Uite Unihertz Tank 3 pareri si pret in Romania. Astazi ne uitam peste un terminal rugged cu hardware overkill si carcasa super durabila 🙂 Subiectul acestui articol este noul smarphone Tank 3 al brand-ului chinezesc Unihertz.

Suntem sinceri cu voi si va spunem ca noi nu agreeam expresiile bombastice (incredibil, extradordinar etc). Insa, in cazul terminalului Tank 3, expresia de ‘monstru’ este perfect adecvata 🙂 De ce spunem asta ?

Smartphone-ul are acumulator de 23.800mAh, chipset foarte performant, 16GB de RAM, camera de 200MP, incarcare ultra rapida, carcasa groasa cat o caramida, super durabilitate etc. Convinsi ca sunteti neradbatori sa descoperiti detalii full despre device, inchidem abrupt partea de introducere cu detalii despre pret.

Va precizam ca smartphone-ul este la vanzare pe site-ul dualstore.ro pentru suma de 3300 lei.

Unihertz Tank 3 pareri

FISA TEHNICA CU CELE MAI ‘RIDICOLE’ DOTARI HARDWARE

# Acumulator 23800mAh cu fast charging 120W

# 16GB RAM LPDDR5 + 512GB stocare UFS 3.1

# Procesor MediaTek Dimensity 8200 4nm, 3.1GHz

# Camera principala Samsung ISOCELL HP3 200MP + ultra-wide 50MP + 64MP camera night vision + telephoto 8MP Hynix cu AF si zoom optic 3X, video 4K 30fps, video ultra-wide 4K 30fps

Unihertz Tank 3 pareri – CATEVA OBSERVATII

Dotarile hardware insirate sunt clar foarte atractive, insa unele din ele sunt exagerate si inutile pentru un terminal de asemenea gen.

Haideti sa o luam treptat. Incepem cu bateria. Aceasta dotare este poate principalul punct foarte al device-ului 🙂 Setup-ul 23800mAh + incarcare 120W este de-a dreptul ‘ireal’. Pe site-ul oficial este mentionat faptul ca incarcarea pana la 90% este realizata in 80 de minute. Nu-i rau 🙂 Pana aici toate bune si frumoase.

Efectul lasat de bateria ‘monstruoasa’ (si de constructia rugged) asupra carcasei este unul profund. Daca va vine sa credeti, smartphone-ul cantareste 666 grame si are profil ‘slim’ de 31mm. Oau! Ca sa fim sinceri, aceste valori sunt ridicole si exagerate. Practic iti trebuie o geanta de dimensiuni mici sau un rucsac pentru a transporta device-ul (exageram un pic).

Insa, nimeni nu poate contesta avantajul unei carcase de 31mm. Ea poate sa absoarba foarte usor socurile si impactul 🙂

Daca luam in considerare dimensiunile si greutatea device-ului, hardware-ul high-end (Dimensity 8200, 16GB RAM) ni se pare usor inutil. Pentru un consum mic de energie, era mai bine daca se opta pentru un procesor pur mid-range precum Dimensity 7050.

Unihertz Tank 3 pareri

Zona hardware unde telefonul are nevoie cu adevarat de performantul chipset Dimensity 8200 este camera principala. Poate a scoate maxim din camera Samsung 200MP (si ceilalti senzori 50MP ultra wide etc), intradevar este nevoie de un chipset high-end care poseda capabilitati avansate de procesare foto/video. Propulsorul Dimensity 8200 dispune de aceste capabilitati 🙂

In ceea ce priveste combo-ul 16GB RAM LPDDR5 + 512GB UFS 3.1, el este overkill. Erau suficienti 8GB de RAM. Stocarea de 512GB este fara indoiala foarte atractiva/utila, insa cum device-ul are slot MicroSD, o stocare de 256GB era mai mult decat suficienta.

Legat de camera principala, setup-ul intocmit de Unihertz este impresionant 🙂 Va reamintim ca device-ul are camera Samsung HP3 200MP + ultra-wide 50MP + night vision 64MP + telephoto 8MP cu zoom optic 3X. Pentru un telefon rugged care o sa fie utilizat in drumetii, la munte etc, cei 4 senzori performanti o sa fie foarte utili (poze si filmari de calitate).

Unihertz Tank 3 pareri – Hardware-ul potent este pus in umbra de display-ul mediocru

Avand in vedere pretul si dotarile hardware, era obligatoriu ca telefonul sa aiba ecran OLED/AMOLED. Un telefon rugged este utilizat in principal afara in spatii deschise iar asta necesita un ecran clar si luminos.

In configuratia actuala, smartphone-ul Tank 3 are panou LCD 6.79 inci 120Hz (fabricat de TCL). De ce oare producatorul s-a zgarcit exact la ecran ? Nu are sens/noima 🙁 Cu ce ma ajuta cei 16GB RAM cand ecranul este unul mediocru ? Cu nimic. In locul setup-ului 16GB RAM + 512GB, producatorul trebuia sa puna 8GB RAM + 256GB si sa investeasca intr-un ecran mai bun.

