Uite Tecno Spark 20 Pro Plus pareri si pret in Romania. Inchidem aceasta saptamana cu un alt terminal mid-range premium (de aceasta data din categoria buget). Smartphone-ul pe care am decis sa-l exploram se numeste Spark 20 Pro Plus si este realizat de catre firma chinezeasca Tecno.

Inainte de toate, haideti sa trecem in agenda detalii despre pret. Terminalul este la vanzare in Polonia (site-ul mediaexpert.pl) pentru suma echivalenta cu 232 euro. Avand in vedere ca modelele Spark 20 si Spark 20 Pro sunt prezente pe online-ul romanesc, ne asteptam ca si versiunea Pro Plus de Spark 20 sa fie lansata la noi in tara (pentru aproximativ 1153 lei). Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Convinsi ca am acoperit tot ce trebuie in introducere, inchidem acest segment si demaram cu prezentarea device-ului. Va dorim o lectura cat mai placuta.

[UPDATE 05-04-2024] Smartphone-ul Spark 20 Pro Plus este la vanzare pe site-ul vexio.ro pentru suma de 1181 lei (8GB RAM/256GB).

Tecno Spark 20 Pro Plus pareri

PUNCTE HARDWARE FORTE

# Display – panou AMOLED curbat, 6.78 inci, 2436×1080 pixeli, culori 10 bit, spectru culoare DCI-P3, refresh max 120Hz, luminozitate max 1000 niti, Always On, Dynamic Port cu functionalitate Always On, functie 2160Hz PWM Dimming

# Configuratie – procesor MediaTek Helio G99 Ultimate, 8GB RAM LPDDR4X + 256GB UFS 2.2, acumulator 5000mAh cu fast charging 33W

# Camera – principala Samsung HM6 108MP, tehnologie dual focus, stabilizare video, filmare 1440p 30fps

# Design – spate si parte frontala curbate, profil 7.55mm, protectie IP53 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

Tecno Spark 20 Pro Plus pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca echipa GadgetLab a compus articole pentru terminalele Tecno Spark 20 Pro si Tecno Spark 20. Va invitam cu drag sa explorati si aceste 2 modele 🙂

Ne indreptam privirea spre subiectul zilei, in speta Spark 20 Pro Plus. Remarcam faptul ca display-ul este excelent 🙂 Practic, ecranul ofera de toate. Avem tehnologie AMOLED, luminozitate generoasa, rezolutie adecvata, refresh inalt, functie PWM Dimming (previne fenomenul de flicker) etc.

Legat de dotarile ecranului, noi consideram ca tehnologia Dynamic Port (mini capsula in jurul perforatiei; afisare notificari si diverse alte informatii) cu functionalitate Always On este o chestie interesanta si posibil foarte utila 🙂

Ca si fapt divers, ecranul device-ului are multe puncte similare cu ceea ce gasim pe terminalele Realme 11 Pro Plus (review) si Oppo Reno 10 5G (review).

Mergem mai departe si ne oprim in dreptul configuratiei. Va reamintim ca device-ul poseda propulsorul Helio G99 Ultimate. Ca si curiozitate, smartphone-urile Redmi Note 13 Pro 4G si Poco M6 Pro dispun de propulsorul Helio G99 Ultra.

La o privire rapida peste specificatii (frecventa CPU), nu pare sa fie vreo diferenta intre versiunea standard de Helio G99 si versiunile Ultra si Ultimate (toate ruleaza la max 2.2GHz). Din cate am citit pe net, versiunile Ultra si Ultimate au procesoare grafice (Mali G57 MC2) supratactate/overclockate.

Probabil ca versiunea Ultimate are chipset grafic cu ceva mai multi ‘mhz’ decat versiunea Ultra. Apropo de versiunea basic de Helio G99, va mentionam ca noi am avut in teste 2 telefoane motorizate de acest propulsor. Este vorba despre Unihertz 8849 Tank 2 (review) si Motorola Moto G72.

Tecno Spark 20 Pro Plus pareri

Si acum ne indreptam atentia spre camera principala Samsung HM6 108-megapixeli. Avem de-a face cu un senzor mid-range potent care poseda tehnologie dual-autofocus (focuare foarte rapida). Interesant 🙂 Remarcam faptul ca Tecno a scos maxim din capabilitatea de filmare a chipset-ului Helio G99 (captura video 1440p 30fps). Excelent 🙂

Cu toate ca noi nu am testat telefoane dotate cu camera Samsung HM6, noi am butonat cateva device-uri echipate cu senzorul Samsung HM2. Aici scoatem in evidenta Motorola Edge 20, Motorola Edge 20 Lite (review) si Xiaomi 12 Lite (review).

Tecno Spark 20 Pro Plus pareri

CE ALTE DOTARI ATRACTIVE MAI ARE DEVICE-UL ?

# 4G, WiFi 802.11 ac, NFC, Bluetooth 5.2, USB C, MicroSD, Radio FM, Dual SIM

# Scanner de amprente in ecran

# Audio – boxe stereo cu optimizare DTS, certificari – hi-res si hi-res wireless, 2 microfoane cu tehnologie noise cancelling

Tecno Spark 20 Pro Plus pareri – UN ASPECT DE CARE TREBUIE TINUT CONT

Trebuie spus faptul ca telefonul nu are jack 3.5mm. Probabil ca asta se datoreaza design-ului curbat (pe fata si spate).

GANDURI DE FINAL

Tecno Spark 20 Pro Plus este un terminal mid-range (cu multe elemente premium) atractiv si destul de accesibil. Pentru ceea ce ofera device-ul, 232 euro (in jur de 1153 lei) este destul de ok.

Insa, datorita chipset-ului incapabil de 5G, ar fi de preferat ca terminalul sa ajunga in Romania pentru un pret care sa nu depaseasca pragul de 1100 lei. Spunem asta deoarece la 1153 lei, smartphone-ul sta prea aproape de modelul Motorola Moto G84 5G (testat de noi; costa 1300 lei).

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 14 cu interfata HiOS14
  • Camera selfie 32MP, video 1080p
  • Senzori – accelerometru, compas, giroscop, lumina, proximitate
  • Design – carcasa din plastic; este oferita versiune cu spate din piele sintetica
  • Culori – negru, alb, auriu, verde

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).