Uite Samsung T7 Touch pareri si pret in Romania. Celebram sosirea sfarsitului de saptamana cu un gadget nou si special (spre foarte special) 🙂

Am ales sa va prezentam un SSD extern performant, accesorizat cu cateva functii cool si look elegant (nu stim cata relevanta are aspectul stilat in cazul unui astfel de device).

Nu va mai tinem in suspans si va precizam ca este vorba despre SSD-ul T7 Touch confectionat (daca se poate spune asa) de catre Samsung. Inainte de a arunca o privire (sau mai multe) peste cele mai meseriase aspecte ale device-ului, vrem sa trecem in revista detalii despre pret.

Din start va precizam ca avem de-a face cu un accesoriu al carui cost este un pic cam condimentat. T7 Touch este la vanzare pe site-ul eMAG pentru 750 lei (versiune 500GB) si 1100 lei (versiune 1TB).

Samsung T7 Touch pareri

CELE MAI COOL DOTARI

# SSD cu tehnologie PCIe NVMe; viteze excelente de transfer

# Capacitate de stocare generoasa: 500GB sau 1TB

# Scanner de amprente si conectivitate USB C

# LED albastru in forma de patrat

# Carcasa metalica durabila la socuri si cazaturi

# Dimensiune redusa si greutate de 58 grame

Samsung T7 Touch pareri si cateva detalii extra

Suntem convinsi ca din lista de sus ati remarcat prezenta scanner-ului de amprente. Care este rolul acestei dotari pe device ? Are legatura cu partea de securitate.

Odata ce amprenta este setata (procedura similara cu cea de pe un smartphone), datele si fisierele de pe SSD pot fi vizualizate, accesate, copiate sau modificate doar dupa ce te-ai autentificat (daca se poate spune asa) cu amprenta. Asta este extrem de util daca esti genul de persoana care calatoreste mult 🙂

Va mentionam ca logarea/autentificarea nu functioneaza doar pe PC-ul unde amprenta SSD-ului a fost configurata (era culmea sa fie altfel).

Daca conectezi SSD-ul la un alt PC, la o consola, la un smartphone etc, nu vei putea vizualiza/accesa/modifica fisierele de pe SSD pana nu pe loghezi/autentifici cu amprenta. O chestie foarte cool 🙂

Acum haideti sa facem pasul catre partea de performanta. Pana la urma, asta este cea mai importanta 🙂 Clar avem de-a face cu stocare de capacitate generoasa (500GB sau 1TB). Asta este un plus evident. Apoi, vitezele de care este capabil SSD-ul sunt impresionante (cel putin pe hartie).

# Samsung T7 Touch pareri

Conform Samsung, viteza de citire este de pana la 1050MB/s iar cea de scriere de pana la 1000MB/s. Pentru a ne convinge legat de aceste valori, am cautat pe YouTube niste review-uri.

Va precizam ca in teste sintetice (CrystalDiskMark) SSD-ul celor de la Samsung a atins peste 1000 MB/s (citire) si 900 MB/s la scriere, ceea ce este destul de impresionant.

In ceea ce priveste utilizarea reala, copierea date de pe SSD pe un laptop (conectare la port USB tip A 3.1) se face la o viteza de peste 400MB/s, ceea ce este excelent. Suntem convinsi ca prin conectarea SSD-ului la un laptop cu USB C, vitezele sunt cu mult mai mari.

Mergem mai departe si va mentionam cateva cuvinte despre LED-ul din dotare. Cand se foloseste scanner-ul de amprente pentru autentificare, banda LED de culoare albastra din jurul senzorului incepe sa se lumineze. LED-ul albastru se lumineaza si atunci cand se transfera/copiaza date. Cool 🙂

Ca si design, noi credem ca SSD-ul arata interesant. La asta se adauga carcasa durabila, greutatea de 58 grame si dimensiunile foarte reduse (SSD-ul este la fel de mare ca si un card bancar). Tot ce putem spune este excelent 🙂

Samsung T7 Touch pareri

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Accesorii – cablu USB C – USB C, cablu USB C – USB A
  • Altele – Criptare hardware AES 256-bit

GANDURI DE FINAL

Noul Samsung T7 Touch este fara indoiala un device/gadget foarte cool. Vitezele de transfer sunt bune, capacitatea de stocare este generoasa iar despre scanner-ul de amprente putem spune ca este o aditie binevenita si utila 🙂 Pacat ca preturile sunt destul de piperate 🙁

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).