Azi avem ceva special pentru voi. Este vorba despre Scishion V88 Piano, un media player pe care am avut prilejul sa-l testam zilele trecute. Azi vrem sa va prezentam in detaliu impresiile noastre legate de acest device.
Din start vrem sa mentionam ca acest ‘mini box’ dispune de sistem operare Android Nougat, procesor quad-core si un impresionant 4GB de memorie RAM.
DESIGN
La primul contact cu V88 Piano am ramas surprinsi de cat de mic este device-ul. Practic este la fel de mare ca si un hard disk extern.
Avem o constructie din plastic cu tenta mata in partile de sus/jos si finisaje glossy pe margini. Finisajele glossy isi fac aparitia si pe plasticul de culoare mata din partea de sus. Ca si aspect, gadget-ul este unul elegant si frumos.
Din pacate, carcasa este un magnet pentru amprente. Suntem convinsi ca denumirea de ‘Piano’ se trage de la finisajele lucioase. Acestea arata placut, insa fac mai mult ‘rau’ decat bine.
Constructia din plastic este in mare parte destul de durabila. Plasticul incepe sa scartaie un pic atunci cand incepi sa conectezi pe accesorii.
Din poza de mai sus se poate observa clar cat de mic este dispozitivul. Incape in palma fara nici o problema. Asta il face extrem de usor de manevrat si de pozitionat alaturi de gadget-urile de pe birou. Noi personal am fi preferat ca finisajele de tip mat sa fie prezente si pe margini, nu doar in partile de sus si jos.
In partea de jos gasim un capac din plastic dotat cu guri pentru evacuarea aerului cald si picioruse din cuciuc, care ofera o aderenta buna si nu zgarie atunci cand player-ul este asezat pe mobilier scump.
Design-ul este unul foarte placut, insa era loc de mai bine in ceea ce priveste calitatea constructiei si finisajele.
CONECTIVITATE
Acesta este un ‘capitol’ la care ‘mini box-ul’ sta foarte bine.
In partea dreapta sunt insirate 3 porturi USB: 2 USB-uri 2.0 si un port USB 3.0 de mare viteza. Atunci cand se urmaresc filme in 4K de pe un hard-disk extern tip USB 3.0, este foarte indicat ca hard-ul sa fie conectat la player in portul USB 3.0, pentru un rulaj foarte cursiv.
Am rulat un film 4K cu hard-ul extern conectat la player in portul USB 2.0 si sunt dese momentele cand filmul ‘agata’ sau sacadeaza.
In partea din spate sunt incluse urmatoarele: port HDMI 2.0, jack de 3.5mm, iesire audio SPDIF, LAN (10/100Mpbs) si mufa pentru alimentare.
In partea stanga avem slotul pentru card MicroSD (pana la 32GB) si senzorul dedicat telecomenzii. Un aspect pe care l-am observat este lipsa de pe device a butonului de pornire/oprire. Asta se poate face doar de la telecomanda.
Conectarea wireless la internet se face prin functia WiFi 802.11 b.g.n 2.4GHz.
GALERIE FOTO
DOTARI HARDWARE
Scishion V88 Piano se numara printre putinele media-playere cu Android care dispune de 4GB memorie RAM. Conform aplicatiei CPU-Z, device-ul are la bord procesorul quad-core Rockchip RK3066 64-bit de 1.51 GHz compus din 4 nuclee Cortex A53 si potenta placa grafica ARM Mali 450MP.
Spatiul intern pentru stocare este in cuantum la 16GB ROM, din care efectiv sunt liberi 9.94GB. Memoria este mai mult decat suficienta pentru instalarea de pe Google Play a unui numar generos de aplicatii.
FUNCTIONARE
Oata ce player-ul este conectat la priza, becul din dotare se aprinde in culoare rosie. Cand device-ul este pornit, becul devine albastru. Dispozitivul este total silentios iar singurul zgomot pe care il vei auzi va fi cel facut de hard disk-ul extern.
Cand gadget-ul este orientat inspre tine, lumina de culoare albastra nu e deranjanta pentru ochi. Becul care indica functionarea este incorporat in rama neagra glossy.
Mufa HDMI intra usor in port. Datorita dimensiunilor mici si a greutatii foarte reduse, un cablu HDMI sau un cablu USB care sta un pic incordat va face ca device-ul sa stea pe muchie sau inclinat. Daca cablul nu este incordat, piciorusele din cauciuc de sub carcasa fixeaza destul de bine dispozitivul de mobilier.
Scishion V88 Piano review – PERFORMANTA
Scishion V88 Piano dispune de multa putere gratie celor 4GB RAM si procesorului quad-core de 1.5GHz. Odata ce player-ul este pornit de la telecomanda, dureaza putin pana se incarca sistemul de operare. Navigarea prin meniuri este cursiva iar instalarea de aplicatii de pe Google Play se face suficient de rapid.
Noi am testat un film 4K care a fost rulat de pe un hard-disk extern USB 3.0. Hard-ul a fost conectat la player prin portul USB 3.0. Media player-ul nu a intampinat nici o problema in a rula filmul fluent si fara nici o intrerupere.
