Iata UMIDIGI Power 3 pareri si pret Romania. Astazi lasam de-o parte introducerea pompoasa si intram direct la subiect. Credem cu tarie ca aprobati strategia noastra 🙂 Acest articol este focusat exclusiv pe noul smartphone mid-range Power 3 al firmei chinezesti UMIDIGI.

Avem de-a face cu un device care pune un accent pronuntat pe bateria de capacitate mare. Nimic in neregula cu acest aspect 🙂 Pe langa baterie de capacitate masiva, terminalul UMIDIGI aduce o serie de dotari mid-range cu valente premium iar asta doar poate sa ne bucure.

Insa, lucrurile nu sunt doar lapte si miere. Chipset-ul utilizat de device este unul destul de vechi iar pretul este un pic problematic. Telefonul este la vanzare pe binecunoscutul site Aliexpress pentru suma de 200 dolari (precomanda). Asta se traduce in un pic peste 1000 lei (taxe incluse).

Pretul ni se pare piperat si spunem asta in contextul in care potentul mid-range Motorola One Action poate fi gasit online (Altex) pentru fix 1000 lei.

Ne indreptam din nou privirea spre noul Power 3. Inainte de a va scoate in prim plan cele mai meseriase dotari, avem ceva destul de special pentru voi (cel putin asa credem noi).

UMIDIGI Power 3 pareri – CU CINE ESTE INRUDIT PROASPATUL DEVICE MARCA UMIDIGI

In umbra acestui terminal sade vechiul model UMIDIGI Power. Din punctul nostru de vedere, este usor ciudat faptul ca producatorul nu a denumit noul device UMIDIGI Power 2. S-a facut pasul direct spre cifra 3. E vreo problema cu asta ? In niciun caz 🙂

Noi consideram ca denumirea de ‘Power’ este una inspirata pentru aceasta gama de telefoane. Ea este sinonima cu acumulatorul inzestrat cu multi miliamperi.

UMIDIGI Power 3 pareri

ASPECTE FORTE

1. UMIDIGI Power 3 pareri – Baterie performanta

Unul dintre principalele atuuri ale acestui dispozitiv este acumulatorul. El vine dotat cu capacitate masiva de 6150mAh, tehnologie fast charging 18W si procedura de incarcare prin port USB tip C. Suntem convinsi ca acest trio face pe plac oricarui fan de device-uri cu Android 🙂

Informatiile oficiale listate de producator in ceea ce priveste autonomia sunt interesante (spre foarte interesante). Bateria asigura 11 ore de gaming neintrerupt, 29 ore de vizualizare continut video, 55 ore de convorbiri sau 566 ore de standby.

Nu ‘suna’ rau, insa valorile oficiale nu corespund cu realitatea. Noi speram ca producatorul chinez a optimizat bateria corespunzator pentru utilizarea reala de zi cu zi.

Legat de acumulator, mai vrem sa va mentionam ca el dispune de tehnologie fast reverse charging cu putere de 10W. Asta iti permite sa folosesti telefonul pe post de powerbank ca sa alimentezi cu energie device-urile tale sau ale prietenilor tai (cablul OTG este inclus in dotarea standard). Asta este un plus 🙂

2. UMIDIGI Power 3 pareri – Camera principala de tip quad

Din start vrem sa va precizam ca noul smartphone UMIDIGI are ca sursa de inspiratie recent lansatul Samsung Galaxy M30s. Spunem asta deoarece bateria are capacitate similara cu cea de pe terminalul Samsung. Si asta nu e tot. Design-ul camerei principale si al partii din spate este asemanator cu ceea ce intalnim pe Galaxy M30s.

Si acum haideti sa descoperim impreuna cum se prezinta camera din punct de vedere tehnic

# Senzori – 48MP (Samsung GM1, F1.79)+13MP (ultra-wide 120 grade)+5MP (senzor de adancime)+5MP (senzor macro – pozare de la 2cm distanta)

# Dotari/functii – HDR, poze cu rezolutie nativa de 48MP, mod Ultra wide angle, night mode (pozare pe timp de noapte), tehnologie AI scene detection, tehnologie AI de infrumusetare, mod macro, mod portret, mod panoramic, flash LED dual, face recognition, filtre live, video 1080p 30fps etc

Din punctul nostru de vedere, camera poseda un setup foto bine pus la punct. Senzorii prezenti sunt de inalta rezolutie iar asta este un mare plus. Despre senzorul Samsung GM1 de 48MP, va mentionam ca el echipeaza si smartphone-ul UMIDIGI F2.

Trebuie sa admitem ca si pe zona de foto, terminalul dispune de mare potential. Totul este legat de optimizarea software, care este obligatoriu sa fie realizata corespunzator.

Avem hardware de calitate, insa trebuie sa primim si un software pe masura. Speram ca UMIDIGI nu va neglija acest aspect foarte important.

UMIDIGI Power 3 pareri – CE NU NE PLACE

Avand in vedere componentele analizate in randurile de mai sus, era ideal ca telefonul sa fie motorizat de un chipset modern si performant.

In configuratia actuala, smartphone-ul are la bord procesorul MediaTek Helio P60. Acest chipset este departe de a fi jenant sau slab. Asta este important. Insa, nici nu rupe gura targului.

Dupa parerea noastra, device-ul trebuia sa dispuna de cel putin Helio P70. Scenariul perfect era ca telefonul sa aiba la bord noul chipset Helio P90, care motorizeaza noul rugged premium Doogee S95 Pro.

Noi speram ca producatorul chinez va face pasul la un moment dat catre procesoarele Qualcomm Snapdragon. Se pare ca in prezent, chipset-urile Snapdragon necesita o investitie prea mare din partea UMIDIGI.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE PENTRU TERMINALUL UMIDIGI

# Display IPS LCD echipat cu 6.53 inci, perforatie in ecran, format 19.5:9, rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli), 394PPI si raport ecran/corp de 93 procente

# Camera selfie de 16-megapixeli, F2.0, tehnologie AI de infrumusetare

# Sistem de operare Android 10

# Procesor grafic Mali G72 MP3 de 800MHz

# 4GB de RAM (LPDDR4X dual-channel) + 64GB ROM (eMMC 5.1)

# Scanner amprente (pe spate), Dual 4G, Dual SIM, slot MicroSD dedicat (max 256GB), WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, NFC, USB C, GPS/GLONASS/Galileo/BeiDou, Radio FM, jack 3.5mm

# Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, giroscop, compas

# Design – carcasa din policarbonat si parte frontala imbracata cu sticla 2.5D

# Culori – gri, verde, rosu

# Accesorii – folie, husa

UMIDIGI Power 3 pareri – GANDURI DE FINAL

Din punctul nostru de vedere, terminalul UMIDIGI Power 3 este un model interesant. Device-ul poseda un nivel generos de dotari, cateva elemente performante si un look placut. Aspectele sensibile sunt chipset-ul invechit si pretul destul de mare.

Daca telefonul coboara in jurul valorii de 700-750 lei, hai sa zicem ca el devine interesant. Insa, in aceasta zona de pret ai la indemana excelentul Xiaomi Redmi Note 7, care este un device superior (chipset SD660, carcasa din sticla, camera 48MP capabila de 4K 30fps etc). In acest context, ne este greu sa va recomandam noul dispozitiv UMIDIGI. E pacat, deoarece device-ul stie sa se faca placut.

Sursa , Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).