Smartphone-ul Ulefone Power 5 reprezinta noul flagship in gama de device-uri tip battery-phone. Terminalul ascunde sub capota un acumulator de capacitate mamut care asigura o autonomie de top. Insa, noul Power 5 nu este doar un telefon cu baterie mare.

Terminalul are dotari hardware foarte atractive, diverse functii moderne si un pret destul de bun. In momentul de fata, singurul magazin online care detine in stoc acest nou device Ulefone este Geekbuying. Pretul de comercializare este de 290 dolari. Valoare totala in lei cu toate taxele incluse este de aproape 1400 RON.

Pentru un device pur chinezesc este o suma mare, iar din acest motiv am intocmit pentru voi un ghid care sa va ajute in decizia de a cumpara acest terminal.

Fara a mai lungi lucrurile inutil, va prezentam top 5 motive pentru care acest smartphone merita a fi cumparat.

1. ACUMULATOR DE 13.000mAh cu INCARCARE WIRELESS

Nu putem nega faptul ca elementul hardware care capteaza toata atentia este bateria gigantica echipata cu un ‘neverosimil’ 13.000mAh. Acumulatorul este unul de tip Lithium-Polymer si foloseste tehnologii de cea mai noua generatie.

Pentru o incarcare fara evenimente neplacute (supraincalzire, explozie), producatorul chinez a dezvoltat o baterie cu design dual-cell si alimentare cu voltaj redus. Practic, tehnologia ‘super fast charging’ se bazeaza pe curenti electrici mai mari in loc de voltaj ridicat.

Conform producatorului, asta rezulta intr-o incarcare mult mai sigura si mai eficienta in comparatie cu tehnologiile fast charging conventionale. Pe langa asta, in timpul procedurii de incarcare, bateria isi mentine o temperatura scazuta, ceea ce este important.

Acum haideti sa trecem la ce este mai important: autonomia. Bateria de 13.000mAh asigura 7 zile de utilizare, ceea ce nu are cum sa nu impresioneze.

Daca se merge pe o utilizare ceva mai light, autonomia urca la 10 zile. Pe site-ul oficial Ulefone se mentioneaza 1100 ore de standby (aproape 46 zile) si 52 ore de convorbiri telefonice.

Bateria este dotata cu tehnologii performante de incarcare. Avem incarcare ‘clasica’ prin cablu USB C 5V/5A Super Fast Charge si incarcare fara fir Qi Wireless Charge cu putere de 10W.

Alimentarea prin cablu este super eficienta. Bateria urca de la 0 – 100 procente in doar 2.5 ore iar 5 minute de incarcare sunt suficiente pentru 5 ore de convorbiri.

Daca se opteaza pentru incarcarea wireless, o alimentare completa dureaza 9 ore. Vrem sa mentionam ca pad-ul pentru incarcare fara fir trebuie cumparat separat.

Portul USB C poseda tehnologii OTG si reverse charging, ceea ce iti permite sa folosesti smartphone-ul pe post de power-bank pentru a alimenta cu energie alte device-uri.

2. CONFIGURATIE MID-RANGE PUTERNICA

Ulefone Power 5 este un smartphone care nu dezamageste din punct de vedere al hardware-ului intern. Telefonul este un model mid-range potent dotat cu 6GB RAM DDR4, 64GB ROM, procesorul octa-core 64-bit Helio P23 MT6763 2.0GHz si placa grafica ARM Mali G71 MP2 de 700MHz.

Ca sa va faceti o idee legat de performantele acestei configuratii, Vernee X ( un smartphone cu dotari similare) obtine in AnTuTu (versiune 7) un scor apropiat de 80.000 puncte, ceea ce nu este rau deloc.

3. DISPLAY 18:9 cu 2160×1080 pixeli

Terminalul a receptionat un ecran performant, in ton cu dotarile hardware enumerate in randurile de mai sus. Afisajul marca AUO foloseste tehnologie 18:9, are 4 laturi inguste si raport screen-to-body generos, in speta 90.8% (conform site-ului oficial Ulefone).

