Uite Xiaomi Mi 10 Ultra pareri si pret Romania. Astazi avem ceva special pentru fanii de device-uri Android foarte puternice. Brand-ul chinez Xiaomi a facut oficial cel mai puternic smartphone din istoria companiei.

Telefonul poate fi considerat cu usurinta ca unul dintre cele mai performante device-uri cu Android ale momentului. Despre cine poate fi vorba ? Despre proaspatul Mi 10 Ultra.

Denumirea de ‘Ultra’ este pe deplin justificata deoarece terminalul aduce cateva noutati hardware cu totul si cu totul impresionante. Spargem gheata acum pe debut de articol si va mentionam ca telefonul dispune de cea mai rapida tehnologie fast charging, cea mai performanta incarcare wireless, camera foto cu cel mai generos zoom, display cu 120Hz etc.

In buna traditie GadgetLab, articolul de astazi este focusat pe prezentarea principalelor 5 motive de achizitie. Inainte de a purcede cu aceste motive, avem 2 precizari interesante de facut. Pana la aparitia acestui nou device, titlul de cel mai puternic telefon Xiaomi a fost purtat cu mandrie de catre terminalul Mi 10 Pro.

Cea de-a 2 si ultima precizare face referire la pret. Mi 10 Ultra este listat pe site-ul german cect-shop (livrare din China) pentru urmatoarele preturi:

# 8GB RAM + 128GB – 916 dolari (4469 lei cu taxe)

# 8GB RAM + 256GB – 975 dolari (4757 lei cu taxe)

# 12GB RAM + 256GB – 1034 dolari (5045 lei cu taxe)

# 12GB RAM + 512GB – 1175 dolari (5733 lei cu taxe)

Xiaomi Mi 10 Ultra pareri

Xiaomi Mi 10 Ultra pareri – MOTIV 1 – Fast charging cu putere 120W ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

In acest moment, Mi 10 Ultra este smartphone-ul cu cea mai performanta tehnologie fast charging din lume. Ramane de vazut cat de mult timp va reusi producatorul chinez sa se laude cu aceasta performanta notabila.

Spunem asta deoarece in perioada urmatoare, Oppo si diversi alti producatori au in plan lansarea de device-uri cu tehnologii fast charging foarte performante.

Bateria de pe versiunea Ultra de Xiaomi Mi 10 poseda capacitate de 4500mAh si incarcare rapida cu putere de 120W. Impactul acestei tehnologii asupra procedurii de incarcare este unul profund.

Conform Xiaomi, alimentarea de la 0 – 41% se face in doar 5 minute. Oau ๐Ÿ™‚ Incarcarea de la 0 – 100 procente este realizata in 23 minute. Din nou spunem oau ๐Ÿ™‚

Continuam pe aceeasi linie si va mentionam ca telefonul dispune si de cea mai rapida incarcare wireless a momentului. Smartphone-ul poseda wireless charging cu putere 50W. Hmmm… no comment ๐Ÿ™‚

In mod wireless, incarcarea 0-100 procente se face in doar 40 de minute. Foarte tare ๐Ÿ™‚ Va informam ca incarcatorul wireless (putere 55W, dispune de racire cu ventilator) nu este inclus in dotarea standard.

Xiaomi Mi 10 Ultra pareri

Xiaomi Mi 10 Ultra pareri – MOTIV 2 – Camera principala cu zoom de 120X

Se pare ca Xiaomi are o slabiciune pentru cifra 120. Spunem asta deoarece camera principala a device-ului a receptionat tehnologie de zoom digital de 120X.

In acest moment nu exista smartphone care sa ofere functie de zoom digital atat de capabila. Va reamintim ca noi am testat Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, care poseda camera principala cu zoom digital de maxim 100X.

Functia de zoom digital 120X de pe terminalul Xiaomi este asigurata de catre senzorul periscope telephoto echipat cu un impresionant 48-megapixeli. Senzorul poseda functie de zoom optic 10X si tehnologiile de stabilizare OIS si EIS. Excelent ๐Ÿ™‚

Tinem sa va spunem ca telefonul mai are inca 3 senzori foto: 48MP (principal) + 12MP (portret/bokeh) + 20MP (ultra-wide). Acum haideti sa detaliem ce face fiecare din acesti senzori.

Cel principal de 48MP (OmniVision OV48C) dispune de lentile 8P (apertura F1.85) si tehnologie Dual ISO Fusion. Lentilele performante si tehnologia nativa dual ISO ajuta smartphone-ul sa capteze imagini luminoase si atractive chiar si in conditii vitrege de lumina. Excelent ๐Ÿ™‚

# Xiaomi Mi 10 Ultra pareri

Va informam ca senzorul principal nu duce lipsa de focalizare rapida PDAF, laser autofocus si tehnologie OIS de stabilizare a imaginii. Bine de stiut ๐Ÿ™‚

Senzorul 12MP poseda zoom optic 2X si dual pixel PDAF. Asta ne face sa credem ca senzorul este capabil sa scoata pe banda rulanta poze macro si bokeh foarte reusite ๐Ÿ™‚

Senzorul de 20MP este de tip ultra-wide si are unghi de filmare la 128 grade. Impresionant ๐Ÿ™‚ Pe partea de filmare, va informam ca atat senzorul principal, cat si cel telephoto pot filma la rezolutie 8K cu 24fps. Foarte tare ๐Ÿ™‚

La partea de video, va mai spunem ca aparatul foto poate filma cu HDR10, poate filma in 4K 60fps, poate capta filmari slow-motion la 1080p cu 960fps etc.