Pentru test, noi am instalat aplicatia VLC care a pornit filmul rapid si direct cu titrare, fara a mai fi nevoie de ceva setari in plus. Performanta excelenta in filmele 4K se datoreaza procesorului grafic potent Mali 450 MP.
Am rulat fimul 4K si cu aplicatia ‘Media Center’ preinstalata in player si totul a decurs ok. Hardware-ul intern poate rula orice tip de format video si audio.
Cand se porneste un video cu sunet DTS, in partea de jos a ecranului va aparea pentru scurt timp logo-ul Dolby. In ceea ce priveste filmele in format 720p sau 1080p, este de la sine inteles ca acestea ruleaza excelent.
Aplicatia de YouTube preinstalata este ok, insa e o versiune care se regaseste si pe televizoare sau playere blu-ray. Din acest motiv noi am instalat aplicatia YouTube de pe Google Play, care este mult mai usor si rapid de folosit.
Aplicatia de YouTube se incarca repede iar clipurile video la 1080p 60fps merg excelent. Hardware-ul potent permite derularea rapida a clipurilor YouTube.
ALTE DETALII
Am testat si aplicatii gen Gmail, Facebook, Twitter sau Skype si acestea merg perfect. Gratie hardware-ului puternic, web-browsing-ul este floare la ureche.
Noi am probat browser-ele Google Chrome si Opera iar navigarea prin site-uri si scrolling-ul prin pagini este surprinzator de ok avand in vedere ca avem de-a face cu un media-player si nu smartphone.
Conform producatorului, player-ul poate reda continut 3D. Noi nu am putut testa aceasta functie deoarece televizorul pe care l-am avut la dispozitie nu este 3D.
Dupa 60 minute de YouTube sau film 4K, carcasa din plastic se incalzeste, insa nu exagerat. Pe timpul testului, gadget-ul nu s-a blocat, ceea ce inseamna ca optimizarea software este in regula.
Atunci cand device-ul este utilizat, este recomandata conectarea unui mouse si a unei tastaturi. Asta face utilizarea in general extrem de usoara. Telecomanda din dotare este decenta, insa cand trebuie introdus text sau cautat ceva, lucrurile se complica.
SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA
Pe dispozitiv este instalat sistemul de operare Android 7.1.2 cu interfata specifica utilizarii media. Din fabrica vin preinstalate diverse aplicatii, insa din punctul nostru de vedere cel mai important aspect este accesul la magazinul Google Play.
Practic aici gasesti aplicatie pentru orice doresti: filme, clipuri video, muzica, poze, mail, browsing pe net, messenger etc. Gratie Google Play, posibilitatile de a utiliza device-ul sunt nenumarate.
Tot ce trebuie sa faci pentru a avea acces la Google Play este sa introduci in media player contul de Google. Dupa ce ai introdus adresa de mail si parola, tot ce-ti ramane de facut este sa cauti si sa instalezi aplicatiile preferate.
Interfata este rapida, fumos colorata si usor de utilizat. Pe ecranul principal iti este oferit acces la urmatoarele categorii: Online Video, Recommend, Music, My Apps, Local si Settings.
Exceptand meniul de Settings, in fiecare categorie poti adauga aplicatii specifice acelei categorii. In Online Video se adauga programe gen YouTube\Netflix, in Recommend aplicatiile favorite si asa mai departe.
Pe ecranul principal ai optiunea de a introduce cateva din programele preferate pentru un acces simplu si cat mai rapid.
ACCESORII
V88 Piano este insotit de urmatoarele accesorii: cablu HDMI, adaptor pentru alimentare, telecomanda si manual de utilizare. Din dotarea standard lipsesc bateriile pentru telecomanda.
Scishion V88 Piano review – CONCLUZIE SI PRET
Scishion V88 Piano este un device excelent pentru ‘devorarea’ de continut media (filme in 4K, poze, muzica, YouTube etc). Configuratia este una puternica pentru un gadget de acest gen iar optiunile de conectivitate sunt diverse si foarte utile.
Nemultumirea noastra este legata de design. Cu toate ca carcasa arata bine, finisajele glossy sunt un magnet de amprente iar constructia din plastic este un pic cam fragila.
Am putea sa criticam un pic si telecomanda din dotare, insa deoarece se pot conecta mouse si tastatura, putem trece cu vederea acest aspect.
Device-ul este disponibil pe Gearbest.com la un pret accesibil, in speta 232 lei. Mai multe detalii aici.
PRO
- Design elegant, dimensiuni foarte reduse (la fel de mare ca un hard disk extern)
- Configuratie puternica: procesor quad-core Cortex A53, 4GB RAM; duce cu usurinta aplicatii sau filme 4K
- Device-ul ruleaza orice tip de format video si audio
- 16GB ROM memorie interna
- Conectica bogata; port USB 3.0, port HDMI 2.0, slot MicroSD
- Se pot conecta tastatura si mouse
- Functionare perfect silentioasa
- Sistem de operare Android 7.1.2 Nougat bine optimizat
- Interfata aspectuoasa si usor de folosit
- Cablu HDMI in dotarea standard
- Pret accesibil
CONTRA
- constructie fragila
- finisajele glossy sunt un magnet de amprente
- pe device nu exista buton pentru pornire/oprire; pornirea sau oprirea se face doar din telecomanda