Ne apropiem cu pasi repezi de un nou sfarsit de saptamana. Cu aceasta ocazie avem pentru voi smartphone-ul UMIDIGI Z2 Pro, un flagship mid-range veritabil dotat cu specificatii puternice, ecran de top, design foarte elegant si pret pe masura.

Incepem prin a va informa ca terminalul UMIDIGI Z2 Pro apare listat pe site-ul Gearbest.com pentru suma de 399.99 dolari (1920 lei cu taxe incluse). Telefonul va intra in curand in stocul magazinului chinezesc.

Trebuie sa recunoastem ca device-ul costa mult pentru un telefon de brand chinezesc de calibru mai mic (in comparatie cu Xiaomi, Huawei, Oppo). Suntem convinsi ca in momentul cand smartphone-ul va fi scos la vanzare, pretul va cobora undeva pe la 330-350 dolari, ceea ce suna ceva mai bine.

Cu toate acestea, putem intelege de ce producatorul chinez comercializeaza acest nou model la o suma asa mare. Practic, smartphone-ul poseda dotari hardware de invidiat.

Din acest motiv, am hotarat sa realizam pentru voi un ghid detaliat in care sa va prezentam parerile noastre si top 5 motive pentru cumparare in ceea ce priveste flagship-ul UMIDIGI.

Fara alta ‘vorbarie’ in plus, haideti sa demaram cu unul dintre cele mai importante aspecte hardware.

1. DISPLAY SUPERB SI POTENT: 6.2 inci, FHD+ si decupaj

Z2 Pro este mandrul posesor al unui display cu aspect impozant si caracteristici puternice. Ne bucura faptul ca producatorul chinez a scos toti asii din maneca pentru a realiza un ecran de ultimul racnet. Primul aspect care iti largeste ochii este felul in care arata afisajul.

Practic, toata partea frontala este un display ‘masiv’ dotat cu margini foarte slim. Nu are cum sa treaca neobservat decupajul din partea de sus, care este de dimensiune destul de generoasa.

Motivul pentru acest lucru este ca in interiorul decupajului sunt adapostite sistemul dual-camera pentru selfie-uri, difuzorul pentru apeluri si senzorul de lumina.

Daca nu ne inselam, terminalul UMIDIGI este primul smartphone cu decupaj care dispune de camera selfie duala. Din punctul nostru de vedere, asta este o realizare destul de importanta. Ecranul are 4 colturi frumos rotunjite iar rama neagra de jos este foarte slim.

Si acum haideti sa trecem la specificatii. Va asiguram ca merita. Terminalul incorporeaza un display IPS LCD dotat cu raport 19:9, diagonala generoasa de 6.2 inci si un impresionant 90% raport screen-to-body.

Panoul este capabil de rezolutie FullHD+ (2246×1080 pixeli) si 403PPI densitate pixeli. Afisajul este echipat cu tehnologii moderne precum mod pentru citire si functie pentru ajustarea ‘color temperature’.

Dupa parerea noastra, afisajul este companionul ideal in nenumarate scenarii: filme de inalta rezolutie, youtube, gaming intens, poze etc.

2. CONFIGURATIE AVANSATA: Helio P60, 6GB RAM, acumulator cu incarcare wireless

Din punct de vedere hardware, UMIDIGI Z2 Pro poate fi considerat un flagship mid-range cu valente high-end. Dotarile hardware sunt cu adevarat impresionante (fara nici o exagerare).

Avem procesorul octa-core 64-biti MediaTek Helio P60 2.0GHz (la fel de performant ca si chipset-ul Snapdragon 660), placa grafica ARM Mali G72 MP3 de 800MHz si 128GB de memorie interna.

Continuam cu dotarile hardware prin a mentiona urmatoarele: smartphone-ul poseda 6GB de RAM tip LPDDR4X si acumulator de 3550mAh.

Despre baterie vrem sa precizam ca dispune de cele mai noi tehnologii pentru incarcare: fast charging prin cablu (putere de 18W) si fast charging wireless (fara fir) cu putere de 15W.

Este foarte atractiv si util faptul ca telefonul poate fi incarcat fara fir. Vrem sa mentionam ca padul UMIDIGI Q1 pentru incarcare wireless nu este inclus in dotarea standard.

Padul costa in jur la 20 dolari. UMIDIGI va lansa in curand versiunea Z2 Pro Ceramic Edition (spate din material ceramic) care va include in echiparea standard padul Q1 pentru wireless charging.

