Uite Sharp Aquos R3 pareri si pret Romania. Weekend-ul bate din ce in ce mai tare la usa noastra 🙂 Noi consideram ca asta merita ceva special si aparte. Ne conformam acestei reguli si va prezentam un smarphone care putin probabil ca va ajunge pe piata din Romania.

De obicei noi evitam sa realizam articole despre astfel de device-uri. Insa, exista o luminita la capatul tunelului 🙂 Nu mai amanam lucrurile fara rost si va precizam ca este vorba despre smartphone-ul high-end Aquos R3 al japonezilor de la Sharp.

‘Lumina de la capatul tunelului’ este faptul ca device-ul e la vanzare in Germania (otto.de) pentru suma de 729 euro (in jur de 3500 lei). Cu ceva eforturi (site in limba germana), noi suntem increzatori ca telefonul poate fi comandat si livrat in Romania.

Insa, parerea noastra e ca nu merita deranjul. Cand vine vorba de high-end cu Android, in Romania, Samsung este la putere. E simplu de inteles de ce este asa. Un terminal precum Galaxy S10 Plus se prezinta impecabil din toate punctele de vedere.

Hai sa zicem ca unele persoane isi asuma riscuri cu brand-uri usor necunoscute atunci cand vine vorba de telefoane entry-level sau mid-range (de buget). Insa, cand vorbim de high end-uri cu preturi de peste 3000 lei, nimeni nu are de gand sa faca experimente.

In acest context, de ce am ales sa va prezentam smartphone-ul Sharp ? Pe alocuri, terminalul este un model foarte impresionant. Astfel ca, nu mai lungim aceasta introducere (care deja s-a intins cam mult) si intram direct in paine 🙂

Sharp Aquos R3 pareri

CEA MAI TARE DOTARE HARDWARE

# Sharp Aquos R3 pareri – Display WQHD de 120Hz

Noi consideram ca cel mai impresionant aspect la device-ului este ecranul. Din punct de vedere vizual, putem spune ca display-ul face pe plac celor care indragesc mult notch-urile 🙂 Afisajul nu are unul, ci doua notch-uri 🙂

Avem unul mic si subtil asezat in pozitia lui naturala (notch in forma de U pe mijlocul partii de sus) si unul destul de mare pozitionat in jurul butonului fizic de Home (care incorporeaza scanner de amprente).

Toate acestea suna bine pentru cei care indragesc acest tip de design. Insa, cum ramane cu persoanele care nu prea au la inima celebrul notch ?

Noi suntem de parere ca Sharp a reusit sa incorporeze destul de subtil cele doua decupaje. Notch-ul din partea de sus nu este nimic iesit din comun. Cel din partea de jos arata surprinzator de ok datorita felului in care ‘traverseaza’ butonul de Home.

Putem spune ca cele doua decupaje ofera ecranului un look aparte. Noua personal, ne place cum arata partea frontala 🙂

Sharp Aquos R3 pareri

Sharp Aquos R3 pareri – O SCURTA OBSERVATIE (mai degraba lunga 🙂 )

In mod evident ca display-ul full screen poseda cateva atuuri ce nu pot fi ignorate (afisaj pe toata partea frontala, format potrivit pentru media etc).

Insa, noi credem ca telefoanele dotate cu buton de Home in partea frontala au farmecul lor 🙂 Altcumva se acceseaza un scanner de amprente pozitionat frontal.

Aici am putea reprosa faptul ca Sharp nu a incorporat amprenta direct in ecran. Insa, parca doar ecranele AMOLED permit asa ceva. Daca ne inselam, va rugam sa ne semnalati asta.

Mergem mai departe si trecem in revista caracteristicile tehnice ale display-ului. Va ‘avertizam’ ca ele sunt foarte bune 🙂

FISA TEHNICA PENTRU ECRAN

# Sharp Aquos R3 pareri

# Panou IPS LCD Sharp IGZO cu diagonala de 6.2 inci

# Rata refresh de 120Hz

# Rezolutie de 3120×1440 pixeli si 554 PPI

# Format 19.5:9

# Geam Corning Gorilla Glass 5

# Raport ecran/corp de 82 procente

# Tehnologii – HDR10, HLG, Dolby Vision

O ALTA OBSERVATIE (SCURTA DE DATA ASTA 🙂 )

Din punct de vedere hardware, putem spune cu usurinta ca ecranul se prezinta impecabil. Am putea stramba din nas ca avem tehnologie IPS, insa avand in vedere rezolutia si rata refresh de 120Hz, mai bine tacem 🙂

Sharp Aquos R3 pareri – CE ALTE ASPECTE COOL MAI AVEM ?

Acum ca am parcurs display-ul, haideti sa descoperim impreuna ce alte dotari cool mai are smartphone-ul Aquos R3.

# Chipset Qualcomm Snapdragon 855 + 6GB de RAM/128GB ROM UFS 2.1

# Camera principala duala 12.2MP (senzor wide, dual PD, F1.7) + senzor 20.1MP (pentru filmari ultra-wide la 125 grade), stabilizare imagine OIS, tehnologie AI, video 4K

# Carcasa din sticla si metal dotata cu protectie IP68

# NFC, Bluetooth 5.0, USB tip C, WiFi 802.11 ac, deblocare faciala

# Wireless charging si fast charging

# Sunet cu tehnologie Dolby Atmos, difuzoare stereo

CE NU NE PLACE

# Sharp Aquos R3 pareri – Smartphone-ul dispune de un acumulator echipat cu 3200mAh. Hmmm…. Asta nu e bine. Sa nu uitam ca telefonul are in dotare un super ecran dotat cu refresh de 120Hz, HDR10 si rezolutie 3120×1440 pixeli.

Avand in vedere acele aspecte, trebuia un acumulator de macar 4000mAh. Cel mai indicat era ca bateria sa dispuna de 5000mAh.

Daca producatorul nu a optimizat corespunzator hardware-ul cu software-ul, ne putem astepta ca autonomia sa fie una modesta.

Sharp Aquos R3 pareri

UITE RESTUL DE SPECIFICATII HARDWARE

  • Sistem de operare Android 9.0 Pie (interfata Sharp UI)
  • Camera frontala 16.3MP
  • Senzori – lumina, proximitate, accelerometru, compas, giroscop
  • Slot Dual SIM, Slot MicroSD (max 512GB), 4G LTE Cat 20, jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS/BeiDou/Galileo
  • 156 x 74 x 8.9mm si 185 grame
  • Accesorii – casti

Sharp Aquos R3 pareri – GANDURI DE FINAL

Sharp Aquos R3 este un telefon high-end interesant, insa din start compromis. Pretul device-ului este la nivelul unui Galaxy S10 Plus. Hmmm… 🙂 Tot ce putem face este sa zambim ironic.

Din punctul nostru de vedere, tot ceea ce impresioneaza la dispozitiv este ecranul. In rest, dotarile sunt oarecum mediocre pentru un device tip flagship.

Si daca telefonul ajunge in Romania (sanse egale cu zero), avem mari indoieli ca cineva va investi in jur de 3500 lei in acest device. Din punctul nostru de vedere, telefonul nu merita mai mult de 2500 lei.

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).