Uite Samsung Galaxy A24 4G pareri si pret in Romania. Astazi avem o surpriza placuta pentru fanii Samsung si pentru cei care indragesc telefoanele mid-range bune si accesibile. Cum navigam noi bine mersi in cautare de subiecte interesante pentru publicare pe site, pe magazinul online quickmobile.ro ne-am intersectat cu noul smartphone mid-range Galaxy A24 (versiune 4G) 🙂 🙂

Trebuie precizat faptul ca telefonul inca nu a fost lansat oficial pe piata din Romania, insa banuim ca nu o sa mai dureze mult pana la debutul oficial. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect. Mentionam ca versiunea comercializata de site-ul quickmobile are cod producator A245F-DSN (varianta internationala). Cu acest aspect lamurit, va aducem in atentie detalii despre pret. Avem 2 versiuni: 4GB RAM/128GB – 1243 lei si 6GB RAM/128GB – 1328 lei.

Cum avem de-a face cu un telefon interesant care o sa fie la mare cautare, ne-am decis sa apelam la tipul de articol ‘marca inregistrata’ pentru site-ul nostru 🙂 Astfel ca, in randurile de jos puteti gasi principalele argumente pentru care dispozitivul merita a fi plasat in cosul de cumparaturi. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta!

[UPDATE 24-05-2023] Smartphone-ul Galaxy A24 4G este la vanzare pe magazinul online evoMAG.ro pentru suma de 1329 lei (6GB RAM/128GB).

Samsung Galaxy A24 4G pareri

1. Samsung Galaxy A24 4G pareri – Ecran bun (spre foarte bun)

Din start va informam ca device-ul nu a imprumutat panoul LCD regasit pe terminalul Galaxy A23. Excelent 🙂 Va spunem cu zambetul pe buze ca telefonul a primit din partea producatorului mult ravnitul panou Super AMOLED. Inca odata spunem excelent 🙂 Acum haideti ca impreuna sa parcurgem specificatiile display-ului.

FISA TEHNICA

# Diagonala 6.5 inci

# Format 19.5:9 si rezolutie 2340×1080 pixeli

# 396PPI densitate pixeli

# Culori pe 8 bit (16.7 milioane culori)

# Rata refresh de 90Hz

# Luminozitate maxima de 1000 niti

# Functie Always-On

# Raport ecran/corp de peste 82%

# Perforatie in forma de U (sus pe mijloc)

CATEVA OBSERVATII

Va precizam ca ecranul terminalului are cateva puncte comune cu panourile AMOLED prezente pe modelele Moto G52 si Redmi Note 11 (refresh 90Hz, diagonala compacta, rezolutie FHD+, tehnologie AMOLED).

Cum noi am testat si realizat review Motorola Moto G52 si Redmi Note 11 review, va invitam cu multa caldura sa parcurgeti cele 2 recenzii 🙂

Samsung Galaxy A24 4G pareri

2. Samsung Galaxy A24 4G pareri – Chipset suficient de rapid

Smartphone-ul Galaxy A24 marcheaza o premiera pentru producator. Device-ul este primul Samsung care dispune de chipset-ul MediaTek Helio G99. Bine de stiut 🙂

Cum noi am avut parte doar de experiente pozitive cu acest procesor, felicitam producatorul pentru alegerea facuta.

Va informam ca echipa GadgetLab a avut la teste 2 device-uri cu motorizare Helio G99. Este vorba despre tableta Redmi Pad si smartphone-ul Motorola Moto G72 (review).

Apropo de chipset-uri din gama MediaTek Helio, va precizam ca destul de recent am avut in teste Motorola Moto G23 (Helio G85).

3. Samsung Galaxy A24 4G pareri – Conectivitate excelent pusa la punct

Demaram acest segment al articolului prin a va spune ca device-ul are jack 3.5mm si slot MicroSD (dedicat).

Cum acele 2 dotari incep sa devina din ce in ce mai rare inclusiv pe modele mid-range, noi le intampinam cu bratele larg deschise 🙂

Restul de dotari pentru conectivitate

# 4G, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.3, NFC, USB C 2.0

# Dual SIM, WiFi direct, WiFi hotspot, GPS/GLONASS/Beidou/Galileo/QZSS

# Senzor de amprente (pe lateral), deblocare faciala

# Senzori – accelerometru, giroscop, compas, lumina, proximitate (virtual)

Samsung Galaxy A24 4G pareri

4. Samsung Galaxy A24 4G pareri – Camera principala cu OIS

Aspectul care ne-a luat prin surprindere este prezenta pe camera principala a functiei de stabilizare optica (OIS). Acest aspect ne indica faptul ca sunt sanse mari ca device-ul sa realizeze niste poze de calitate.

Apropo de camera, avem un senzor primar de 50-megapixeli (apertura F1.8). Noi banuim ca producatorul a optat pentru senzorul Samsung JN1 50MP.

Tinem sa precizam ca acea camera Samsung are un comportament bun (foto si video). Spunem acest lucru fiindca noi am testat cateva telefoane dotate cu camera Samsung JN1.

Aici mentionam Redmi Note 12 4G, Motorola Moto G53 5G, Realme 9 5G (review) si Motorola G82 5G (review).

CATEVA RECOMANDARI COOL 🙂

Ca tot am mentionat de smartphone-ul Redmi Note 12 4G, va informam ca noi am testat si terminalele Redmi Note 12 Pro Plus (review romana) si Redmi Note 12 Pro 5G (review romana).

5. Samsung Galaxy A24 4G pareri – Baterie performanta

In ceea ce priveste acumulatorul, smartphone-ul dispune de setup-ul 5000mAh + incarcare rapida 25W. Nu-i rau 🙂

CATEVA OBSERVATII

Tinem sa precizam ca noi am avut in laboratorul de teste telefoane dotate cu un setup similar (5000mAh + incarcare 30/33W). Aici scoatem in evidenta Motorola Moto G73 5G si Motorola Edge 20 Lite.

Hmmm… daca stam sa ne gandim bine, si telefoanele Poco M5s (review) si Redmi Note 11S (review) poseda 5000mAh + fast charging 30W. Bine de stiut 🙂

Ce alte dotari interesante mai are smartphone-ul Galaxy A24?

# Sistem de operare Android 13 (interfata One UI 5.1)

# 4GB RAM + 128GB sau 6GB RAM + 128GB; stocare de tip UFS

# Design slim de 8.3mm

Samsung Galaxy A24 4G pareri – CE NU NE PLACE LA DEVICE

# Nu are protectie la apa/praf (gen IP52/53)

# Nu are boxe stereo

CATEVA OBSERVATII

Cu siguranta ca acestea sunt 2 minusuri notabile, insa ele nu reusesc sa puna intr-o lumina nefavorabila numeroasele dotari bune (spre foarte bune).

GANDURI DE FINAL

Noul Galaxy A24 4G este un mid-range atractiv. Telefonul arata bine, este generos echipat si e disponibil pentru niste preturi destul de bune. Datorita absentei boxelor stereo, cel mai potrivit ar fi ca versiunea cu cea mai multa memorie (6GB RAM/128GB) sa nu sara de 1200 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Camera principala 50MP + 5MP (ultra wide) + 2MP, video 1080p 30fps
  • Camera selfie 13MP, video 1080p 30fps
  • Carcasa din plastic; culori – negru, verde, argintiu
  • 162.1 x 77.6 x 8.3 mm si 195 grame

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).