CATEVA RECOMANDARI COOL

Apropo de terminale echipate cu RAM + stocare de capacitate generoasa si incarcare foarte rapida, noi am avut in teste cateva astfel de device-uri 🙂 Aici mentionam Motorola Moto G84 5G (review) si Motorola Moto G54 5G Power (ambele telefoane poseda 12GB RAM + 256GB). Apoi, noi am mai testat Motorola Edge 40, Motorola Razr 40 (review) si Motorola Razr 40 Ultra (toate 3 device-urile dispun de 8GB RAM + 256GB).

In ceea ce priveste smartphone-urile cu incarcare foarte rapida (120/125W), noi am testat terminalele Motorola Edge 30 Ultra (review), Xiaomi 13 Pro (review), Redmi Note 12 Pro Plus (review) si Xiaomi 12T Pro. Hmmm… daca ne gandim bine, si terminalele (testate de noi) Poco F4 GT si Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus (review) au incarcare foarte potenta (120W). Bine de stiut 🙂

Unihertz Tank 3 pareri

Unihertz Tank 3 pareri – DOTARI RUGGED

# Carcasa cu rama metalica, butoane metalice, colturi TPU ramforsate, spate realizat din policarbonat si metal, display protejat pe margini de cadru din policabonat

# Display protejat de sticla Panda

# Protectii/certificari – IP68 si MIL STD 810H (durabilitate la praf, scufundari in apa, noroi, caderi, socuri, vibratii, temperaturi extreme etc)

# Lanterna (pe spate sub camera principala) cu luminozitate de 1200 lumeni, lumineaza pana la 50 metri

# Laser pentru masurare distanta (pana la 40 metri)

# Senzori – accelerometru, lumina, giroscop, barometru, proximitate, pedometru, geomagnetic, gravitatie, compas, amprenta (pe lateral), infrarosu

# Pozare/filmare sub apa, 2 butoane fizice customizabile, device-ul poate fi utilizat ca si powerbank

Unihertz Tank 3 pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca echipa GadgetLab a avut in teste smartphone-urile rugged Nokia XR21 (Snapdragon 695) si Cat S75 (Dimensity 930).

Apoi, va informam ca noi am compus articol pentru prima generatie de Unihertz Tank.

Revenim la terminalul Tank 3. Dotarile rugged listate putin mai sus sunt fara indoiala atractive 🙂 Aspectele care ies puternic in evidenta sunt numarul generos de senzori, lanterna foarte luminoasa si laserul pentru masurare distanta.

Lanterna de 1200 lumeni este extrem de utila in excursiile cu cortul 🙂 De altfel, smartphone-ul in sine este accesoriul ideal/perfect in drumetii/excursii la munte, mare etc.

GANDURI DE FINAL

Unihertz Tank 3 este un device de nisa care se potriveste perfect persoanelor care doresc un device ultra durabil si foarte puternic. Problema device-ului este ecranul.

Practic, nu exista un echilibru intre hardware si ecran. Avem super componente si un display mediocru. Asta nu-i in regula. Daca tot ai creat terminalul rugged suprem, de ce nu ai pus si un ecran adecvat (OLED/AMOLED) care sa se asorteze cu restul de dotari hardware ? Oportunitate irosita 🙁

Nici nu trebuia sa fie un OLED/AMOLED de refresh inalt. Era suficient un astfel de ecran dotat cu luminozitate buna si refresh de 60Hz. Noi suntem adeptii urmatorului principiu – decat un panou LCD cu refresh inalt, mai bine un OLED/AMOLED cu refresh standard.

Unihertz Tank 3 pareri

In ceea ce priveste pretul de 3300 lei, daca privim dotarile, putem spune ca el este justificat. Insa, trebuie spus faptul ca producatorul a inclus cateva dotari doar cu scopul de a urca in pret. Aici ne gandim la cei 16GB RAM. 8GB de RAM erau suficienti. Practic, suma cheltuita de producator pe cei extra 8GB RAM trebuia investita intr-un display mai bun.

Si care este concluzia ? Device-ul este un rugged atractiv, insa datorita ecranului mediocru, pretul terminalului trebuie sa coboare la 2700 – 2800 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13
  • Camera selfie Hynix 50MP, video 1080p 30fps
  • Conectivitate – 5G, NFC, 4G, WiFi 802.11 ax, USB C 2.0, Bluetooth 5.3, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou, MicroSD dedicat, Dual SIM, jack 3.5mm, Radio FM
  • Altele – deblocare faciala, motor de vibratii, difuzor pe marginea de jos de 2W, 2 microfoane cu tehnologie noise cancelling, amplificator digital smart PA
  • Accesorii – incarcator 120W, folie

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).