Per total, nu exageram cand spunem ca device-ul are la bord o super camera foto ๐Ÿ™‚

Xiaomi Mi 10 Ultra pareri

MOTIV 3 – Display AMOLED de 120Hz

# Xiaomi Mi 10 Ultra pareri – Se pare ca nici in zona de ecran nu am scapat de cifra 120. Nimic in neregula cu asta ๐Ÿ™‚ La acest capitol hardware, 120 reprezinta rata refresh de care este capabil display-ul. Bravo Xiaomi ๐Ÿ™‚

Laudele noastre nu se opresc aici. Va avertizam ca ecranul etaleaza niste caracteristici de top. Daca ar fi sa aducem o mica critica este faptul ca Xiaomi nu a mers pe mana unui ecran cu rezolutie Quad HD+. In rest, chiar nu avem ce sa reprosam ๐Ÿ™‚

Xiaomi Mi 10 Ultra pareri – FISA TEHNICA PENTRU ECRAN

# Panou AMOLED de 6.67 inci

# Tehnologie 10 bit si pana la un miliard de culori

# Refresh de 120Hz si touch sampling-rate de 240Hz

# Rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli), raport ecran/corp de 90%, densitate pixeli de 386PPI

# Luminozitate maxima de 1120 niti

# Rata contrast de 5.000.000:1

# Tehnologie HDR10+, MEMC (functie pentru rulaj video foarte cursiv) si scanner de amprente optic incorporat sub ecran

# Protectie Gorilla Glass 5 si margini curbate

# Perforatie in partea stanga sus

Xiaomi Mi 10 Ultra pareri – MOTIV 4 – Configuratie hardware cu dotari de top (era culmea sa fie altfel ๐Ÿ™‚ )

Incepem cu chipset-ul. La fel ca terminalul Mi 10 Pro, varianta Ultra poseda motorizarea Snapdragon 865. Excelent ๐Ÿ™‚

Insa, avand in vedere dotarile enumerate pana in acest punct al articolului, noi suntem de parere ca cel mai potrivit era ca telefonul sa dispuna de chipset-ul Snapdragon 865+.

Ca si memorie, cea mai smechera versiune de Mi 10 Ultra dispune de 16GB RAM + 512GB ROM. Ridicol ๐Ÿ™‚ Producatorul mai ofera inca 3 versiuni: 12GB RAM + 256GB, 8GB RAM + 256GB si 8GB RAM + 128GB.

Ne pare bine sa va anuntam ca Xiaomi a optat pentru cea mai rapida stocare si cel mai rapid RAM. Avem stocare UFS 3.1 si memorie RAM tip LPDDR5. Asa da ๐Ÿ™‚

Xiaomi Mi 10 Ultra pareri – MOTIV 5 – Multe echipamente premium

# Carcasa superba din sticla (Gorilla Glass 6 pe spate, Gorilla Glass 5 pe fata) si metal

# WiFi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, NFC, Bluetooth 5.1, port infrarosu

# Senzori – lumina (sub ecran), accelerometru (2 senzori), giroscop (2 senzori), barometru

# Conectivitate 5G si 4G LTE Cat 20

# Camera selfie de 20-megapixeli

# Certificare Hi-Res Audio si difuzoare stereo

Xiaomi Mi 10 Ultra pareri – CE NU NE PLACE

Pe bolid era binevenita protectia IP68 (durabilitate la apa si praf). Legat de camera selfie, nu ne putem explica de ce ea nu este capabila de captura video 4K 60fps. Va precizam ca noi am facut review navei amiral Huawei P40 Pro, care dispune de camera selfie capabila de 4K 60fps.

Xiaomi Mi 10 Ultra pareri

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare – Android 10 (interfata MIUI 12)
  • Conectivitate – Dual SIM, WiFi Direct, WiFi Hotspot, Miracast, USB C, GPS dual-band, deblocare faciala
  • Senzori – distanta, compas, hall
  • Culori – gri, negru, alb
  • Dimensiuni si greutate – 162.38 x 75.04 x 9.45mm si 221.8 grame
  • Accesorii – husa, adaptor USB C – jack 3.5mm, incarcator 120W
  • Lipsuri – fara slot MicroSD, fara jack 3.5mm

CONCLUZIE

# Xiaomi Mi 10 Ultra pareri – Noul Mi 10 Ultra este un ultra high-end impresionant. Insa, nu este perfect.Din pacate lipseste certificarea IP68 iar camera frontala este capabila de filmare la 1080p 30fps, ceea ce este modest pentru un flagship. In ceea ce priveste propulsorul, noi am fi dorit ca Xiaomi sa aleaga versiunea Plus de Snapdragon 865.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).