Weekend-ul bate ‘puternic’ la usa iar cu aceasta ocazie avem ceva atractiv. Tesla 6.4 Lite pret Romania si pareri: Terminalul este o aparitie ‘proaspata’, interesanta si destul de accesibila. Smartphone-ul 6.4 Lite este la vanzare pe eMAG.ro pentru suma de 580 lei.

Pentru a va face o idee cat mai precisa despre acest device, facem pentru voi (dragii nostri cititori 🙂 ) un articol ‘marca’ GadgetLab. In randurile de mai jos gasiti cele mai ‘tari’ aspecte hardware, sincerele noastre pareri despre telefon si detalii hardware.

Pe final de articol nu o sa ‘absenteze’ concluzia noastra despre dispozitiv. Fara alta ‘vorbarie’ fara rost, demaram cu design-ul si ecranul.

# LOOK STILAT SI DISPLAY CU CARACTERISTICI BUNE

Tesla 6.4 Lite surprinde placut prin design-ul reusit (spre foarte reusit). Partea frontala contine un display elegant dotat cu tehnologie moderna tip 18:9. Afisajul se ‘bucura’ de rame negre slim si de sticla 2.5D subtil curbata spre extremitati.

Sticla ajunge si pe spatele device-ului, ceea ce este o veste buna 🙂 Cele doua fasii din sticla sunt tinute laolalta de o rama din plastic frumos curbata si ‘vopsita’ in culoare gri.

Deoarece in ziua de azi iPhone X este pe buzele tuturor, pe telefon este prezent un element de design imprumutat de la smartphone-ul Apple. Este vorba despre sistemul dual-camera, care din punctul nostru de vedere poseda un aspect vizual placut.

Ne pare bine ca producatorul nu a pus notch pe display 🙂 In ceea ce priveste specificatiile ecranului, ele sunt destul de bune.

FISA TEHNICA DISPLAY

  • Panou In-Cell IPS LCD
  • Format 18:9
  • Diagonala 5.5 inci
  • Rezolutie HD+ (1440×720 pixeli)
  • Densitate pixeli 293PPI

# CONFIGURATIE DESTUL DE BINE ECHIPATA + CATEVA MICI EXAGERARI 🙂

Incepem cu o dotare destul de rara in ziua de azi. Smartphone-ul poseda pe marginea dreapta un buton fizic numit ‘Power Button’, care odata apasat opreste procesele din fundal iar memoria RAM este ‘eliberata’ pentru un rulaj cat mai cursiv. Putem spune ca acest buton are rol de ‘boost’ 🙂

Platforma hardware care pune telefonul in miscare este alcatuita din componente entry level/mid-range decente.

Avem procesorul quad-core MediaTek MT6739 1.28GHz, 3GB de memorie RAM, 16GB ROM si baterie de 2700mAh.  Aceste dotari hardware sunt ‘acompaniate’ de sistemul Android 8.1 Oreo (versiune stock). Asta este un plus. Vrem sa va precizam ca aceasta configuratie este destul de similara cu a excelentului smartphone UMIDIGI A1 Pro.

Si acum urmeaza ceva interesant si usor ‘controversat’. Conform informatiilor listate pe site-ul oficial, atat sistemul dual-camera 8MP+0.3MP cat si camera secundara de 5-megapixeli pot face captura video la 1080p cu 60fps.

Ca sa fim sinceri, credem ca este o greseala de ‘tipar’. Chipset-ul MT6739 este unul entry-level care e capabil de video 1080p cu maxim 30fps (am verificat pe site-ul oficial MediaTek).

Camerele de pe terminalul Tesla pot filma cu maxim 1080p 30fps. Suntem 100% convinsi de asta. Din punctul nostru de vedere, video FHD 30fps este perfect in regula. Oricat de bine ar fi optimizat telefonul, el nu dispune de hardware capabil de video 1080p 60fps.

RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Slot Dual SIM, Slot MicroSD (max 32GB), 4G LTE Cat 4, Bluetooth 4.0, GPS/GLONASS, WiFi 802.11 a/b/g/n, MicroUSB 2.0, Radio FM, jack 3.5mm
  • Senzori – lumina, accelerometru, proximitate, giroscop
  • Procesor grafic PowerVR GE8100
  • 70.15 x 148.5 x 8.4 mm si 151 grame
  • Culoare – negru

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Remarcam faptul ca lipseste senzorul de amprente. Asta este clar un minus. De obicei, marii producatori precum Huawei compenseaza lipsa scanner-ului de amprente cu tehnologia Face Unlock.

Pe site-ul oficial al smartphone-ului Tesla nu se mentioneaza nimic legat de prezenta functiei pentru deblocare faciala.

CONCLUZIE

Noul Tesla 6.4 Lite este un terminal decent. Insa, nimic mai mult. Dotarile care ies in evidenta sunt display-ul bun, chipset-ul de noua generatie, RAM-ul de capacitate generoasa si design-ul. Legat de pret, noi suntem de parere ca 580 lei este o idee cam mult. Mai potrivit ar fi un 520 lei.

Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).