Iata Ulefone Armor 7 pareri si pret Romania. Astazi avem o surpriza dulce si placuta pentru fanii de smartphone-uri rugged durabile si puternice (din punct de vedere hardware). Producatorul chinez Ulefone lanseaza noul smartphone Armor 7. Device-ul poseda caracteristici hardware pe alocuri impresionante.
Acest aspect nu este deloc surprinzator din partea Ulefone. Modele precum Armor 5 sau Armor 6E au surprins placut in momentul aparitiei prin mix-ul atractiv de corp extra durabil + hardware mid-range potent.
Revenim la noul Armor 7 si va precizam doua aspecte de interes. Terminalul Ulefone are cateva elemente comune (chipset, memorie, senzor de 48MP, camera selfie etc) cu smartphone-ul Doogee S95 Pro iar asta doar poate sa ne bucure pentru ca terminalul Doogee este un rugged de noua generatie foarte interesant.
Cel de-al doilea aspect face referire la pret. Device-ul este la vanzare pe site-ul Banggood pentru suma de 370 dolari – 1900 lei cu taxe (precomanda). Costul normal/standard este de 550 dolari (in jur de 2800 lei cu taxe). Pretul de precomanda este mare, insa cat de cat acceptabil. Insa pretul standard de 2800 lei este de-a dreptul ridicol.
# Ulefone Armor 7 pareri
De obicei rezistam tentatiei de a comenta pretul unui device pe inceput de articol. Insa, ne este greu sa nu mentionam ceva in cazul unui device de brand anonim (in comparatie cu Samsung, Huawei, Xiaomi) care poseda pret primejdios de apropiat de cel al unui Galaxy S10 (3000 lei).
Oare la ce s-au putut gandi cei de la Ulefone in momentul in care au luat decizia sa ceara atat de mult pe noua lor creatie ? Oare chiar au impresia ca cineva este dispus sa cheltuie pe device-ul lor aproape 3000 lei ? ‘Strategia’ este de-a dreptul stupida. In fine.
Haideti sa ne focusam pe dotarile dispozitivului. Pe final de articol (la concluzie) ne vom da cu parerea despre cat ar trebui sa coste telefonul pentru a avea succes printre fanii de device-uri cu Android.
Incepem cu dotarile care se ascund in interiorul dispozitivului. Va asiguram ca merita 🙂
1. Ulefone Armor 7 pareri – Hardware parca prea potent pentru un device de tip rugged
# Chipset MediaTek Helio P90 (octa-core 2.2GHz, procesor grafic IMG PowerVR GM9446 de 970MHz)
# 8GB de memorie RAM (LPDDR4X) + 128GB de stocare interna (UFS 2.1)
# Acumulator de 5500mAh cu fast charging 15W si wireless charging 10W
Legat de chipset-ul Helio P90, Armor 7 se numara printre primele device-uri care au receptionat aceasta motorizare MediaTek. Chipset-ul Helio P90 dispune de 2 nuclee Cortex A75 2.2GHz + 6 nuclee Cortex A55 2.0GHz.
Nivelul de performanta de care este capabil chipset-ul MediaTek este apropiat de cel al propulsorului Snapdragon 710. Asta nu e rau deloc 🙂 Conform informatiilor descoperite de noi pe net, Helio P90 este capabil de peste 162.000 puncte in benchmark-ul AnTuTu.
In contextul in care motorizarea SD710 scoate in jur de 170.000 in AnTuTu, putem spune ca propulsorul MediaTek este un rival pe masura.
# Ulefone Armor 7 pareri
In ceea ce priveste memoria, este de-a dreptul amuzant unde s-a ajuns. 8GB de RAM pe un telefon rugged este deja overkill 🙂 Despre stocare avem doar cuvinte de lauda pentru faptul ca telefonul dispune de stocare performanta tip UFS 2.1. Capacitatea de 128GB este mai mult decat binevenita 🙂
Referitor la baterie, ea este performanta, insa noi am fi dorit un fast charging prin USB C de cel putin 20W. Incarcarea rapida cu putere 15W de care dispune bateria de 5500mAh parca este prea putin. Incarcarea wireless este un plus evident 🙂
Concluzionam acest capitol al articolului prin a spune ca hardware-ul este unul atractiv si puternic (pentru un mid-range). Inainte de a trece mai departe, mai vrem sa precizam ceva.
Daca punem la socoteala pretul, era interesant si binevenit daca Ulefone mergea pe mana chipset-ului Helio G90T (care motorizeaza smartphone-ul Xiaomi Redmi Note 8 Pro).
