Iata Vivo Nex 3 pareri si pret Romania. Ca sa fim sinceri, am stat un pic pe ‘ganduri’ daca sa publicam la noi pe site articolul despre cel mai nou smartphone flagship marca Vivo.
Motivul pentru asta este simplu si ‘firesc’ (credem noi). Sunt ‘infime’ sansele ca terminalul sa fie adus pe canal oficial pe piata din Romania.
Sa zicem ca printr-un ‘miracol’, telefonul ar fi adus de magazinele online romanesti. Noi sincer nu credem ca cineva si-ar intoarce privirea de la flagship-uri Samsung/Huawei si ar investi peste 4000 lei intr-un smartphone Vivo (fie el ‘mega’ performant si dotat cu ‘de toate’).
Si pe buna dreptate. Intr-o suma de aproape 1000 euro, noi nu ne-am permite sa facem ‘experimente’. In acesti bani, cea mai sigura si inteleapta ‘strategie’ este sa alegi device-uri realizate de brand-uri ‘consacrate’. In fine.
# Vivo Nex 3 pareri
Pana in acest moment nu v-am precizat cum se numeste noul flagship Vivo (e minciuna 🙂 ). Terminalul este intitulat Nex 3 si pe ‘hartie’ este un gadget foarte impresionant. El a fost anuntat oficial de putin timp si spre surprinderea noastra este deja la vanzare pe site-ul giztop (livrare din China spre final de luna Septembrie).
# Versiune ‘standard’ cu functie 4G si 8GB RAM/128GB – 829 dolari (in jur de 4242 lei cu taxe)
# Versiune cu functie 5G si 8GB RAM/256GB – 1000 dolari (in jur de 5100 lei cu taxe)
# Versiune 5G cu 12GB RAM/256GB – 1100 dolari (in jur de 5630 lei cu taxe)
Acestea sunt preturile iar ele ‘reflecta’ pe deplin ‘statutul’ de ‘nava amiral’ de care dispune terminalul Vivo. Am fi putut trece cu vederea acest nou telefon, insa ‘dispozitivul’ poseda cateva dotari hardware care ne-au ‘hipnotizat’ privirea si atentia 🙂
Inainte de a trece in revista cele mai ‘tari’ elemente hardware, vrem sa facem o scurta precizare. Pana in momentul debutului oficial al lui Nex 3, titlul de ‘boss’ in gama de telefoane Vivo Nex a fost detinut de smartphone-ul Vivo Nex Dual Display.
1. Vivo Nex 3 pareri – Display cu raport ecran/corp de 99.6 procente 🙂
Din punct de vedere vizual, ‘vedeta’ numarul 1 este ecranul. Motivele pentru aceasta ‘exprimare’ poate usor exagerata sunt ‘multiple’. Avem panou Super AMOLED dotat cu diagonala impresionanta de 6.89 inci si ecran care este curbat pana inspre marginile laterale la un unghi apropiat de 90 grade.
Datorita acestui tip de design, afisajul etaleaza o ratie display/corp de aproape 100 procente (99.6%, conform spuselor celor de la Vivo). Asta este foarte impresionant 🙂 Ecranul a fost ‘oprit’ sa atinga o ratie ecran/corp de 100% datorita ramelor negre inguste plasate in ‘regiunile’ de sus si jos.
Gratie ecranului care ‘mananca’ partile laterale ale smartphone-ului, de pe margini lipsesc butoanele fizice. Acestea sunt inlocuite de functia ‘Touch Sense’ (tasta touch sensibila la presiunea exercitata de apasare), care simuleaza feedback-ul produs de tastele fizice prin efecte de vibratie.
# Vivo Nex 3 pareri
Acest tip de ‘butoane’ (plasate pe lateral) poseda sistem de alimentare independent. Sistemul face ca anumite taste touch (probabil cea de pornire) sa poata fi utilizate cand smartphone-ul este oprit.
Trebuie sa ‘admitem’ ca producatorul chinez a ‘creat’ o parte frontala cu look pur si simplu superb. Cum se prezinta ecranul din punct de vedere tehnic ? Bine, insa noi am fi dorit sa se mearga pe mana unui panou Quad HD+. Spunem asta in contextul in care diagonala ecranului aproape ca atinge 7 inci.
Vivo s-a focusat pe un panou Full HD+ (2256×1080 pixeli) dotat cu 363PPI, HDR10, luminozitate de 800 niti si sticla protectoare special realizata. Specificatiile nu sunt ‘rele’, insa ne asteptam la altceva avand in vedere cat costa terminalul.
Aaaa…, si sa nu uitam, afisajul AMOLED incorporeaza amprenta, ceea ce este ceva ‘natural’ in cazul unui flagship generatie 2019.
