy S23 Ultra pareri

2. Samsung Galaxy S23 Ultra pareri – Display impecabil

Continuam cu aspectele foarte impresionante si va spunem ca Samsung a echipat noul sau flagship cu un display de top 🙂 Surprinde pe cineva acest aspect ? Noi credem ca nu.

FISA TEHNICA

# Panou Dynamic AMOLED 2X de 6.8 inci

# Rezolutie 3088×1440 pixeli si 500PPI

# Refresh VRR (variable refresh rate) 1Hz – 120Hz

# Rata touch sampling de 240Hz (in modul game)

# Rata contrast de 3.000.000:1 si luminozitate maxima de 1750 niti

# Spectru culoare DCI-P3 si culori pe 10 bit

# Protectie Gorilla Glass Victus 2

# Tehnologii – Always On, HDR10+, Vision Booster, Enhanced comfort

# Perforatie pozitionata sus pe mijloc

# Raport ecran/corp de aproape 90%

3. Samsung Galaxy S23 Ultra pareri – Camera principala foarte, foarte bine pusa la punct 🙂

Incepem prin a va spune ca senzorul primar al camerei principale dispune de 200-megapixeli. Va precizam ca producatorul a optat pentru senzorul Samsung ISOCELL HP2. Hmmm… tinem sa va spunem ca noi am avut in teste un telefon echipat cu camera Samsung ISOCELL HP1 200MP. Este vorba despre Xiaomi 12T Pro (review in romana). Va invitam cu drag sa parcurgeti review-ul realizat de noi 🙂

Revenim la camera Samsung HP2 200MP. Ea foloseste un senzor de tip Adaptive Pixel. Camera are la indemana tehnologii precum OIS (stabilizare optica), super HDR, pixel enhancer, stabilizare video OIS + VDIS, mod Expert RAW, focalizare tip PAD multi-directionala, focalizare cu laser etc. Interesant 🙂

In ceea ce priveste restul de senzori, alaturi de camera 200MP gasim inca 3 senzori.

FISA TEHNICA

# 10-megapixeli periscope telephoto, stabilizare optica, dual pixel PDAF, zoom optic 10X, apertura F4.9

# 10-megapixeli telephoto, stabilizare optica, dual pixel PDAF, zoom optic 3X, apertura F2.4

# 12-megapixeli ultra-wide, 120 grade, dual pixel PDAF, aperura F2.2

# Camera poseda functie de zoom digital 100X; zoom-ul este atins prin imbinarea de zoom optic 10X si zoom digital 10X (cu tehnologie AI Super Resolution)

CATEVA OBSERVATII

In ceea ce priveste partea de filmare, camera este capabila de urmatoarele: 8K 30fps, 4K 60fps, ultra-wide 4K 60fps, 4K HDR10+ 60fps, super steady QHD (2560×1440) la 60fps, super slow motion 1080p 960fps, portrait video 4K 30fps etc. Foarte tare 🙂

4. Samsung Galaxy S23 Ultra pareri – Diverse dotari premium

In acest punct al prezentarii, lasam vorbaria de-o parte si oferim sansa specificatiilor sa-si spuna parerea 🙂

FISA TEHNICA

# Stilou S Pen (bluetooth, protectie IP68)

# Camera selfie 12-megapixeli, dual pixel PDAF, video 4K 60fps

# Baterie de 5000mAh cu fast charging 45W, wireless charging 15W, reverse wireless charging 4.5W

# Conectivitate – 5G, 4G LTE Cat 20, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.3, USB C 3.2 (iesire video displayport 4K 60Hz), NFC, Dual SIM, GPS/GLONASS/Galileo/BeiDou

# Senzori – amprenta (in ecran), accelerometru, barometru, giroscop, compas, hall, proximitate, lumina

# Boxe stereo cu tehnologie Dolby Atmos

Samsung Galaxy S23 Ultra pareri – CATEVA OBSERVATII

Legat de tehnologiile de incarcare, era loc de mai bine. Hai sa zicem ca incarcarea de 45W (prin USB C) este in regula. Insa, incarcarea wireless are doar 15W. Pentru un telefon care trece lejer pragul de 1000 euro asta nu este in regula.

Daca stam sa ne gandim bine, Samsung a introdus incarcarea wireless 15W pe flagship-urile sale in 2019 (Galaxy S10 Plus). Nu este deloc ok faptul ca dupa atatia ani Samsung nu a adus niciun upgrade incarcarii wireless 🙁

Aaaa… si inca o chestie. In dotarea standard, Galaxy S23 Ultra nu dispune de incarcator. Tot ceea ce gasim in cutia produsului sunt cablul USB C, cheita pentru SIM si manualul de utilizare. Nasol 🙁

5. Samsung Galaxy S23 Ultra pareri – Design superb

Chiar daca nu s-au adus mari modificari in comparatie cu S22 Ultra, design-ul noului S23 Ultra este superb 🙂 Se fac remarcate urmatoarele elemente: display-ul usor curbat pe laterale, cadru metalic (foarte durabil) cu colturi drepte, sticla Gorilla Glass Victus 2 (pe fata si spate), spatele usor curbat inspre laterale, protectia IP68 (durabilitate la apa si praf) si design-ul elegant/minimalist al camerei principale.

GANDURI DE FINAL

Noul Samsung Galaxy S23 Ultra este un flagship foarte impresionant. Daca ar fi sa reprosam ceva, pacat ca producatorul inca neglijeaza partea de incarcare wireless. Incarcare fara fir la 15W este foarte modest pentru un device ultra high-end.

In ceea ce priveste preturile, nimic surprinzator in cazul unei nave amiral Samsung. Apropo de lipsa incarcatorului, din nou nimic surprinzator (nici S22 Ultra nu are).

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13 cu interfata One UI 5.1
  • Culori – verde, negru, roz deschis, alb, verde, albastru, gri, rosu
  • 78.1 x 163.4 x 8.9mm si 233 grame
  • Altele – wifi direct, wifi hotspot, wifi display, face unlock, Samsung Pay, Samsung Dex/Wireless Dex, asistent vocal Bixby
  • Lipsuri – fara slot MicroSD si jack 3.5mm

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).