2. Ulefone Armor 7 pareri – O selectie generoasa de dotari/echipamente utile si atractive
# Scanner de amprente pe lateral, deblocare faciala, port USB C, Bluetooth 5.0, NFC, senzor de puls, barometru, pedometru, WiFi 802.11 ac, VoLTE, Dual 4G, procesor audio Smart PA
# Camera principala tripla 48MP (senzor Samsung, F1.7) + 16MP (senzor optimizat pentru pozare pe timp de noapte) +8MP (senzor telephoto), tehnologie AI scene recognition, zoom digital 10X, mod profesional, video slow-motion, video time-lapse, video 4K 30fps etc
# Display IPS LCD cu diagonala de 6.3 inci, rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli), raport ecran/corp de peste 90%, format 19.5:9 protectie Gorilla Glass 5, notch in forma de V
Ulefone Armor 7 pareri – CATEVA SCURTE OBSERVATII
Putem remarca faptul ca pe spatele dispozitivului sunt montate 5 flash-uri LED. Cam putin 🙂 Pe site-ul oficial se mentioneaza ca 4 flash-uri sunt dedicate camerei foto iar cel de-al 5-lea are rol de lanterna.
Camera principala tripla poate captura poze si atunci cand telefonul este scufundat in apa. Bine de stiut 🙂 Legat de capabilitatile camerei, pe site-ul oficial se precizeaza ca senzorul de 48MP poate face poze cu rezolutia maxima de 8000×6000 pixeli. Cool 🙂
Din punctul nostru de vedere, camera principala este una puternica si bine echipata. Asta nu are cum sa ne intristeze 🙂
Legat de ecran, mentionam doar atat: de ce nu s-a optat pentru panou AMOLED ? (telefonul costa ‘doar’ 2800 lei).
3. Carcasa rugged foarte durabila si look elegant
Telefoanele de tip rugged sunt de obicei niste device-uri care sufera atunci cand vine vorba de design slim si elegant. Iata ca smartphone-ul Armor 7 schimba aceasta perceptie. Telefonul nu se debaraseaza de aspectul industrial, insa felul in care carcasa este inchegata e unul placut.
Partea din spate poseda un design simplist/minimalist si este realizata dintr-un material durabil special care imita sticla. Aceasta fasie sade deasupra unui sasiu a carui menire este sa asigure un plus de protectie componentelor aflate la interior. Asta este binevenit 🙂
Partile laterale sunt imbracate cu metal iar cele 4 colturi dispun de intarituri realizate din plastic si cauciuc. Zona frontala dispune de sticla Gorilla Glass 5 special ramforsata pentru a preveni zgarieturile si crapaturile.
La toate cele mentionate in randurile de mai sus se adauga protectiile IP68, IP69K si MIL STD 810G.
Datorita acestui mix de materiale durabile si protectii speciale, smartphone-ul face fata cu brio la temperaturi vitrege, vibratii intense, apa, praf, caderi, scufundare in ciment de 1m pentru 24 ore, apa cu presiune mare, radiatii solare si diverse alte situatii care de care mai neplacute 🙂
In ceea ce priveste durabilitatea la scufundare in beton moale , oare cum se va prezenta smartphone-ul dupa 24 ore in care cimentul este aproape sau deja intarit in jurul device-ului ? 🙂
Avand in vedere toate aspectele relatate in acest capitol al articolului, grosimea si greutatea smartphone-ului sunt surprinzator de ok 🙂 Avem 13.55mm si 290 grame.
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Sistem de operare Android 9.0
- Camera selfie 16MP, apertura F2.0, video 1080p 30fps
- Slot MicroSD (max 256GB), Dual SIM, GPS/GLONASS/Beidou
- Senzori – accelerometru, lumina, compas, giroscop, proximitate etc
- Culoare – negru
- Accesorii – cablu OTG, adaptor USB C – jack 3.5mm, folie din sticla
- Altele – tasta fizica pe lateral care poate fi setata pentru a porni aplicatii, pentru screenshot-uri, buton captura foto, buton care activeaza lanterna etc
Ulefone Armor 7 pareri – CONCLUZIE
Noul Ulefone Armor 7 este poate cel mai cool smartphone rugged de pe 2019. Insa, pretul de 550 dolari (fara taxe) este de-a dreptul ridicol. Cu taxe si TVA, device-ul urca la 2800 lei, ceea ce este ireal pentru un device de acest gen. Noi consideram ca telefonului nu ii este permis sa depaseasca valoarea de 1800 lei (parca si asa este mult).