Uite Samsung Galaxy A02s pareri si pret in Romania. Cum la noi in tara si-a facut aparitia noul terminal entry-level Galaxy A02s, azi ne-am decis sa compunem un articol despre acest proaspat device. Suntem convinsi ca asta este pe placul vostru 🙂

Ca de obicei, din ‘compunere’ nu vor lipsi sincerele noastre pareri si impresii. Inainte de a demara cu acestea, vrem sa va precizam detalii despre cost si disponibilitate.

Smartphone-ul este la vanzare pe site-ul quickmobile pentru suma de 700 lei. Va tinem la curent cand device-ul este lansat pe marile site-uri romanesti (emag, pcgarage, altex). In regula.

Samsung Galaxy A02s pareri

Samsung Galaxy A02s pareri – DOTARI HARDWARE CARE SUNT PE PLACUL NOSTRU

# Baterie potenta

# Display decent

OBSERVATII SI DETALII

Terminalul a receptionat un acumulator echipat cu fast charging 15W si capacitate generoasa de 5000mAh. Excelent 🙂 Ne pare bine sa vedem ca Samsung isi echipeaza nu doar terminalele mid-range si high-end cu baterii bine puse la punct.

Acum ne focusam atentia pe ecranul smartphone-ului si va precizam ca el lasa o impresie pozitiva. Producatorul a apelat la un panou PLS TFT LCD accesorizat cu diagonala mare de 6.5 inci, format 20:9, rezolutie HD+ (1600×720 pixeli) si 270PPI densitate pixeli.

Continuam cu partea de specificatii si va mai mentionam ca display-ul poseda notch in forma de V, raport ecran/corp de aproape 82 procente si geam curbat 2.5D.

Per total, noi consideram ca telefonul dispune de un ecran destul de bun 🙂 Din pacate, trebuie sa ne oprim aici cu partile pozitive ale device-ului 🙁

In a 2-a parte a articolului analizam cu atentie partile negative ale terminalului (partea nasoala este ca ele sunt destul de multe 🙁 ).

Samsung Galaxy A02s pareri

Samsung Galaxy A02s pareri – CE NU NE PLACE LA DEVICE

# Chipset modest

# Conectivitate slaba

# Se putea mai multa memorie

# Pret mare

OBSERVATII SI DETALII

# Samsung Galaxy A02s pareri – Demaram acest punct al articolului cu detalii despre procesorul dispozitivului. Galaxy A02s dispune de motorizarea octa-core Qualcomm Snapdragon 450 (Cortex A53), ceea ce nu este deloc ok 🙁 De ce spunem asta ?

Snapdragon 450 este un procesor ‘antic’ (a debutat oficial in 2017) care in prezent este depasit de evenimente. Placa grafica Adreno 506 a chipset-ului nu poate rula in conditii rezonabile jocuri precum Asphalt 9, PUBG Mobile, Call of Duty Mobile, Fortnite Mobile, Shadowgun Legends si alte titluri de tip AAA/blockbuster.

Cu chipset-ul SD450 trebuie sa te limitezi in a juca titluri precum Angry Birds, Candy Crush, Subway Surfers si alte jocuri similare. Este posibil ca si unele din acele jocuri sa ruleze cu putine FPS-uri pe device.

Aspectul elocvent legat de performanta modesta in gaming a propulsorului SD450 este punctajul atins in benchmark-ul AnTuTu. Chipset-ul obtine scorul de aproximativ 89.000 puncte.

Noi am avut de-a face cu cateva device-uri motorizate de Snapdragon 662 iar chipset-ul scoate in AnTuTu peste 173.000 puncte. O sa revenim in cateva momente cu detalii despre comparatia facuta de noi.

Inainte de a trece mai departe, va precizam ca Samsung a utilizat chipset-ul SD450 si pe smartphone-urile Galaxy A11 si Galaxy A20s.

Samsung Galaxy A02s pareri

# Samsung Galaxy A02s pareri

Continuam cu partile slabe si va aducem in atentie detalii despre conectivitate. Incepem cu un aspect usor jenant. Smartphone-ul Samsung nu are scanner de amprente. No comment 🙁

Pe device gasim WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, USB C, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo, jack 3.5mm, slot triplu (Dual SIM + MicroSD) si cativa senzori (lumina, accelerometru, proximitate). Pentru un device generatie 2021, lipsa WiFi 802.11 ac si Bluetooth 5.0 este complet aiurea 🙁

Un alt aspect care nu este pe placul nostru e combo-ul memorie + stocare. Terminalul ofera 3GB RAM + 32GB ROM (eMMC 5.1), ceea ce in ziua de azi este cam putin.

# Samsung Galaxy A02s pareri – Si acum probabil va intrebati de ce am apelat in randurile de mai sus la comparatia dintre Snapdragon 450 si Snapdragon 662 ? Simplu. Terminalul Galaxy A02s costa 700 lei iar smartphone-ul Motorola G9 Play (dispune de SD662) poate fi gasit online pentru 600 – 630 lei.

Per total, terminalul Motorola este net superior: chipset Snapdragon 662, 4GB RAM+64GB, WiFi 802.11 ac, NFC, scanner de amprente, Bluetooth 5.0 etc.

In acest context, noi va invitam cu mult drag sa cititi review-ul realizat de noi pentru smartphone-ul Motorola Moto G9 Play. Va dorim o lectura cat mai placuta/relaxanta 🙂

Aaaa… mai avem pentru voi o alternativa cool la smartphone-ul Galaxy A02s. Atractivul terminal Moto G8 Power este disponibil online (Altex) pentru 700 lei iar dotarile oferite sunt in alta liga fata de ceea ce ofera telefonul celor de la Samsung. Avem ecran FHD+, chipset Snapdragon 665, 4GB RAM/64GB, camera principala capabila de filmare 4K 30fps, difuzoare stereo etc.

Uite restul de specificatii pentru terminalul Samsung

  • Sistem de operare Android 10 cu interfata One UI Core
  • Camera principala 13MP (F2.2) + 2MP (bokeh, F2.4) + 2MP (macro, F2.4), autofocus, flash LED, video 1080p 30fps
  • Camera selfie 5MP
  • Design – carcasa din plastic
  • 164.2 x 75.9 x 9.1mm si 196 grame

GANDURI DE FINAL

Daca pretul este unul adecvat, Samsung Galaxy A02s poate fi un entry-level interesant. Cand spunem cost adecvat, ne referim la un pret cuprins intre 500-550 lei. Noi consideram ca telefonul nu merita mai mult.

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).