In ultimele zile v-am tot prezentat telefoane care de care mai scumpe. Astazi ne-am hotarat sa schimbam un pic foaia si sa va aducem terminalul de buget UMIDIGI A3. Smartphone-ul poseda caracteristici bune si un pret accesibil.

UMIDIGI A3 este la vanzare pe Gearbest pentru suma de 90 dolari (in jur la 410 lei cu transport inclus). In randurile de mai jos va prezentam 4 puncte forte ale acestui device urmand ca apoi sa listam restul de detalii hardware.

a. Conectica accesorizata cu dotari moderne si utile

Terminalul UMIDIGI surprinde pozitiv cu selectia generoasa de dotari dedicate partii de conectivitate. Din punctul nostru de vedere, asta este un mare atu.

Prima data va insiram cele mai noi si atractive functii. Avem conectivitate Dual 4G VoLTE, scanner de amprente, deblocare faciala (Face Unlock), WiFi 802.11 a/b/g/n pe doua benzi, WiFi Display si giroscop.

Nu lipsesc dotarile de scoala veche precum slot MicroSD (dedicat, compatibil cu maxim 256GB), slot Dual SIM, Bluetooth 4.0, GPS/GLONASS, port MicroUSB 2.0, jack de 3.5mm, WiFi Direct si WiFi Hotspot.

Apreciem faptul ca slotul MicroSD si slotul Dual SIM pot fi utilizate in paralel. Majoritatea producatorilor opteaza pentru slot Dual SIM hibrid (card SIM+card SIM sau card SIM+card MicroSD).

b. Display 18:9 cu look elegant si specificatii bune

Un punct forte evident al smartphone-ului UMIDIGI A3 este display-ul cu format 18:9. Afisajul arata foarte bine avand colturi frumos rotunjite, sticla 2.5D curbata care urca usor deasupra ramei metalice si margini negre cu profil slim.

‘Fisa tehnica’ a display-ului se prezinta foarte bine (daca punem la socoteala pretul accesibil al smartphone-ului).

  • Panou Full Screen IPS LCD de 5.5 inci
  • Rezolutie HD+ (1440×720 pixeli), 295PPI, ratie ecran-corp de 85%

Din punctul nostru de vedere, este foarte bine ca producatorul chinez nu a optat pentru un afisaj cu diagonala mai mare. Combinatia de 5.5 inci + rezolutie de 1440×720 pixeli rezulta intr-o imagine clara si pixelata ‘intens’.

Pe langa asta, un display cu diagonala redusa un streseaza asa tare acumulatorul (precum o face un panou de 5.8 sau 6 inci). Asta este foarte important.

c. Constructie neobisnuit de premium pentru un device cu pret mic

Noi suntem placut impresionati de felul in care arata si cum este pus laolalta smartphone-ul A3. Carcasa este o combinatie foarte inspirata de sticla 2.5D curbata (acopera fata si spatele) si dunga metalica (inconjoara terminalul de jur imprejur).

Faptul ca UMIDIGI realizeaza telefoane de buget cu caracteristici premium, este semn clar ca producatorul vrea sa atraga cat mai multe persoane catre device-urile sale. Din punctul nostru de vedere, asta este o strategie foarte ‘sanatoasa’.

d. Configuratie suficient de potenta pentru utilizarea de zi cu zi

Din punctul nostru de vedere, dotarile hardware ale acestui terminal sunt chiar ok. In mod evident ca nu avem de-a face cu hardware ‘spectaculos’, insa nici nu poti avea pretentia la asa ceva cand telefonul costa 400 lei.

Surprinde placut combinatia de acumulator 3300mAh + procesor quad-core MediaTek MT6739 (Cortex A53 1.5GHz). Din partea acestor doua componente ne putem astepta sa ofere un balans bun intre performanta si autonomie.

Mergem mai departe prin a preciza ca telefonul dispune de 2GB memorie RAM, 16GB stocare interna si procesorul grafic PowerVR IMG 8XE. Nu avem motive de critica 🙂

UITE RESTUL DE DETALII TEHNICE

  • Android 8.1 Oreo in versiune full stock
  • Camera principala duala 12MP+5MP, apertura F2.0, flash LED dual, Panorama, Face Recognition, video 1080p 30fps
  • Camera secundara 8-megapixeli, apertura F2.0
  • Difuzor audio pe marginea de jos
  • Culori: negru, auriu
  • 147.2 x 70.2 x 8.5mm si 186 grame
  • Accesorii: folie aplicata pe ecran, husa

UMIDIGI A3 – VERDICT

Noi avem doar cuvinte de lauda pentru terminalul UMIDIGI A3. Telefonul este excelent echipat, are design superb si un pret foarte accesibil. Ce-ti poti dori mai mult de la un smartphone de buget? Va reamintim ca producatorul chinez a lansat si terminalul UMIDIGI A3 Pro (o versiune de A3 cu ceva mai multi cai putere).

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).