Display-ul poseda o diagonala de 6 inci, ceea ce face telefonul ideal pentru activitati media gen youtube si gaming. Panoul este capabil de rezolutie Full HD+ (2160×1080 pixeli) si de un respectabil 404PPI.

4. CONECTICA MODERNA si PROCESOR AUDIO DEDICAT

Pe partea de conectivitate, producatorul chinez a apelat la toate cunostintele si resursele sale iar asta rezulta intr-un smartphone Ulefone Power 5 dotat cu tot ce este necesar.

Incepem cu cele mai moderne echipamente: functie Face ID (pentru deblocare faciala), scanner de amprente (pozitionat pe lateral), port USB tip C 2.0 cu OTG, buton fizic pentru captura foto si WiFi 802.11 a/b/g/n 2.4Ghz/5GHz.

Vrem sa mentionam ca portul USB C este utilizat la incarcare si auditie in casti. Prin urmare, lipseste jack-ul audio de 3.5mm.

Ca si dotari de ‘scoala veche’ avem 4G VoLTE, slot MicroSD (maxim 256GB), slot Dual SIM, Bluetooth 4.1, WiFi Direct, WiFi Hotspot si GPS/GLONASS. In zona de conectivitate putem include si urmatorii senzori: giroscop, compas, lumina, proximitate si accelerometru.

Nu parasim sectorul de conectica fara a mentiona accesoriile incluse in dotarea standard: cablu USB C, cablu OTG, adaptor USB tip C – MicroUSB, adaptor USB tip C – jack de 3.5mm si folie de protectie.

Un aspect hardware interesant este prezenta pe dispozitiv a procesorului audio Awinic AW8736. Asta in combinatie cu difuzorul tip BOX, poate rezulta intr-un sunet puternic si de calitate.

5. SISTEM DUAL-CAMERA SONY cu TEHNOLOGIE OIS

Smartphone-ul este un model care sta excelent si ca dotari foto. Camera principala contine un setup dual, in speta perechea de senzori Sony IMX230 21MP + 5MP.

Camera dispune de mare potential de a scoate imagini aspectuoase si de inalta rezolutie. Sistemul dual-camera este insotit de flash-ul LED, care la randul lui este de tip dual.

Un aspect hardware foarte atractiv si util este prezenta pe camera a tehnologiei OIS (optical image stabilization) care promite sa ofere poze clare lipsite de blur.

In ceea ce priveste restul de dotari, camera principala mai include lentile cu apertura F1.8, Auto-HDR si focusare rapida.

In cazul camerei secundare, Ulefone a mers tot pe mana unui setup dual, in speta combinatia de senzori 8MP + 5MP. Senzorul de 8-megapixeli urca prin interpolare pana la 13-megapixeli.

Vrem sa precizam ca in sesiunile foto pe timp de noapte, camera selfie duala este ajutata de flash-ul LED. Asta este un plus evident.

ALTE DETALII

Pe smartphone-ul Power 5 ruleaza cel mai nou sistem de operare Google, in speta versiunea de Android 8.1 Oreo (varianta stock). Excelent 🙂

Ca si design, device-ul nu arata rau. Carcasa este o combinatie eleganta de metal (pe margini), imitatie de piele (pe spate) si sticla (pe zona frontala).

Datorita bateriei de capacitate masiva, design-ul are un pic de suferit. Cand spunem acest lucru ne referim la doua aspecte: telefonul masoara in grosime un generos 15.8 milimetri si cantareste 330 grame, ceea ce este mult.

Ulefone Power 5 – CONCLUZIE SI PRET

Noul terminal Ulefone Power 5 este un device care rezolva eterna problema de autonomie de care se loveste orice smartphone modern.

Dotarile hardware sunt atractive iar pretul de 1400 RON (taxe incluse) este mare, insa dupa parerea noastra justificat. Aspectele la care terminalul sufera sunt greutatea si design-ul, care este departe de a fi slim.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).