Azi va prezentam unul dintre cele mai performante media playere ale momentului. Este vorba despre Scishion AI ONE, device cu dotari impresionante si pret atractiv de 320 lei.Player-ul poate fi considerat accesoriul ideal pentru ‘consumatorii’ de filme (4K sau 1080p) si continut media.

Spunem acest lucru deoarece dispozitivul are dimensiuni reduse (ceea ce-l face usor de pozitionat) si o configuratie puternica dotata cu cele mai noi functii si porturi.

Prima data haideti sa incepem cu dotarile hardware si software. In acest moment, Scishion AI ONE este poate singurul media player dotat cu 4GB RAM si 32GB de memorie interna. Capacitatea de memorie este neobisnuit de mare pentru un astfel de device.Motorizarea este asigurata de procesorul quad-core 64-bit Rockchip RK3328 tactat la frecventa de 1.5GHz. Procesorul este dotat cu potenta placa grafica ARM Mali 450MP2. Datorita acestei placi video, cat si motorizarii performante, player-ul poate duce cu usurinta filme 4K.Aspectul atractiv este prezenta pe device a tehnologiei HDR. Astfel ca, daca dispui acasa de un televizor LCD compatibil cu aceasta tehnologie, vei putea viziona filme 4K sau 1080p cu efectul de imagine HDR.

Tehnologia HDR accentueaza culorile, luminozitatea si nuantele de negru pentru ca imaginea redata sa arate cat mai bine si cat mai realist.Dispozitivul functioneaza cu sistemul de operare Android 8.1 Oreo, ceea ce este un mare plus. Sunt inca multe telefoane dotate cu Android 7.0 Nougat, insa iata ca acest player ruleaza cea mai noua versiune de Android.

Din ‘fabrica’ sunt preinstalate diverse aplicatii precum YouTube, Netflix, Media Center etc. Insa, cel mai important aspect este accesul la magazinul Google Play, de unde pot fi descarcate si instalate nenumarate aplicatii si jocuri.

Pe langa dotarile puternice, ne-a mai atras atentia functia pentru control vocal. Functia este activata prin apasarea butonului dedicat de pe telecomanda.

Conform producatorului, tot ce trebuie facut este sa vorbesti in telecomanda, iar player-ul va rula aplicatiile specificate de tine sau va cauta diverse informatii de care tu ai nevoie.Ca si design, AI ONE poseda o carcasa din plastic cu aspect placut si colorata in doua nuante, argintiu sau albastru. Remarcam faptul ca in partea frontala gasim incorporat un display LED.

Pe ecran sunt afisate diverse informatii utile precum ceas, alarma, timpul ramas din video etc. Telecomanda dispune de butoane mari usor de gasit si apasat. Design-ul telecomenzii este destul de frumos.Legat de conectivitate, ne-au atras atentia portul USB 3.0, functia WiFi Single Band si portul HDMI de mare viteza.

Scishion AI ONE este un media player cu Android dotat cu hardware puternic, functii atractive si design stilat. Noi speram ca in curand vom avea la test acest gadget interesant. Pretul si detaliile hardware complete sunt listate putin mai jos.Player-ul este disponibil pe site-ul Gearbest.com pentru suma de 320 lei. Mai multe detalii aici.

Specificatii complete Scishion AI ONE

  • Procesor cu 4 nuclee Rockchip RK3328 1.5GHz (Cortex A53), chipset grafic Mali 450MP2
  • Sistem de operare Android 8.1 Oreo
  • 4GB RAM DDR3, 32GB ROM tip eMMC sau 2GB RAM + 16GB ROM
  • Bluetooth 4.0 LE, port HDMI 2.0, 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, slot MicroSD (pana la 32GB), WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHz, jack de 3.5mm, LAN 10/100 Mbps, SPDIF, DLNA, mufa de alimentare 5V/2A
  • Display LED, tehnologie HDR, suport pentru sunet 5.1 Surround, control vocal
  • Formate video: 1080P, 4K, H.264, H.265, VC-1, VP8, VP9, HD MPEG1/2/4 etc
  • Formate audio: AAC, FLAC, MP3, OGG, RM, WMA, Dolby DTS etc
  • Accesorii: telecomanda, cablu HDMI, adaptor
  • Culori: argintiu, albastru; Greutate: 95 grame
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).