Uite Realme C53 pareri si pret in Romania. In misiunea noastra de gasire device-uri cool pentru publicare pe site, pe online-ul romanesc ne-am intalnit cu noul terminal mid-range de buget C53 al brand-ului chinezesc Realme.

Va precizam ca telefonul este la vanzare pe site-ul vexio.ro pentru suma de 881 lei (versiune 6GB RAM/128GB). Mentionam ca smartphone-ul este un model interesant 🙂

El ofera dotari precum chipset Unisoc decent, baterie performanta, panou LCD bun, conectivitate ok si un design tineresc. Hmmm… ca sa fim sinceri, nu agreeam deloc termenul design ‘tineresc’. Orice telefon nou aparut are design tineresc! Design modern suna mult mai bine 🙂 In fine. Deja deviem.

Ne oprim aici cu partea de introducere si pasim spre segmentul de prezentare device. Va dorim o lectura placuta.

[UPDATE 22-06-2023] Smartphone-ul Realme C53 este disponibil pe site-ul Altex.ro pentru pretul de 900 lei (6GB RAM/128GB).

Realme C53 pareri

 

3 dotari hardware atractive

# Realme C53 pareri – DISPLAY

Va precizam ca Realme C53 este un smartphone mare. Afirmam asta in contextul in care terminalul poseda display de 6.74 inci.

De obicei, ecranele mari sunt specifice telefoanelor high-end. Insa, iata ca trendul de display-uri cu diagonala foarte generoasa ia cu asalt si segmentul de buget.

Ca si caracteristici, veti descoperi in randurile de jos ca ecranul este perfect decent 🙂

FISA TEHNICA

# Panou LCD cu rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)

# Rata refresh 90Hz si rata touch sampling de 180Hz

# Luminozitate maxima de 560 niti

# Culori pe 8 bit

# Format 20:9 si raport ecran/corp de peste 85%

# Notch in forma de U

# Sistem de notificari Mini Capsule (afisare de-o parte si de alta a notch-ului de informatii precum nivel de incarcare, alerte baterie descarcata, consum date mobile si numarul de pasi)

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va precizam ca destul de recent, noi am testat 2 terminale de buget echipate cu LCD-uri. Este vorba despre Motorola Moto G53 5G si Motorola Moto G23 (review).

Ca si fapt divers, smartphone-ul cu cel mai puternic panou LCD testat de noi este Poco X4 GT (144Hz, HDR10, Dolby Vision etc).

# Realme C53 pareri – Baterie

Aici, producatorul a mers pe mana setup-ului 5000mAh + incarcare 33W. Tot ce putem spune este excelent 🙂

Apropo de telefoane echipate cu 5000mAh si fast charging 30/33W, noi am avut in teste destul de multe device-uri de acest gen.

Scoatem in evidenta cateva: Redmi Note 12 4G (review), Motorola Moto G73 5G (review), Poco M5s (review) si Motorola Moto G72 (review).

# Chipset + RAM + stocare (configuratia interna)

Va informam ca smartphone-ul este motorizat de catre chipset-ul Unisoc Tiger T612. Putem spune despre acest procesor ca se numara printre cele mai ok chipset-uri entry-level (cu o usoara tenta de mid-range). De ce spunem asta ?

CPU-ul scoate in Antutu 9 in jur de 210.000 puncte, dispune de nuclee rapide Cortex A75 si ofera suport pentru stocare UFS. Nu-i rau 🙂

Legat de suportul pentru stocare UFS, mentionam faptul ca chipset-ul nu stie altceva (daca se poate spune asa). Suportul pentru lenta stocare eMMC 5.1 nu exista, ceea ce este excelent. Prin alegerea procesorului Unisoc T612, practic producatorii sunt obligati sa puna stocare UFS pe telefoanele lor. Nimic in neregula cu asta 🙂

In ceea ce priveste restul de dotari ale configuratiei, smartphone-ul C53 dispune de 6GB RAM LPDDR4X si 128GB ROM UFS (2.1 sau 2.2). Un combo atractiv 🙂

Realme C53 pareri – CATEVA OBSERVATII

Ca si performanta, Unisoc Tiger T612 nu este foarte indepartat de chipset-ul Snapdragon 680. Legat de acest aspect, va precizam ca noi am testat cateva telefoane cu SD680. Acestea sunt Motorola Moto G52, Xiaomi Redmi Note 11 si Xiaomi Redmi 10C.

Mai are terminalul Realme dotari interesante ? Da 🙂

# 4G, Dual SIM, MicroSD dedicat, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, USB C, jack 3.5mm

# Senzor amprente (pe lateral), deblocare faciala si diversi senzori (compas, lumina, proximitate, giroscop, accelerometru)

# Camera principala cu senzor de 50MP, filmare 1080p 30fps

# Carcasa eleganta, slim (7.49mm) si usoara (182 grame)

# Sistem de operare Android 13 cu interfata Realme UI T edition

# Accesorii – incarcator 33W, husa

Realme C53 pareri

Realme C53 pareri – CE NU NE PLACE LA DEVICE

# Camera selfie 8MP este limitata la filmare 720p 30fps

# Nu are NFC

# Nu are boxe stereo

CATEVA OBSERVATII

Captura video selfie in HD 30fps este prea putin pentru un telefon generatie 2023. Din cele citite de pe pagina oficiala a chipset-ului Unisoc T612, el suporta selfie video in 1080p.

Noi banuim ca daca se instaleaza o aplicatie de camera gen Gcam, filmarea selfie 1080p o sa fie disponibila. Hardware-ul este capabil de asa ceva. Limitarea este doar pe software (aplicatia de camera Realme).

GANDURI DE FINAL

Noul Realme C53 este un telefon bun. Hardware-ul este ok, avem un nivelul decent de dotari iar ca si look, device-ul arata placut.

Legat de pret, 880 lei ni se pare o idee cam mult. Spunem asta in contextul in care pragul 850 – 900 lei contine terminalele Moto G52 si Redmi Note 12 4G. Per total, fiecare din aceste device-uri este net superior (ecran AMOLED, chipset Snapdragon 680/685, boxe stereo, protectie la apa/praf).

Avand in vedere aspectele precizate si cele cateva lipsuri, 700 – 750 lei este un pret corect pentru terminalul Realme.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Altele – GPS/AGPS / GLONASS / GALILEO
  • Culori – auriu, negru
  • Carcasa din plastic
  • Difuzor pe marginea de jos

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).