Uite Samsung Galaxy Xcover Pro pareri si pret Romania. In aceasta zi de weekend ne-am hotarat sa compunem pentru voi (dragii nostri cititori) un articol despre un device Samsung aparut recent.

Avem convingerea ca prin asta facem pe plac atat fanilor Samsung, cat si persoanelor neutre (care sunt deschise spre orice brand care creeaza device-uri cool).

De obicei, Samsung atrage atentia prin lansarile de device-uri mid-range sau high-end. Dintre aceste device-uri, cam doar cele high-end se bucura de dotari focusate pe durabilitate, precum protectia IP68. In acest context, nu puteam trece cu vederea noul smartphone rugged Galaxy Xcover Pro.

De cele mai multe ori, Samsung nu prea acorda atentie device-urilor rugged. Asta reprezinta un motiv in plus pentru care sa aruncam o privire (sau mai multe) peste acest dispozitiv 🙂

Din start va mentionam ca telefonul nu este un rugged tipic (design inestetic, grosime generoasa, hardware asa si asa etc). Dispozitivul poseda o constructie eleganta/durabila + diverse dotari atractive + configuratie mid-range destul de performanta.

# Samsung Galaxy Xcover Pro pareri

Inainte de a va prezenta tot ce este cool la device, avem 2 mici precizari. Am putea spune ca Galaxy Xcover Pro este o versiune cu muschi a smartphone-ului Galaxy Xcover 4S.

Cea de-a 2-a precizare face referire la pret. ‘Am facut surf’ pe mai multe magazine online romanesti si dupa ceva timp am zarit terminalul Xcover Pro listat pe evomag pentru suma de aproape 2600 lei.

Tinem sa va precizam ca statusul device-ului pe magazinul online este de ‘stoc epuizat’. Asta ne face sa credem ca va mai dura ceva pana cand smartphone-ul va fi vandut la noi in tara.

Nu stim cat relevanta are, insa terminalul este la vanzare in Germania (cyberport.de) pentru suma de 492 euro (in jur de 2350 lei). In regula.

Pentru a nu ne lungii prea mult cu acest articol, facem urmatoarea chestie. In randurile de jos va listam principalele dotari rugged, principalele dotari hardware si bineinteles cateva din parerile noastre despre acestea. Suna bine ? Noi speram ca da 🙂

Samsung Galaxy Xcover Pro pareri

Samsung Galaxy Xcover Pro pareri – PARTEA DE RUGGED

# Certificare MIL STD 810G (rezistenta la temperaturi vitrege, praf, socuri, vibratii etc)

# Certificare IP68 (rezistanta la praf, noroi, nisip si apa)

# Durabilitate la trante cu inaltime de 1.5 metri

# Constructie focusata pe durabilitate: display dotat cu Gorilla Glass 5, rama metalica, colturi cu ramforsari si zona din spate realizata dintr-o combinatie de policarbonat + TPU

# Baterie detasabila

# Display ce poate fi utilizat cu manusi pe maini sau in conditii de umiditate (asta este posibil gratie tehnologiei Enhanced Touch)

Samsung Galaxy Xcover Pro pareri si CATEVA DETALII EXTRA

Din cele insirate mai sus, putem spune ca device-ul este excelent pus la punct in ceea ce priveste capabilitatile rugged. Insa, ce este cu adevarat impresionant este felul in care arata dispozitivul. Noi credem ca telefonul arata chiar bine 🙂

Daca privesti device-ul din partea frontala, nu ai zice ca ai de-a face cu un rugged. Practic, el arata ca un Samsung Galaxy non-rugged. Excelent 🙂 Facem pasul inspre zona din spate iar aici suntem intampinati de un design rugged placut ochiului.

# Samsung Galaxy Xcover Pro pareri – In mod evident ca spatele nu arata ca al unui device imbracat cu sticla. Insa, nu se poate afirma ca arata inestetic 🙂

La toate acestea se adauga design-ul slim de 9.94 milimetri si greutatea de 218 grame. Noi consideram ca acestea sunt niste valori excelente pentru un device de tip rugged.

Ne pare bine sa vedem ca Samsung a incorporat o baterie ce poate fi inlocuita. Asta este un plus evident 🙂

Alte plusuri sunt butoanele programabile care pot fi setate pentru a utiliza telefonul pe post de walkie talkie, pentru a folosi functia de Push-to-Talk (PTT), pentru a porni lanterna, pentru a porni o aplicatie etc.

Va mentionam ca PTT-ul este similar cu walkie-talkie. Insa, exista cateva avantaje majore. Functia PTT nu are limita de distanta, poti sa te adresezi simultan mai multor persoane etc.

Samsung Galaxy Xcover Pro pareri

Samsung Galaxy Xcover Pro pareri – PARTEA DE HARDWARE (si software) – CELE MAI COOL DOTARI 🙂

# Chipset Samsung Exynos 9611 2.0GHz + 4GB RAM/64GB ROM

# Display TFT LCD de 6.3 inci, rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli), 409PPI, raport ecran/corp de 80% si perforatie

# Sistem dual-camera  25MP+8MP (ultra-wide), HDR, PDAF, filmare in FHD+ (2336×1080)

# Baterie de 4050mAh echipata cu fast charging 15W

# Scanner amprente pe lateral, Dual SIM, 4G LTE Cat 11, WiFi 802.11 ac, USB C, Bluetooth 5.0, NFC, face recognition (deblocare faciala)

# Android 10 cu interfata One UI 2

PARERI SI CATEVA DETALII EXTRA

# Samsung Galaxy Xcover Pro pareri – Legat de chipset-ul Exynos 9611, avem de-a face cu o motorizare mid-range potenta. Tinem sa va precizam ca propulsorul Exynos 9611 echipeaza si noul smartphone Samsung Galaxy A51.

Ecranul lasa o impresie pozitiva, insa in locul panoului TFT LCD clar era de preferat un Super AMOLED. Ca si design, afisajul arata placut iar perforatia (in care este incorporata camera selfie 13MP) este un element de design binevenit 🙂

Referitor la baterie, capacitatea de peste 4000mAh este perfect adecvata iar prezenta fast charging 15W este clar un plus 🙂

Va precizam ca telefonul poate fi incarcat si prin intermediul conectorului Pogo (cu o statie de incarcare care nu trebuie neaparat sa fie Samsung). Excelent 🙂

Camera principala este decent pusa la punct, conectivitatea este ok iar prezenta celui mai nou sistem de operare Google este un atu evident 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • # Samsung Galaxy Xcover Pro pareri
  • Slot MicroSD (max 512GB), jack 3.5mm, WiFi Direct, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo
  • Senzori – accelerometru, proximitate, giroscop, compas
  • Culoare – negru
  • 159.9 x 76.7 x 9.94 mm
  • Accesorii – casti

Samsung Galaxy Xcover Pro pareri – GANDURI DE FINAL

Fara indoiala ca Samsung Galaxy Xcover Pro este un smartphone rugged cool. Noi suntem de parere ca telefonul exceleaza pe partile de rugged si design. Ca si hardware, in mare lucrurile se prezinta ok.

Insa, in cei 500 euro, cat costa device-ul, noi am fi dorit un panou AMOLED, mai multa memorie si poate un chipset ceva mai potent. In acest context, pentru ca device-ul sa fie interesant, din pret trebuie sa cada cateva sute de lei. Cel mai potrivit ar fi ca dispozitivul sa nu depaseasca 1700 lei.

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).