Uite Oneplus 8T pareri si pret in Romania. Fanii de telefoane tip flagship au parte astazi de un tratament special din partea noastra (echipa GadgetLab). Ne-am decis sa analizam pe larg proaspatul Oneplus 8T.

Spargem gheata si va spunem ca device-ul impresioneaza prin display-ul de top, configuratia foarte puternica, prin tehnologia fast charging, design-ul minimalist elegant etc. Bineinteles ca device-ul nu este perfect iar asta inseamna ca exista si aspecte mai putin reusite (destul de multe).

Detalii despre toate acestea veti descoperi in cateva clipe. Inainte de a face pasul spre prezentarea punctelor cheie ale device-ului, vrem sa va precizam detalii despre pret. Terminalul este la vanzare in Romania (precomanda Altex, eMAG, livrare din 26 Octombrie) pentru suma de 3000 (versiune 8GB RAM/128GB) si 3550 lei (versiune 12GB RAM/256GB).

Oneplus 8T pareri

TOP 4 MOTIVE DE ACHIZITIE

1. Oneplus 8T pareri – Fast charging 65W

Din punctul nostru de vedere, un telefon de tip flagship trebuie sa se prezinte impecabil atunci cand vine vorba de acumulator si tehnologie de incarcare.

Producatorul chinez a tinut cont de acest aspect si a inchegat pentru device un acumulator echipat cu 4500mAh si tehnologie fast charging Warp Charge cu putere 65W. Hmmm… Suna bine 🙂

Tehnologia de incarcare foarte rapida are un efect destul de profund asupra alimentarii acumulatorului. Incarcarea 0-100 procente este efectuata in 39 de minute, ceea ce este excelent 🙂

O chestie interesanta si totodata utila este legata de incarcator. Va mentionam ca el poate fi utilizat pentru a incarca si alte device-uri (alte telefoane, tablete, laptop-uri etc). Asta este binevenit 🙂

2. Oneplus 8T pareri – Configuratie cu chipset SD865 si 12GB RAM

Va precizam ca partile care alcatuiesc propulsorul terminalului sunt similare cu cele ale flagship-ului Motorola Edge Plus (review). Interesant 🙂 La fel ca pe Motorola, smartphone-ul Oneplus 8T are 12GB RAM, 256GB ROM si chipset Qualcomm Snapdragon 865.

Insa, exista cateva mici diferente intre configuratiile celor 2 terminale. Pe Oneplus avem 12GB RAM LPDDR4X (LPDDR5 pe Motorola) si 256GB ROM UFS 3.1 (UFS 3.0 pe Motorola).

Aaa… sa nu uitam. Flagship-ul Oneplus este oferit si in versiune cu 8GB RAM/128GB ROM (tot LPDDR4X si UFS 3.1). Terminalul Motorola este oferit intr-o singura versiune (cu 12GB RAM).

Sunt cei 12GB de RAM overkill ? Poate ca da. Insa, fiind un telefon high-end, nu este ridicol faptul ca el are exagerat de mult RAM. Pana la urma, cu cat este mai mult, cu atat mai bine 🙂

Oneplus 8T pareri

3. Oneplus 8T pareri – Display AMOLED cu refresh de 120Hz

Demaram aceasta parte a articolului prin a va informa ca display-ul device-ului este destul de similar cu cel prezent pe terminalul Samsung Galaxy S20 FE 5G. Interesant 🙂

Fisa tehnica pentru ecranul terminalului Oneplus

# Panou Fluid AMOLED de 6.55 inci

# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli) si 402PPI

# Rata refresh de 120Hz si luminozitate de 1100 niti

# Format inalt tip 20:9

# Tehnologii – HDR10+, Always-On

# Spectru culoare – sRGB si DCI-P3

# Protectie Gorilla Glass 5

# Perforatie in partea stanga sus

# Display cu suprafata plata

CATEVA OBSERVATII SI DETALII EXTRA

# Oneplus 8T pareri – Refresh-ul de 120Hz este clar binevenit, insa aspectul cu adevarat impresionant este luminozitatea foarte generoasa de 1100 niti. Va mentionam ca un terminal cu display de 600 niti luminozitate are lizibilitate buna in bataia directa a soarelui. La 1100 niti, banuim ca display-ul este perfect lizibil in bataia unui soare puternic 🙂

Legat de tehnologia Always-On, va precizam ca terminalul este primul Oneplus care dispune de asa ceva. Asta este surprinzator. Asta inseamna ca flagship-ul Oneplus 8 Pro nu are functie Always On nativa ? Probabil ca da.

