Pe final de 2015 marii producatori de telefoane mobile nu s-au prea inghesuit cu lansarile de super telefoane. Au aparut modele destul de interesante precum HTC One X9 si Samsung Galaxy A9, insa cam atat.

In mod surprinzator micii producatori chinezi sunt cei care lasa cea mai buna impresie pe final de an. Compania Smartisan a lansat in China un super smartphone.

smartisan t2 9

Telefonul poarta numele de Smartisan T2 iar acest model reuseste sa atraga atentia datorita design-ului aparte, componentelor hardware performante si pretului competitiv.

Smartisan T2 are design simplu, modern si foarte aratos. Cadrul telefonului este complet din metal fiind rotunjit la colturi.

smartisan t2 5

Butonul de pornire/oprire nu este plasat ca la alte telefoane, in partea de sus sau pe lateral. Smartphone-ul are in partea din fata trei butoane iar utilizatorul poate seta din software ca oricare din cele trei butoane sa porneasca sau sa opreasca device-ul.

smartisan t2 19

Tavita pentru cardul SIM este integrata foarte elegant in zona laterala a telefonului. Ce este extrem de interesant e modul in care cei de la Smartisan au reusit sa se foloseasca de partea exterioara a tavitei de SIM.

smartisan t2 7

smartisan t2 20

Odata ce tava este impinsa in pozitie normala, partea exterioara a acesteia are inclus buton ce poate fi folosit pentru volum.

smartisan t2 21

Practic avem butoane pe ambele parti ale telefonului. Butonul dintr-o parte poate fi folosit pentru reglarea volumului iar celalalt poate fi setat pentru a regla luminozitatea ecranului.

smartisan t2 18

In partea din fata avem ecranul cu diagonala de 5 inch. Rezolutia este 1920×1080 iar ecranul are protectie din sticla de tip Corning Gorilla Glass. Spatele smartphone-ului este fabricat din sticla ultra rezistenta tot de tip Corning Gorilla Glass.

smartisan t2 2

In opinia mea componentele din telefon sunt foarte performante. Smartisan T2 are la baza un procesor cu 6 nuclee, Snapdragon 808. Acest model se afla si pe telefonul LG G4. Procesorul este unul rapid si lucreaza la frecventa maxima de 1.82GHz.

Memoria RAM este de tip DDR3 si are capacitate generoasa. Smartphone-ul are 3GB RAM iar ca si stocare interna, se pot alege modele de Smartisan T2 cu 16GB sau 32GB.

Smartisan nu a neglijat partea de sunet a telefonului. Producatorul chinez a pus in smartphone chip audio performant Texas Instrument OPA1612. Datorita acestui chip de sunet muzica in casti se aude super bine.

smartisan t2 8

Smartisan T2 are camera foto excelent echipata si care ofera performante la cel mai inalt nivel. Camera are senzor de 13 Megapixeli cu stabilizator optic de imagine. Ea poate inregistra clipuri la rezolutie foarte ridicata, 4K (3840×2160). Pe langa asta, camera poate filma in slow motion la 720p cu 120fps.

smartisan t2 10

Aceasta configuratie excelenta este tinuta de o baterie de 2670 mAh. Eu cred ca bateria are capacitate decenta insa era de preferat o baterie de peste 3000 mAh.

Mie unul imi place foarte mult Smartisan T2. Specificatiile sunt super ok, telefonul arata excelent iar la 385 dolari (modelul cu 16GB) pretul este unul decent.

Specificatii complete pentru Smartisan T2

  • Ecran de 4.95 inch Full HD, 1920×1080 (445ppi densitate pixeli); protectie – sticla Corning Gorilla Glass 3
  • Procesor cu 6 nuclee Qualcomm Snapdragon 808 cu frecventa maxima de 1.82GHz
  • Placa video Adreno 418 cu frecventa la 625MHz
  • 3GB RAM DDR3, 16GB/32GB stocare interna, nu are slot microSD
  • Sistem de operare Android 5.1 Lollipop cu interfata OS 2.5
  • Camera foto principala de 13 Megapixeli cu blitz LED si stabilizator optic de imagine
  • Camera pentru selfie-uri de 5 Megapixeli
  • Baterie de 2670 miliamperi
  • WiFi 802.11ac, LTE, Bluetooth 4.1 NFC
  • Chip audio Texas Instrument OPA1612
  • Carcasa din sticla si metal
  • 146 grame, 7.53 milimetri grosime

smartisan t2 3

smartisan t2 14

smartisan t2 4

Sursa: Engadget.com Engadget China

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).