Uite Oppo Reno 3 Pro 5G pareri si pret in Romania. In cel de-al 2-lea articol de pe ziua de azi am decis sa ne focusam pe un terminal mid-range premium 5G care a fost lansat recent la noi in tara.

Este vorba despre smartphone-ul Reno 3 Pro 5G al puternicului brand chinezesc Oppo. Ne pare bine sa va anuntam ca si smartphone-ul este unul puternic 🙂 Device-ul are ecran de 90Hz, chipset cu multi cai putere, camere bine puse la punct, baterie performanta, design atent lucrat/finisat etc. Noi credem ca insirarea este una atractiva 🙂

Demaram cu analiza device-ului prin a va aduce in atentie informatii despre pret si disponibilitate. Reno 3 Pro 5G este la vanzare pe site-ul Altex pentru suma de 3300 lei (livrarile pornesc din data de 5 Iunie).

Un aspect interesant (cel putin asa credem noi) este referitor la asemanarea cu terminalul mid-range 5G Motorola Edge. Ambele device-uri au ecrane de 90Hz si chipset Snapdragon 765G.

Avand in vedere cele 2 elemente, ne resemnam in ceea ce priveste pretul terminalului Motorola Edge. In articolul despre smartphone-ul Motorola realizat de noi cu cateva zile in urma am mentionat ca pretul de 3000 lei al device-ului este piperat. Din pacate, se pare ca acestea sunt preturile pentru telefoanele 5G si nu avem ce face legat de asta.

Tot ce ramane de facut este sa asteptam sa isi faca aparitia la noi in tara noul mid-range Xiaomi Mi 10 Lite 5G, care va avea un pret de aproximativ 2000 lei. Asa mai merge 🙂

Dupa aceasta introducere destul de lunga, este cazul sa ne indreptam atentia catre cele mai tari aspecte hardware ale telefonului Oppo.

Oppo Reno 3 Pro 5G pareri

Oppo Reno 3 Pro 5G pareri – Design impresionant si display puternic

Partea frontala a device-ului poseda look similar cu ceea ce gasim pe impresionantul flagship Oppo Find X2 Pro. Avem un ecran curbat destul de intens inspre partile laterale, perforatie mica si eleganta, diagonala masiva care impune respect (poate exageram 🙂 ) si margini negre foarte inguste.

Partea din spate a device-ului este dominata de sistemul quad-camera, care arata elegant. In ceea ce priveste materialele utilizate de Oppo la asamblare, avem sticla Gorilla Glass 5 pe spate/fata si rama metalica slim pe margine. Design-ul este unul stilat iar in completarea acestuia vine profilul slim de doar 7.7mm.

Oppo Reno 3 Pro 5G pareri – Facem pasul catre display si trecem in revista pentru voi specificatiile complete ale acestuia

# Panou AMOLED de 6.5 inci

# Format 20:9 si luminozitate maxima de 1100 niti

# Rata refresh de 90Hz si touch sampling rate de 180Hz (viteza cu care raspunde ecranul la atingeri)

# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli) si 402PPI

# Contrast de 5.000.000:1

# Spectru culoare DCI-P3

# Raport ecran/corp de 92.1 procente

# Scanner amprente incorporat sub display

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Trebuie sa admitem ca telefonul poseda un afisaj care cocheteaza cu partea de impresionant 🙂 Luminozitatea foarte generoasa de pana la 1100 niti si refresh-ul de 90Hz sunt niste elemente care ies puternic in evidenta.

Oppo Reno 3 Pro 5G pareri

Oppo Reno 3 Pro 5G pareri – Configuratie dotata un pic prea generos

Am recurs la acest titlu usor ciudat datorita faptului ca smartphone-ul dispune de 12GB RAM, ceea ce este overkill si usor ridicol pentru un telefon mid-range. Noi suntem de parere ca 6GB de memorie RAM erau mai mult decat suficienti.

Poate in acest mod, pretul device-ului era undeva sub 3000 lei. Hai sa zicem ca erau in regula si 8GB de RAM. Insa, ce e peste aceasta valoare, este deja cam inutil. Cel putin asta este parerea noastra.

Legat de stocarea interna in cuantum la 256GB (tip UFS 2.1), asta este perfect in regula. Nu aveam nimic impotriva daca telefonul dispunea de 512GB ROM. Cand vine vorba de stocare, cu cat este mai multa, cu atat mai bine 🙂

Legat de restul de componente care alcatuiesc configuratia, nu avem nimic de comentat/criticat. Terminalul dispune de baterie 4025mAh cu fast charging 30W, chipset Snapdragon 765G, conectivitate 5G si procesorul grafic Adreno 620. Excelent 🙂

Oppo Reno 3 Pro 5G pareri – Diverse dotari specifice unui telefon din zona premium

# Sistem audio compus din boxe stereo; optimizare cu tehnologia Dolby Atmos

# Sistem quad-camera 48MP + 13MP (telephoto) + 8MP (ultra-wide) + 2MP (monochrome), OIS, EIS, flash LED dual, zoom optic hybrid 5X, zoom digital 20X, functie de reducere a zgomotului, filmare 4K 30fps etc

# Camera selfie 32-megapixeli, video 1080p 30fps

# NFC, USB C, Bluetooth 5.1, WiFi 802.11 ac, conexiune 5G

# Sistem de operare Android 10 (interfata grafica ColorOS 7)

CE NU NE PLACE

# Oppo Reno 3 Pro 5G pareri – Smartphone-ul nu dispune de slot Dual SIM. Datorita acestui aspect, nu se poate profita de capabilitatea chipset-ului Snapdragon 765G de 5G dual-mode. Pacat 🙁

Oppo Reno 3 Pro 5G pareri

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Conectivitate – Single SIM, 4G VoLTE, GPS/AGPS/Beidou/Glonass/Galileo, WiFi Display, OTG, audio prin USB C
  • Senzori – geomagnetic, lumina, proximitate, accelerometru, gravitatie, giroscop
  • Culori – negru, albastru
  • Dimensiuni si greutate – 159.4 x 72.4 x 7.7mm si 171 grame
  • Accesorii – folie, casti
  • Lipsuri – fara slot MicroSD, fara jack 3.5mm

GANDURI DE FINAL

# Oppo Reno 3 Pro 5G pareri – Terminalul este un mid-range interesant, insa pretul de 3300 lei este mare pentru un device de acest gen (fie el 5G si cu rata refresh de 90Hz). Noi consideram ca cei 12GB RAM sunt complet inutili (pe un mid-range) iar absenta slotului Dual SIM nu este ceva binevenit.

De asemenea, lipsa jack-ului 3.5mm si a slotului MicroSD nu prea sunt justificate avand in vedere dimensiunile generoase ale smartphone-ului. Hai sa zicem ca absenta MicroSD este oarecum compensata de stocarea nativa, care este de capacitate generoasa. Insa, nu intelegem de ce absenteaza jack-ul 3.5mm.

Ca telefonul sa devina cu adevarat interesant pentru cumparator, este obligatoriu ca pretul de achizitie sa coboare undeva la 2400-2500 lei.

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).