Suntem convinsi ca Oneplus va introduce in curand functia Always-On si pe device-urile lansate cu 1 an sau 2 in urma. Ar fi pacat ca producatorul sa nu procedeze asa.

4. Oneplus 8T pareri – Diverse dotari care fac utilizarea mai placuta 🙂

Ajunsi in aceasta zona a articolului, ne rezumam in a va lista dotarile care ni se par a fi cele mai interesante. Nu are rost sa ne scufundam in fel si fel de explicatii. Suntem increzatori ca asta este pe placul vostru 🙂

# Difuzozare stereo cu optimizare audio Dolby Atmos

# Carcasa din sticla si metal

# Conectivitate – 5G, 4G LTE Cat 20, WiFi 802.11 ax, NFC, Bluetooth 5.1

# Scanner de amprente incorporat in ecran

# Buton fizic de tip slider pentru ajustarea profilului audio (silent, vibration, ring)

# Sistem de operare Android 10 cu interfata OxygenOS 11

# Motor de vibratii performant

SI ACUM ESTE MOMENTUL SA VA PREZENTAM ASPECTELE CARE NU NE PLAC

# Oneplus 8T pareri – Camere de telefon mid-range

Va mentionam ca smartphone-ul poseda o camera principala de tip quad dotata cu stabilizare OIS si capabila de 4K 60fps. Pana aici toate bune si fumoase, nu ?

Insa, daca privim setup-ul foto, nu mai suntem atat de optimisti. Avem urmatorii senzori: 48MP (Sony IMX586) + 16MP (ultra-wide) + 5MP (macro) + 2MP (bokeh). Pentru un telefon de 3000 lei, camera este slaba.

Avand in vedere cat costa device-ul, noi credem ca este absurd faptul ca s-a mers pe mana senzorului mid-range Sony IMX586. In August 2019 noi am publicat review-ul pentru atractivul terminal mid-range Motorola One Vision. Daca va vine sa credeti, similar cu Oneplus 8T, smartphone-ul One Vision are stabilizare OIS si senzor Sony IMX586.

In ceea ce priveste senzorul principal al camerei quad, noul terminal mid-range Motorola One Fusion Plus (pret de 1200 lei) sta mult mai bine avand la bord camera Samsung GW1 de 64-megapixeli. Este absurd.

Oneplus nici macar nu s-a sinchisit sa aleaga un senzor mid-range de generatie noua, precum cel de pe One Fusion Plus. Urat 🙁 Avand in vedere modul in care se prezinta camera principala de pe Oneplus 8, nici nu ne mai sinchisim sa va insiram functiile camerei.

# Oneplus 8T pareri – Aaa…inca nu am incheiat cu camerele. Camera selfie de 16MP de pe device nu are autofocus, poate filma in maxim 1080p 30fps… Foarte nasol 🙁

Mergem mai departe cu aspectele negative si va precizam ca de pe telefon lipsesc protectia IP68 si functia wireless charging. Pentru un device Oneplus, asta nu este surprinzator 🙁

Oneplus 8T pareri

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Conectivitate – GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/Beidou, Dual SIM, port USB C
  • Senzori – accelerometru, compas, giroscop, lumina, proximitate etc
  • Culori – verde, gri
  • Dimensiuni si greutate – 160.7 x 74.1 x 8.4mm si 188 grame
  • Altele – face unlock
  • Lipsuri – fara slot MicroSD, fara jack 3.5mm
  • Accesorii – folie, husa

Oneplus 8T pareri – GANDURI DE FINAL

Putem intelege strategia adoptata de producator cu noul Oneplus 8T. Device-ul ofera hardware de top la un pret cat de cat rezonabil. Insa, chiar sa optezi pentru camere de telefon mid-range lansat in 2019 este usor jenant.

Oneplus putea face un efort si sa echipeze device-ul cu camere mid-range de generatie noua. Concluzionam acest articol prin a spune ca device-ul este foarte interesant ca hardware, display si design. Pacat ca Oneplus a recurs la atat de multe compromisuri (camere slabe, fara IP68, fara wireless charging, fara jack 3.5mm, fara slot MicroSD).

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).