Uite Umidigi A15C pareri si pret in Romania. Dupa prezentarea recenta pe site a terminalului mid-range premium A15 Pro 5G al celor de la Umidigi, azi aruncam o privire peste modelul entry level (cu elemente mid-range) A15C.

Device-ul ne-a ‘obligat’ sa-i compunem articol deoarece ofera multe elemente interesante 🙂 Dintre acestea mentionam stocarea UFS, conectivitatea atractiva, procesorul decent de performant, bateria de capacitate mare, panoul LCD decent si destul de luminos etc. Cu aceste aspecte precizate, mergem mai departe si va spunem informatii despre cat costa device-ul.

Mentionam ca smartphone-ul este la vanzare pe site-ul flanco.ro pentru pretul de 782 lei (versiune 8GB RAM/128GB). Inchidem aici partea introductiva si facem pasul catre prezentarea terminalului. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Umidigi A15C pareri

LISTA CU CELE MAI INTERESANTE DOTARI

# Conectivitate – NFC, Dual 4G, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm, USB C, Radio FM, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/Beidou, diversi senzori (accelerometru, giroscop, compas, lumina, proximitate, amprenta – in butonul de power, deblocare faciala)

# Buton fizic multifunctional – poate fi utilizat pentru pornire aplicatii, realizare screenshot, activare lanterna etc

# Configuratie – procesor Unisoc T606 12nm, 8GB RAM LPDDR4X + 128GB stocare UFS 2.2

# Display – panou LCD 6.7 inci, 1650×720 pixeli, refresh 60Hz, rata touch sampling 120Hz, luminozitate max de 500 niti

Umidigi A15C pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, noi va invitam cu drag sa parcurgeti articolul compus recent de noi pentru smartphone-ul premium Umidigi A15 Pro 5G.

Revenim la subiectul zilei de azi, in speta A15C. Segmentul hardware care iese cel mai intens in evidenta este clar partea de conectivitate. Pentru un terminal de buget, putem spune ca avem tot ce trebuie ca si conectica (NFC, radio FM, Dual 4G, USB C etc). Asta este un mare, mare plus 🙂

Un alt aspect care primeste din partea noastra doar calificative pozitive este prezenta butonului fizic multifunctional (lansare aplicatii si diverse alte aspecte).

Continuam cu analiza dotarilor si spunem cateva vorbe despre configuratie. Dansa este un pic dezechilibrata: chipset Unisoc T606 (capabil de 200.000 – 220.000 puncte in Antutu 9) si 8GB de RAM.

Chipset-ul/procesorul nu este suficient de rapid pentru a scoate maxim din memoria RAM. 8GB de RAM au sens in cazul unui procesor capabil de cel putin 380.000 puncte in Antutu 9.

Un exemplu perfect in acest sens este smartphone-ul Motorola Moto G72 (testat de echipa GadgetLab). Terminalul poseda CPU Helio G99 (peste 380.000 in Antutu 9) si 8GB de RAM. In fine.

Umidigi A15C pareri

Cu toate ca device-ul Umidigi are configuratie dezechilibrata, cei 8GB de RAM o sa ajute in anumite momente (multitasking intens, jocuri mari consumatoare de resurse etc). In ceea ce priveste stocarea, laudam producatorul pentru ca a echipat device-ul cu 128GB UFS 2.1 🙂

Si acum este randul display-ului. Per total, dansul este ok. Insa, nemultumirea noastra este legata de faptul ca Umidigi nu a profitat de capabilitatea chipset-ului Unisoc T606 de a rula display HD+ la refresh 90Hz. In configuratia actuala, smartphone-ul dispune de panou cu refresh standard 60Hz (touch sampling de 120Hz).

Umidigi A15C pareri

INCA NU AM INCHEIAT CU DOTARILE INTERESANTE 🙂

# Baterie de 5000mAh

# Camera principala 48MP + ultra-wide 8MP (unghi 118 grade) + macro 5MP, video 1080p 30fps

# Design – spate cu suprafata plata, profil slim de 8.6mm

# Cateva accesorii utile – folie preaplicata, husa, incarcator

Umidigi A15C pareri – O SCURTA OBSERVATIE

Trebuie sa mentionam faptul ca acumulatorul nu dispune de fast charging. Terminalul poseda incarcare standard 10W. Daca punem la socoteala pretul device-ului (780 lei), absenta fast charging este clar un minus.

GANDURI DE FINAL

Per total, Umidigi A15C este un smartphone care fara indoiala merita interes/atentie. Ca de obicei, pretul este aspectul sensibil/delicat. 780 lei pentru device este cam mult. Observam ca terminalul ofera 8GB RAM + 128GB UFS, ceea ce este ok. Insa, noi consideram ca asta contribuie mult la pretul device-ului.

Stocarea de 128GB este perfect in regula. Ar fi aiurea sa criticam acest aspect. Dar, cei 8GB de RAM sunt cam inutili avand in vedere cat de performant este procesorul Unisoc T606. Practic, Umidigi a ales aceasta strategie (multa memorie RAM) pentru a fura ochii potentialilor clienti/utilizatori. Din pacate, in prezent aceasta strategie este practicata de toti producatorii.

Mentionam faptul ca device-ul este promovat ca avand 16GB + 128GB. Hmmm… de ce oare trebuie sa se procedeze in acest mod ? Terminalul are de fapt 8GB de RAM iar restul de 8GB sunt virtuali (memoria virtuala poate ajuta un pic ca device-ul sa ruleze mai cursiv).

Umidigi A15C pareri

Ca sa lamurim odata pentru totdeauna faptul ca cei 8GB de RAM nu au ce cauta alaturi de un procesor entry-level, va mentionam un aspect. Flagship-urile Samsung Galaxy S23 (Snapdragon 8 Gen 2) si Galaxy S24 (Exynos 2400) dispun de versiuni echipate cu 8GB de RAM. Cu asta cred ca am spus totul.

Ca sa va faceti o idee despre pretul usor piperat al A15C, Motorola Moto G72 poate fi gasit online pentru 800 lei (780 lei costa modelul Umidigi). Moto G72 este net, net superior (panou OLED 120Hz, chipset Helio G99, fast charging 30W, boxe stereo, protectie IP52 etc).

Avand in vedere cele mentionate, noi consideram ca 650 – 680 lei este un prag de pret adecvat pentru smartphone-ul Umidigi.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13
  • Camera selfie 8MP, video 1080p 30fps
  • Greutate – 195 grame

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).