Iata Samsung Galaxy A10s pareri si pret Romania. Daca va era dor de un nou smartphone Samsung, atunci va aflati exact unde trebuie 🙂 Avem in plan sa va aducem detalii complete despre cel mai nou terminal de buget al producatorului sud-coreean, in speta ‘proaspatul’ Galaxy A10s.
Device-ul va fi lansat in curand pentru cumparatorii din India la un pret de aproximativ 126 dolari. In ceea ce priveste costul pentru piata din Romania, este relativ usor de ‘ghicit’ cat va costa telefonul.
Avand in vedere ca versiunea originala de Galaxy A10 s-a lansat in Romania pentru 750 lei, ne putem astepta ca ‘recentul’ A10s sa isi faca aparitia la noi in tara pentru un pret de pana in 800 lei.
Noi suntem de parere ca telefonul va ajunge pe online-ul romanesc spre final de luna Septembrie. Vom actualiza articolul de indata ce A10s intra pe marile magazine online.
Telefonul aduce destul de multe ‘chestii’ interesante. Insa, Samsung a facut un compromis destul de ciudat in ceea ce priveste motorizarea. Avand in vedere acest aspect, haideti ca prima data sa analizam impreuna ceea ce nu este prea grozav la acest nou device.
Samsung Galaxy A10s pareri contra
Pe partea de chipset, putem spune ca producatorul a luat o decizie aiurea si neinspirata. ‘Batranul’ Galaxy A10 poseda ‘propulsor’ Samsung Exynos 7884 (octa-core 1.73GHz), care este capabil de performante notabile (aproape 90.000 puncte in AnTuTu).
Iata ca pe noul A10s s-a ‘inserat’ chipset-ul MediaTek Helio P22 (scoate in AnTuTu in jur de 76.000 puncte). Oare de ce nu s-a mers tot pe mana procesorului Exynos 7884 care motorizeaza smartphone-ul Galaxy A10?
Chipset-urile MediaTek sunt ok, insa ca si performante sunt cu mult sub ceea ce pot chipset-urile Exynos si Snapdragon. Va reamintim ca procesorul Helio P22 echipeaza telefoane mid-range interesante precum LG W30, Xiaomi Redmi 6 si Nokia 3.1 Plus.
Samsung Galaxy A10s pareri pro
# Baterie – 3400mAh (A10) vs 4000mAh
In comparatie cu modelul precedent, terminalul A10s a receptionat un acumulator dotat cu 600mAh in plus. Excelent 🙂 Cei 4000mAh ai noului device ar trebui sa asigure o autonomie multumitoare la utilizare sau in standby.
La fel ca pe telefonul Galaxy A10, alimentarea cu energie se face prin MicroUSB iar bateria duce lipsa de fast charging. Era de asteptat pentru un device de buget.
# Camera principala – 13MP (A10) vs 13MP+2MP
Un alt aspect pro al smartphone-ului A10s este sistemul dual-camera, care permite capturarea de fotografii cu efect de blur in background. O dotare binevenita 🙂
‘Dispozitivul’ poseda camera principala alcatuita din perechea de senzori 13MP+2MP. Senzorul primar dispune de lentile cu apertura F1.8 iar senzorul de 2MP incorporeaza lentile cu diafragma F2.4. Nu lipsesc dotarile ‘standard’ precum HDR, autofocus, flash LED si captura video in 1080p cu 30fps.
# Samsung Galaxy A10s pareri – Scanner de amprente (lipseste de pe A10) si camera selfie de 8MP (5MP pe A10)
O alta ‘chestie hardware’ binevenita pe terminal este prezenta senzorului pentru amprente. Asta este un plus evident. In combinatie cu tehnologia Face Unlock (deblocare faciala), scanner-ul de amprente face ca telefonul sa fie usor de deblocat atat pe timp de noapte, cat si in timpul zilei.
La toate acestea se adauga camera secundara de 8-megapixeli, care este o idee mai buna decat cea care echipeaza ‘imbatranitul’ A10.
UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE (sunt similare cu ale terminalului Galaxy A10)
- Android 9.0 Pie cu interfata Samsung One UI
- Display Infinity V dotat cu matrice TFT LCD, diagonala de 6.2 inci, rezolutie HD+ (1520×720 pixeli), sticla usor curbata, 271 PPI
- 2GB de memorie RAM si 32GB de stocare nativa
- Slot triplu (Dual SIM + MicroSD max 512GB), Dual 4G, LTE Cat 4, jack 3.5mm, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5.0, GPS/GLONASS/GALILEO, Radio FM
- 156.9 x 75.8 x 7.8mm si 168 grame
- Culori – albastru, verde, rosu, negru
Samsung Galaxy A10s pareri – GANDURI DE FINAL
Mare pacat ca Samsung nu a incorporat chipset-ul Exynos 7884 pe noul Galaxy A10s. In combinatie cu bateria de 4000mAh, acest chipset asigura un bun balans intre performante bune si autonomie destul de generoasa.
Insa, asta nu inseamna ca procesorul Helio P22 este ‘praf’. El poate sa ofere un nivel ‘solid’ de performanta in diverse scenarii de utilizare. Tot ce putem face este sa ramanem cu regretul ca Samsung a irosit mult potential 🙁