Producatorul chinez Ulefone lanseaza unul dintre cele mai atractive telefoane cu baterie mare de pe piata. Este vorba despre Ulefone Power 5.Terminalul ascunde sub capota un acumulator ‘mamut’ dotat cu 13.000mAh. Conform producatorului, bateria asigura 7 zile de utilizare cu o singura incarcare iar intr-un an intreg, bateria va fi incarcata de la 0-100 procente de doar 52 ori.

Nu prea avem cum sa verificam acest aspect, iar tot ce putem face este sa ne incredem in afirmatiile producatorului chinez. Pe langa faptul ca smartphone-ul ofera foarte multe ore de utilizare, el poate fi folosit si pe post de power-bank pentru a alimenta cu energie alte gadget-uri.Aspectul foarte cool este ca bateria dispune de incarcare wireless cu putere de 10 wati. Asta inseamna ca incarcarea fara fir va fi realizata intr-un timp destul de scurt. In dotarea standard nu este inclus pad-ul pentru incarcare wireless.

Daca se merge pe incarcarea traditionala prin fir, este activata tehnologia Super Fast Charge 5V/5A care incarca acumulatorul gigantic de la 0-100 procente in doar 2.5 ore. Impresionant.Ulefone Power 5 este atractiv si in ceea ce priveste restul de dotari hardware. Terminalul dispune de 6GB RAM, 64GB ROM si procesorul Helio P23. O configuratie puternica care poate rula orice tip de aplicatie.

Legat de ecran, Ulefone s-a orientat catre un panou AUO 18:9 cu design modern si specificatii bune: diagonala mare de 6 inci, protectie Gorilla Glass 4 si rezolutie FHD+.Remarcam faptul ca senzorul de amprente este asezat pe lateral sub tastele de pornire/oprire si volum. Ca tot am intrat in zona de design, carcasa este o combinatie stilata de metal si material care imita pielea.

Avand in vedere acumulatorul urias, nu avem asteptari ca design-ul sa fie slim. Asa si este! Device-ul masoara in grosime un foarte generos 15.8 milimetri.Power 5 este foarte bine pus la punct ca si dotari foto. Avem o camera principala duala dotata cu senzor puternic Sony 21MP + senzor secundar de 5-megapixeli.

Aspectul care surprinde este prezenta pe sistemul dual-camera a tehnologiei OIS pentru stabilizarea imaginii. Un alt detaliu interesant este butonul fizic dedicat care porneste camera principala.Smartphone-ul ruleaza cel mai nou sistem de operare Google, in speta Android 8.1 Oreo. Nu lipsesc tehnologia Face ID pentru deblocare faciala, portul USB tip C si procesorul audio Awinic 8736.Noul Ulefone Power 5 poate fi caracterizat ca fiind un device surprinzator. Telefonul are specificatii excelente iar vedeta ‘absoluta’ este acumulatorul gigantic care poate fi incarcat wireless. E ceva!

Smartphone-ul este disponibil la precomanda pe cateva magazine chinezesti iar pretul cel mai mic este de 270 dolari, ceea ce nu este rau deloc avand in vedere dotarile de top.

Specificatii complete Ulefone Power 5

  • Android 8.1 Oreo
  • Display AUO 18:9, diagonala de 6 inci, rezolutie FHD+ (2160×1080 pixeli), multi-touch in 5 puncte, Corning Gorilla Glass 4, 404PPI
  • Procesor octa-core MediaTek Helio P23 MT6763 2.0GHz, ARM Mali G71 MP2 700MHz
  • 6GB RAM LPDD4X, 64GB stocare interna, slot MicroSD (256GB)
  • Baterie Lithium-Polymer de 13000mAh cu fast charging si wireless charging QI
  • Carcasa din metal si imitatie de piele
  • Camera principala duala Sony IMX230 21MP + 5MP, OIS, flash LED dual, apertura F1.8, auto-HDR, video 1080p
  • Camera selfie duala 8MP (13MP interpolare), flash LED, apertura F2.2
  • Procesor audio HiFi AW8736
  • 4G LTE, slot Dual SIM Dual Standby, WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS/GLONASS, port USB tip C 2.0 cu OTG, fara jack de 3.5mm, Radio FM
  • Scanner de amprente (pe lateral), Face Unlock, giroscop, compas
  • Accesorii: cablu OTG, adaptor Micro USB – USB tip C, adaptor USB tip C – jack de 3.5mm, folie de protectie
  • 169.4 x 80.2 x 15.8 mm si 330 grame
  • Culoare: gri

Sursa: Ulefone.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).