Pe site-ul oficial al producatorului chinez UMIDIGI apare listat noul smartphone mid-range UMIDIGI Z2. Terminalul dispune de dotari destul de puternice, o parte frontala cu look foarte stilat si pret de achizitie bun. Smartphone-ul va fi scos la vanzare in curand pentru 230 dolari.Aspectul impresionant la acest nou model este design-ul. Smartphone-ul arata foarte bine indiferent de unghiul din care este privit.

Partea frontala include un display cu decupaj si margini foarte inguste, ramele metalice sunt slim si frumos lucrate iar spatele din sticla are design curbat si un look foarte stilat. Observam ca spatele din sticla are nuanta de culoare ‘imprumutata’ de la flagship-urile Huawei P20/P20 Pro.

Putem spune ca Z2 are un look in ton cu cele mai noi tendinte ale industriei de telefoane mobile.Despre hardware avem numai lucruri bune de spus. Vedeta in configuratia device-ului este ecranul de 6.2 inci.

Producatorul chinez UMIDIGI s-a orientat catre un panou ultra-modern dotat cu format 19:9, raport screen-to-body de 90 procente si rezolutie de 2246×1080 pixeli. Rezolutia ‘ciudata’ se datoreaza decupajului in stil iPhone X din partea de sus a display-ului.UMIDIGI Z2 nu dezamageste atunci cand vine vorba de ceea ce se ascunde sub capota. Smartphone-ul este motorizat de procesorul Helio P23 si dispune de 6GB RAM + 64GB.

Langa aceste componente sade acumulatorul de 4050mAh inzestrat cu tehnologie Fast charging de voltaj puternic, in speta 18W. Pe site-ul oficial UMIDIGI se mentioneaza ca o incarcare completa dureaza 70 de minute, ceea ce este destul de impresionant.Terminalul lasa o impresie pozitiva si ca dotari foto. Avem sistem dual-camera 16MP+8MP atat pe spate cat si in partea frontala.

Camera principala poseda senzor Samsung iar cea secundara are la bord senzor Sony. Z2 se numara printre putinele smartphone-uri UMIDIGI care poate face filmari in rezolutie 2160p sau 4K (asta in cazul camerei principale).Daca patrundem in zona de conectivitate, aici atrag atentia urmatoarele functii: portul USB tip C, tehnologia Face Unlock, conexiunea Dual 4G LTE si lipsa jack-ului de 3.5mm (auditie prin portul USB C).

Remarcam faptul ca s-a mers pe mana sistemului de operare Android 8.1 in versiune complet stock. Excelent 🙂Smartphone-ul UMIDIGI Z2 este un gadget modern si interesant. Punctul forte al acestui telefon este fara indoiala display-ul cu diagonala generoasa, look high-tech si specificatii excelente.

Restul de dotari sunt si ele aproape la fel de atractive ca si display-ul. Va reamintim ca terminalul o sa fie lansat spre vanzare in curand la un pret de 230 dolari. Lista cu detalii hardware complete o gasiti putin mai jos. 

Specificatii complete UMIDIGI Z2

  • Android 8.1 Oreo (stock)
  • Procesor MediaTek Helio P23 MT6763T  2.0GHz, chipset grafic ARM Mali G71 MP2 770MHz
  • Display LTPS IPS LCD 19:9, diagonala de 6.2 inci, rezolutie FHD+ (2246×1080 pixeli), 403PPI, raport screen-to-body 90%, reading mode
  • 6GB RAM LPDDR4X, 64GB stocare interna, Slot MicroSD (pana la 256GB)
  • Acumulator de 4050mAh cu fast charging 9V/2A Pump Express+
  • Carcasa din sticla, rama metalica
  • Camera principala duala Samsung 16MP+8MP, flash LED dual, apertura F2.0, lentile 5P, Panorama, Burst Mode, Face Recognition, video 4K
  • Camera selfie duala Sony 16MP+8MP, apertura F2.0, Face Recognition
  • Dual 4G VoLTE, slot Dual SIM, Bluetooth 4.0, WiFi a/b/g/n, USB tip C (OTG), fara jack audio de 3.5mm, GPS/GLONASS
  • Scanner de amprente (pe spate), giroscop, senzor geomagnetic, tehnologie Face Unlock (deblocare faciala)
  • Culori: albastru, mov, negru
  • 153.4 x 74.4 x 8.3mm si 165 grame
  • Accesorii: folie de protectie, husa transparenta, adaptor USB C – jack 3.5mm

Sursa: Umidigi.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).