Iata UMIDIGI F2 pareri, pret Romania si impresii. Brand-ul chinez UMIDIGI este un producator chinez de ‘calibru’ mic care incearca cu fiecare lansare de device sa aduca ceva nou si interesant. Asta nu inseamna ca este si original 🙂
Practic, firma chineza urmareste cu atentie cele mai cool ‘trend-uri’ ale industriei de telefoane mobile si se adapteaza fidel acestora. Un exemplu elocvent in acest sens este noul terminal mid-range UMIDIGI F2.
Ca sa va faceti o idee precisa despre ceea ce vrem sa spunem, va mentionam cateva aspecte. Asemanator cu atractivul Motorola One Vision, noul F2 poseda stocare UFS, display dotat cu perforatie si camera principala accesorizata cu senzor de 48-megapixeli.
Daca asemanarea cu terminalul Motorola se ‘rezuma’ la cateva elemente hardware, nu la fel se poate spune si despre terminalul Huawei Honor 20.
Practic, terminalul UMIDIGI a imprumutat design-ul smartphone-ului Huawei. Ca sa fim sinceri, noi nu avem nimic impotriva la asta. Pana la urma, terminalul F2 s-a inspirat de la un ‘expert’ in domeniu 🙂
Ne pare rau daca ne-am lungit prea mult cu introducerea. Se pare ca asta devine un obicei 🙂
Inainte de a va prezenta cele mai ‘bengoase’ aspecte despre smartphone-ul F2, dorim sa va aducem in atentie detalii ‘pretioase’ despre pret. Terminalul UMIDIGI este la vanzare (precomanda) pe site-ul Aliexpress pentru suma de 250 dolari (in jur de 1280 lei cu taxe).
Momentan rezistam tentatiei de a face comentarii despre pret. Acest aspect este ‘rezervat’ pentru ‘concluzia’ acestui articol.
# UMIDIGI F2 pareri – Stocare UFS 2.1 🙂 – o premiera pentru UMIDIGI; hardware bine pus la punct
In ceea ce priveste stocarea, ne pare bine sa va ‘relatam’ ca producatorul chinez a urmat exemplele celor de la Xiaomi, in speta smartphone-urile Mi 9 Lite si Mi A3. Cand spunem asta ne referim la faptul ca ‘proaspatul’ device F2 poseda memorie ROM de tip UFS 2.1.
Din punctul nostru de vedere, asta reprezinta o veste excelenta 🙂 Acest tip de memorie este cu mult peste stocarea eMMC 5.1, oferind viteze de transfer duble. Cu asta cred ca am spus totul 🙂
In ceea ce priveste combo-ul ‘integral’ de memorie, terminalul dispune de 6GB RAM+128GB, ceea ce este generos.
Restul de componente care alcatuiesc ‘platforma’ hardware a ‘dispozitivului’ nu dezamagesc. Avem urmatoarele:
# Acumulator de 5150mAh cu fast charging 18W
# Chipset MediaTek Helio P70
# Procesor grafic ARM Mali G72 MP3 tactat la 900MHz
O SCURTA OBSERVATIE
UMIDIGI a folosit chipset-ul Helio P70 si in smartphone-ul mid-range S3 Pro. Motorizarea este capabila sa asigure niste performante bune (indiferent de scenariu).
Insa, noi credem ca cel mai potrivit era ca UMIDIGI sa opteze pentru noul propulsor MediaTek Helio G90, care este net superior lui Helio P70. In fine. Ne putem impaca si cu chipset-ul de generatie mai veche 🙂
# UMIDIGI F2 pareri – Display cu perforatie – o alta premiera pentru firma chineza
Asemanator cu ceea ce intalnim pe potentul si atractivul Motorola One Action, smartphone-ul F2 are ecran dotat cu perforatie. Ca sa fim sinceri, noi preferam la orice ora perforatia in locul mult ‘hulitului’ notch 🙂
Nu doar perforatia ofera un look ‘high-tech’ partii frontale. Afisajul in sine are un look destul de impresionant datorita raportului ecran/corp cu valoare generoasa (noi banuim ca e de peste 90 procente).