3. SISTEME DUAL-CAMERA PE FATA SI SPATE

Dotarile foto sunt un alt aspect forte al acestui terminal. In partea din spate gasim camera principala duala formata din combinatia de senzori 16MP (Samsung S5K22P7) + 8MP.

Camera are la bord diverse functii moderne si utile: lentile 6 element cu apertura F1.7, flash LED dual, low light enhancement (infrumusetarea pozelor realizate in conditii de lumina redusa), mod Panorama, Burst mode (mod Rafala), Face recognition (recunoastere faciala), efect Bokeh si video 4K cu 30 de cadre pe secunda.

Este important sa mentionam ca unitatea foto principala dispune de AI (inteligenta artificiala). Partea de AI se ocupa cu imbunatatirea fotografiei in timp real (poze fara blur, poze frumoase in conditii de lumina redusa etc) si cu functia de face detection (care este mai precisa, rapida si mai eficienta).

Pentru poze selfie, smartphone-ul pune la dispozitie sistemul dual camera 16MP (Sony IMX371) + 8MP, care este dotat cu urmatoarele: efect Bokeh, lentile 5 element cu apertura F2.0, selfie countdown (poze selfie realizate intr-o durata prestabilita de timp) si face recognition.

Pe site-ul oficial UMIDIGI se mentioneaza ca filmarile selfie sunt realizate la rezolutie 4K. Speram ca nu este o greseala de tipar.

Noi avem asteptari mari din partea ambelor sisteme dual-camera. Acestea poseda un potential mare in a captura poze frumoase si filmari de calitate.

4. CONECTIVITATE EXCELENTA si SISTEM Android Oreo Stock

Smartphone-ul UMIDIGI Z2 Pro este foarte bine pus la punct in ‘departamentul’ pentru conectivitate.

Ca si dotari moderne avem port USB tip C, NFC, Dual 4G (4G LTE pe ambele cartele SIM), WiFi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band (2.4GHz+5GHz), WiFi Display, scanner de amprente si tehnologie Face Unlock (deblocare prin identificare faciala).

Ca si dotari de ‘scoala veche’, terminalul include slot Dual SIM, slot MicroSD (256GB), WiFi Direct, Bluetooth 4.2 si GPS/GLONASS.

Este important sa precizam faptul ca de pe device lipseste jack-ul audio de 3.5mm. Asta inseamna ca telefonul reda sunet in casti prin portul USB tip C. Din dotarea standard nu lipseste adaptorul USB C – jack de 3.5mm, ceea ce este binevenit.

Ca tot am pomenit de adaptor, haideti sa enumeram ce accesorii a inclus producatorul in cutia device-ului: folie de protectie (aplicata pe ecran), husa transparenta, cablu USB C, incarcator, cheita pentru slotul Dual SIM si ghid de utilizare.

Ca si senzori, terminalul dispune de proximitate, lumina, accelerometru, giroscop si compas.

Pe noi ne bucura mult faptul ca UMIDIGI a mers pe mana sistemului de operare Android 8.1 Oreo in versiune pura. Asta inseamna ca nu exista personalizari inutile ale interfetei care sa consume din resursele hardware.

5. CONSTRUCTIE PREMIUM: STICLA SI METAL

Dotarile hardware excelente ‘locuiesc’ intr-un corp realizat in mare parte din sticla iar finisajele sunt superbe. Pe margini gasim o rama metalica slim care ofera terminalului un plus de eleganta.

In functie de versiunea de culoare pe care o alegi, sticla de pe spate este ‘vopsita’ in negru, combinatie de negru cu mov sau combinatie de albastru cu mov.

Spatele are margini curbate elegant iar cei doi senzori foto si scanner-ul pentru amprente sunt frumos aliniati unul sub celalalt. Design-ul este unul slim de 8.3 milimetri iar intreg device-ul cantareste 165 grame.

UMIDIGI Z2 Pro – CONCLUZIE SI PRET

La finalul acestui lung articol putem spune ca UMIDIGI Z2 Pro este un smartphone cu dotari de top si design impecabil. Se remarca display-ul foarte bun, procesorul Helio P60 si acumulatorul cu wireless-charging.

Legat de pret, noi consideram ca 400 dolari este mult pentru un device de brand de categorie B. Avand in vedere dotarile, un pret corect ar fi de 330-350 dolari.

Va reamintim ca fratele mai mic UMIDIGI Z2 are multe aspecte comune cu flagship-ul Z2 Pro iar mai multe detalii puteti gasi aici.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).