2. Vivo Nex 3 pareri – Componente ‘interne’ de top
Demaram acest ‘capitol’ al articolului prin a va mentiona ca Nex 3 dispune de cea mai rapida motorizare Qualcomm a momentului, in speta chipset-ul Snapdragon 855 Plus de aproape 3GHz (2.96). Va reamintim ca acest procesor ‘propulseaza’ si smartphone-urile Asus ROG Phone 2 si ZTE Nubia Z20.
Continuam in acelasi ‘ritm ametitor’ si va informam de faptul ca smartphone-ul Vivo este posesor de stocare tip UFS 3.0. Excelent 🙂
In ceea ce priveste versiunile disponibile, producatorul pune la indemana trei: 12GB RAM+256GB (pentru modelul 5G), 8GB RAM+256GB (pentru modelul 5G) si 8GB RAM+128GB (modelul 4G). La ce s-a ajuns cu device-urile mobile: 12GB RAM pe un smartphone 🙂 Este amuzant si ridicol in acelasi timp 🙂
Pentru a tine acele componente la o temperatura normala pe timp de functionare intensa, Vivo a dezvoltat un sistem de racire. El este compus din ‘Vapor Chamber’ (camera de vapori) si conducta special realizata pentru a disipa caldura.
Conform producatorului, in momentele de ‘stres’ maxim, sistemul de racire coboara temperatura chipset-ului cu pana la 10 grade. Destul de impresionant 🙂
# Vivo Nex 3 pareri
O alta componenta hardware de top este acumulatorul. El dispune de 4500mAh in capacitate si tehnologie fast charging cu putere de 44W. Oau 🙂 Gratie acestui fast charging foarte puternic, ne putem astepta ca bateria sa fie alimentata pana la 70-80 procente in aproximativ 30 de minute.
Iata ca Vivo a depasit pentru moment pe Huawei in ceea ce priveste puterea tehnologiei de incarcare rapida. In prezent, smartphone-ul P30 Pro este modelul Huawei care poseda cel mai potent fast charging al producatorului, in speta 40W.
Insa, aceasta ‘statistica’ probabil va fi modificata in curand prin lansarea de catre Huawei a flagship-ului Mate 30 Pro, care probabil va aduce un fast charging apropiat de 50W 🙂
Revenim la smartphone-ul Vivo si va mentionam ca de pe device ‘absenteaza’ wireless charging-ul. Pacat 🙁 Avand in vedere dimensiunea generoasa a device-ului, se putea face un efort si sa se ‘inghesuie’ in corpul dispozitivului modulul de incarcare fara fir.
Alte componente interne care ne-au captat atentia sunt chipset-ul audio independent AK4377A, conexiunea 4G LTE Cat 18 1200/150Mbps (in cazul modelului 4G) si conexiunea 5G (modem Snapdragon X50).
UITE RESTUL DE CARACTERISTICI CU PROFIL TEHNIC
- Android 9.0 Pie cu interfata grafica Funtouch OS 9.1
- Camera frontala de 16-megapixeli tip pop-up (motorizata), flash LED, HDR
- Camera principala tripla 64MP (senzor Samsung GW1)+13MP (ultra wide 120 grade)+13MP (telephoto), zoom optic 2X, zoom digital 10X, tehnologie AI, mod de pozare macro (fotografiere de aproape), mod portret HDR, focalizare PDAF, video 4K 30fps, slow-motion 720p 960fps, functie EIS de stabilizare video etc
- Slot Dual SIM, USB C, NFC, jack 3.5mm, GPS/GLONASS/BDS/Galileo, Dual 4G VoLTE sau 5G, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, Face Unlock
- Audio – 32-bit/192kHz
- Culoare – negru, albastru deschis
- Design – sticla pe fata/spate si rama metalica pe margini
- 167.44 x 76.14 x 9.4mm si 217.3 grame (218.5 grame modelul 5G)
- Lipsuri – fara slot MicroSD
GANDURI DE FINAL
Nu se poate spune ca noul Vivo Nex 3 este un flagship ‘mediocru’. Terminalul aduce multe ‘elemente’ hardware care de care mai impresionante si performante. Insa, problema acestui device (cel putin la noi in tara) este brand-ul.
Noi personal nu am cheltui peste 4000 lei pe un device Vivo. O fi hardware-ul de top, insa avem mari indoieli in ceea ce priveste sistemul de operare. Exista riscul ca device-ul sa ramana blocat pe Android 9.0, ceea ce nu-i ok deloc.
Pe langa asta, avem o interfata dezvoltata in mare parte pentru cumparatorii din China din care este posibil sa ‘absenteze’ chestii esentiale legat de notificari si alte aspecte similare.
Astfel ca, daca buzunarul iti este prea ‘greu’ datorita ‘teancurilor’ de 200 lei pe care le ai la indemana, cea mai ‘inteligenta’ alegere este ‘proaspatul’ flagship Samsung Galaxy Note 10 Plus (display de 6.8 inci Quad HD+, 12GB RAM, baterie 4300mAh cu fast charging 45W etc).