Uite Tecno Spark Go 2024 pareri si pret in Romania. Astazi parcurgem un telefon entry-level care ne-a surprins foarte placut 🙂 Vinovatul de serviciu se numeste Spark Go 2024 si este pus cap la cap de catre brand-ul chinezesc Tecno.

Din start va spunem ca smartphone-ul este disponibil pe site-ul evoMAG.ro pentru pretul de doar 390 lei. Initial am crezut ca device-ul adera segmentului ‘prastie’. Insa, am parcurs specificatiile de pe site-ul oficial si ne-am schimbat complet parerea 🙂

Daca va vine sa credeti, acest terminal ofera 128GB stocare, panou LCD cu refresh de peste 60Hz, USB C, senzor de amprente, chipset care trece de pragul 200.000 puncte in Antutu 9 etc. Restul de parti atractive o sa le descoperiti doar in cateva momente. Inchidem aici partea introductiva si va uram cu tot dragul sa aveti parte de o lectura placuta.

Tecno Spark Go 2024 pareri

LISTA CU CELE MAI TARI DOTARI

# Procesor Unisoc T606 12nm, 4GB RAM LPDDR4X + 128GB stocare eMMC 5.1

# Boxe stereo cu optimizare DTS audio

# Panou LCD 6.6 inci, rezolutie 1612×720 pixeli, refresh 90Hz, raport ecran/corp de aproape 85%, 267PPI, perforatie sus pe mijloc, format 20:9, Dynamic Port (afisare informatii in jurul notch-ului), protectie cu sticla Panda

# Baterie de 5000mAh cu incarcare 10W

# Senzor de amprente (in butonul de power), USB C cu OTG, Bluetooth 5.0, Dual 4G, MicroSD, jack 3.5mm, Radio FM

# Camera selfie 8MP cu flash LED dual, video 1080p

Tecno Spark Go 2024 pareri – OBSERVATII DESPRE CELE MENTIONATE

Hmmm… putem afirma ca lista cu dotari arata foarte bine (pentru un telefon entry-level).

Acum haideti sa o luam treptat. Pentru un device de sub 400 lei, configuratia este excelenta 🙂 Chipset-ul Unisoc T606 atinge in jur de 220.000 puncte in Antutu 9, stocarea 128GB eMMC 5.1 este generoasa si decent de rapida. Apoi, cei 4GB de RAM o sa ajute mult la partea de multitasking.

Un alt aspect care primeste nota 10 din partea noastra este prezenta sistemului audio compus din boxe stereo 🙂

Pasim spre ecran si ne surprinde placut faptul ca panoul LCD are refresh de 90Hz. Foarte tare 🙂 Tinem sa precizam ca procesorul Unisoc T606 este suficient de rapid ca sa tina pasul cu refresh-ul 90Hz al ecranului.

Si acum spunem cateva cuvinte si despre baterie. Si in acest segment hardware, lucrurile se afla intr-o sfera pozitiva (ne scuzati expresia ciudata 🙂 ). Avem acumulator de capacitate mare (5000mAh) si incarcare adecvata pentru un entry-level (10W).

Din proprie experienta va spunem ca setup-ul 5000mAh + alimentare 10W inseamna un timp de incarcare de aproximativ 2 ore. Pentru un device de acest gen este perfect acceptabil.

Facem pasul catre conectivitate. Ne pare bine sa vedem ca senzorul de amprente nu lipseste de pe telefon 🙂 Apoi, prezenta USB C este clar un plus.

Un alt aspect care ne face sa zambim este camera selfie dotata cu flash LED dual 🙂

Tecno Spark Go 2024 pareri

Tecno Spark Go 2024 pareri – CATEVA ASPECTE DEMNE DE MENTIONAT

Trebuie spus faptul ca device-ul are conexiune WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHz. Este in regula. Clar era de preferat WiFi-ul 802.11 ac, insa nu putem spune ca ne deranjeaza prezenta WiFi single band 🙂

O alta dotare care merita a fi evidentiata este camera principala. Dansa dispune de setup dual 13MP + senzor de adancime (efecte bokeh), functie autofocus si capabilitate de captura video 1080p 30fps. Nu-i rau 🙂

Pe partea de foto/video, asteptarile trebuie sa fie realiste. Un telefon care costa de 3 ori mai mult performeaza mediocru ca foto si video. Oare cum o sa se comporte un telefon de sub 400 lei ? Nu-i greu de ghicit.

CONCLUZIE

Daca te afli in cautarea unui telefon ieftin si excelent echipat, terminalul Tecno Spark Go 2024 primeste recomandarea noastra 🙂

Pe langa faptul ca dispozitivul are hardware bun, ca si design, este clar ca telefonul arata placut.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13 versiune Go Edition (interfata HIOS 13)
  • 163.7 x 75.6 x 8.6 mm; carcasa din plastic
  • Altele – GPS/AGPS/GLONASS, accelerometru, giroscop (tip software)

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).