Uite Teclast M40 Pro pareri si pret in Romania. Ne facem debutul in aceasta noua saptamana cu un gadget interesant si accesibil 🙂

Astazi am ales sa aruncam o privire (sau mai multe) peste tableta M40 Pro a brand-ului chinezesc Teclast.

Mentionam ca device-ul ne-a atras atentia datorita dotarilor bune (uneori spre foarte bune) si datorita pretului de 749 lei (pe eMAG).

Va precizam ca de obicei, noi evitam in a compune articole despre gadget-uri ce nu sunt realizate de brand-uri consacrate.

Un device realizat de brand no name de cele mai multe ori sufera pe partea de optimizare software. Pe langa asta, anumite componente (in special display-ul si memoria/stocarea) sunt de slaba calitate.

Cand ne referim la Teclast ca fiind brand no name, comparam firma chinezeasca cu gigantii Samsung, Lenovo etc.

Insa, in cazul tabletei Teclast, situatia se prezinta incurajator. Spunem asta in contextul in care tableta a primit un feedback pozitiv din partea a sute de cumparatori de pe site-ul Amazon (din Germania, Italia, Franta, Spania). Asta nu poate fi trecut cu vederea.

Si acum va invitam sa pasiti alaturi de noi spre partea de prezentare. Va dorim sa aveti parte de o lectura placuta 🙂

Teclast M40 Pro pareri

FISA TEHNICA CU CELE MAI SURPRINZATOARE DOTARI

# Chipset Unisoc Tiger T618

# 6GB de RAM LPDDR4 + 128GB ROM eMMC 5.1

# Corp metalic cu design rezonabil de slim (9mm) si margini curbate

# Conectivitate – 4G (date si apelare), Dual SIM Hybrid, jack 3.5mm, MicroSD, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, GPS/GLONASS/BDS/GALILEO, port USB C

# Sunet – sistem audio compus din 4 difuzoare

Teclast M40 Pro pareri – CATEVA OBSERVATII

Motorizarea Unisoc T618 de care dispune tableta livreaza niste performante perfect decente (peste 207.000 puncte in benchmark-ul AnTuTu 9).

Daca stam sa ne gandim bine, nivelul de performanta al procesorului Unisoc nu este indepartat de ceea ce poate chipset-ul Qualcomm Snapdragon 680 (peste 240.000 puncte in AnTuTu 9).

Am mentionam acel aspect deoarece noi am realizat review pentru Xiaomi Redmi Note 11 (terminal cu chipset Snapdragon 680).

Comportamentul bun al chipset-ului Unisoc se datoreaza ‘arhitecturii’ hardware, care este destul de moderna.

Chipset-ul poseda 2 nuclee rapide Cortex A75 2.0GHz + 6 nuclee eficiente Cortex A55, tehnologie 12nm si procesor grafic Mali G52 3EE (cu 2 nuclee grafice, frecventa de 850MHz).

Aspectul cool si interesant este ca propulsorul Unisoc T618 se gaseste si la bordul tabletei Samsung Galaxy Tab A8.

Apoi, tinem sa precizam ca si tableta Nokia T20 dispune de motorizare Unisoc (T610). Interesant 🙂

Mergem mai departe si ne focusam pentru cateva momente pe memorie si stocare. Cei 6GB RAM o sa ajute la multitasking iar stocarea generoasa de 128GB este mai mult decat binevenita 🙂

In ceea ce priveste design-ul tabletei Teclast, din pozele oficiale remarcam faptul ca ecranul poseda margini negre slim. Speram ca asa si este in realitate.

Carcasa metalica dispune de look elegant, colturi rotunjite, margini rotunjite si ele, decupaje elegante pentru porturi si butoane, profil de 9mm, ceea ce este decent de slim.

SI CUM RAMANE CU RESTUL DE DOTARI ?

Teclast M40 Pro pareri – Display-ul este decent: LCD, rezolutie FHD

Ecranul nu rupe gura targului (ne scuzati expresia cliseu), insa daca punem la socoteala pretul tabletei, display-ul este rezonabil.

Aaaa… sa nu uitam. Din cele citite pe net, pare ca ecranul tabletei este furnizat de catre Sharp. Asta este incurajator 🙂

FISA TEHNICA

# Panou LCD 10.1 inci

# Format 16:10 si rezolutie de 1920×1200 pixeli

# 224PPI densitate pixeli

# Sticla tip 2.5D usor curbata la margini; strat antiamprente

# Rata refresh de 60Hz

Baterie de capacitate mare, insa nu e sigur ca are fast charging

In corpul metalic al device-ului este integrat un acumulator de 7000mAh. Nu-i rau 🙂 Insa, pe site-ul oficial nu se mentioneaza nimic despre prezenta fast charging.

Asta ne face sa credem ca tableta dispune de incarcare standard cu putere 10W.

Tableta ruleaza Android 11

Daca luam in calcul multele recenzii pozitive primite de tableta pe site-ul Amazon, asta ne da sperante ca tableta este bine optimizata din punct de vedere software (interfata care ruleaza rapid si fara blocaje, autonomie buna etc).

Teclast M40 Pro pareri – GANDURI DE FINAL

Teclast M40 Pro este fara indoiala un device care stie sa se faca placut. Are pret bun, dotari atractive si un design elegant.

Pana la urma totul se rezuma la ceea ce iti doresti si bineinteles la bugetul pe care il ai la dispozitie. Daca esti dispus sa risti un pic cu partea de garantie si optimizare software, sunt mari sansele ca tableta sa fie o achizitie reusita.

Insa, fiind vorba de un producator anonim (in comparatie cu Samsung, Lenovo), exista si riscul de a cumpara un produs care sa nu performeze conform asteptarilor.

Asa ca, daca vrei sa pasesti pe traiectoria sigura, mergi pe mana unei tablete de brand. Aici mentionam Galaxy Tab A8 (versiune WiFi 3GB RAM/32GB, in jur de 830 lei).

O sa platesti un pic mai mult iar unele dotari nu sunt la nivelul tabletei Teclast (stocarea, RAM-ul).

Insa, ceea ce primesti de la tableta Samsung este linistea faptului ca nu o sa fie probleme cu garantia iar software-ul este unul actual si bine optimizat.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Camera principala 8MP, autofocus, video 1080p 30fps
  • Camera frontala 5MP, 1080p 30fps
  • Senzori – lumina, accelerometru, gravitatie
  • Culoare – argintiu
  • 243 x 163 x 9mm si 530 grame

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).