Din punct de vedere tehnic, ‘receptionam’ un ecran cu caracteristici mid-range ‘solide’.
- Diagonala mare de 6.53 inci
- Panou cu matrice IPS LCD
- Rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli)
- Format 19.5:9
O SCURTA OBSERVATIE
Este destul de greu sa trecem cu vederea faptul ca smartphone-ul este o masinarie veritabila de consumat continut media. Spunem asta datorita combinatiei de display mare 6.53 inci + acumulator de peste 5000mAh.
# UMIDIGI F2 pareri – Camere de inalta rezolutie montate pe ambele parti
Demaram cu cea montata direct in display. Camera selfie are la bord un senzor de 32-megapixeli (apertura F2.0) echipat cu tehnologie AI de infrumusetare. Camera nu duce lipsa de tehnologie Face Unlock pentru deblocare faciala. In regula 🙂
Acum haideti sa facem pasul spre camera de pe spatele device-ului, in speta cea principala. Avem de-a face cu o camera de tip quad-system, ceea ce reprezinta o alta premiera pentru producatorul chinez UMIDIGI. Bravo lor 🙂
Firma chineza a ‘incropit’ urmatorul setup foto – 48MP (senzor Samsung GM1, F1.79)+13MP (senzor ultra wide angle 120 grade)+5MP (senzor bokeh/de adancime)+5MP (senzor macro pentru fotografiere obiecte de la distanta de 2cm).
Putem spune ca producatorul a intocmit un setup foto atractiv. Va informam ca atractive sunt si dotarile/functiile de care dispune camera.
# Super night mode (pozare pe timp de noapte), mod Ultra wide angle, AI scene detection, mod Macro, mod portret, panorama, HDR, flash LED dual, filtre live, face recognition, video 1080p 30fps etc
# UMIDIGI F2 pareri – O SCURTA OBSERVATIE
‘Observam’ faptul ca smartphone-ul nu stie captura video la rezolutie 4K. Vinovatul pentru aceasta ‘circumstanta’ nefericita nu este telefonul, ci motorizarea Helio P70, care nu poate filmare peste rezolutia 1080p. Asta este.
SI ACUM ITI ‘INSIRAM’ RESTUL DE CARACTERISTICI CU PROFIL TEHNIC ALE TERMINALULUI UMIDIGI
- Sistem de operare Android 10 in versiune stock
- Slot MicroSD (max 256GB), scanner de amprente pozitionat in partea laterala stanga, slot triplu (Dual SIM+MicroSD), jack 3.5mm, Bluetooth 4.2, WiFi 802.11 ac, WiFi Direct, WiFi Display, Dual 4G, port USB C, GPS/GLONASS/Galileo/BeiDou, NFC
- Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, giroscop, compas
- Culori – negru, albastru
- 162.6 x 77.7 x 8.7mm si 207 grame
- Accesorii – folie, husa
- Design – sticla 2.5D fata si spate + rama metalica pe margini
UMIDIGI F2 pareri – CONCLUZIE
Hmmm… Pe ‘hartie’, terminalul UMIDIGI F2 se prezinta bine (spre foarte bine). Insa, avem mici indoieli in ceea ce priveste optimizarea din punct de vedere software. Speram din tot sufletul ca producatorul nu a neglijat partea de optimizare a dispozitivului, deoarece ar fi mare pacat.
Daca lucrurile se prezinta ok pe zona de sistem operare (ne pare bine sa vedem ca telefonul vine cu Android 10 preinstalat), atunci nu sunt multe de reprosat acestui device interesant. Daca ar fi totusi sa criticam ceva, este chipset-ul usor invechit.
Ca de obicei, partea delicata este reprezentata de pret. In ciuda dotarilor multe si utile, 1300 lei pe un device cu propulsor Helio P70 este mult. Pentru 200 lei in plus, ai la indemana terminale precum Xiaomi Mi 9 Lite sau Samsung Galaxy A70.
Daca pretul device-ului UMIDIGI coboara la sub 1000 lei (putin probabil ca asta sa se intample in urmatoarele 2 luni), atunci gadget-ul devine interesant.