Uite Vivo Y19s pareri si pret Romania. Astazi ne indreptam atentia spre un terminal entry-level durabil si bine echipat. Hmmm… ‘suna’ bine 🙂 Subiectul acestui articol este Y19s, smartphone pus laolalta de catre brand-ul chinez Vivo.
Cu ce sa incepem prima oara ? Haideti cu informatiile despre pret. Va precizam ca device-ul este la vanzare in Germania (pe site-ul alza.de) pentru suma de 140 euro (versiune 6GB RAM/128GB). Ne putem astepta ca dispozitivul sa fie lansat curand in Romania pentru suma de aproximativ 700 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.
Ca si dotari, terminalul este bine pus la punct. Avem un panou LCD luminos, carcasa durabila, configuratie decent de rapida, acumulator destul de potent si conectivitate generoasa.
Tot ce ne mai ramane de facut aici este sa va uram o lectura cat mai placuta.
FISA TEHNICA CU CELE MAI INTERESANTE DOTARI
# Design – protectii/certificari – SGS 5-Star (durabilitate la caderi), MIL STD 810H (durabilitate la socuri, impact, vibratii, temperaturi vitrege etc), IP64 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)
# Display – panou LCD 6.68 inci, 1608×720 pixeli, refresh max 90Hz, luminozitate max 1000 niti, ratie ecran/corp 85%
# Acumulator – 5500mAh si fast charging 15W
# Configuratie – CPU Unisoc T612, 6GB RAM LPDDR4X + 128GB stocare eMMC 5.1
Vivo Y19s pareri – CATEVA OBSERVATII
Demaram cu partea de design. De obicei, protectiile MIL STD 810H si IP65 sunt niste dotari tipice pentru telefoanele premium (mid-range si high-end). In acest context, ne pare bine sa vedem ca aceste dotari au ‘migrat’ spre clasa entry-level 🙂
Ca si fapt divers, destul de recent, echipa GadgetLab in avut in teste cateva telefoane (mid-range buget/premium) echipate cu protectii la impact, apa, praf etc. Aici evidentiem terminalele Huawei Nova 13 Pro (review), Motorola Edge 60 Fusion (review) si Motorola Moto G75 5G. Va invitam cu mult drag sa parcurgeti toate cele 3 recenzii 🙂
Revenim la subiectul zilei si facem pasul spre display. Dansul surprinde placut prin luminozitatea generoasa de 1000 niti. In ceea ce priveste restul de caracteristici, acestea sunt perfect in regula pentru un entry-level (rezolutie HD+, 6.68 inci etc).
Mergem mai departe si ne oprim pentru cateva momente in dreptul acumulatorului 🙂 Pentru un telefon de acest gen, noi consideram ca setup-ul 5500mAh + incarcare 15W este unul adecvat.
Inchidem acest punct al prezentarii cu cateva vorbe si despre configuratie. ‘Trio-ul’ chipset Unisoc T612 + 6GB RAM + 128GB stocare eMMC o sa fie capabil sa asigure performante decente la utilizarea standard de zi cu zi (apelare, camera, youtube, browsing, social media, aplicatii de chat si asa mai departe).
Ne permitem sa afirmam toate acestea deoarece noi am avut la teste device motorizat de chipset-ul Unisoc T616 (similar cu Unisoc T612). Este vorba despre tableta Allview Prime H201 LTE (review).
Ce alte dotari interesante mai are smartphone-ul ?
# Boxe stereo, scanner amprente (in butonul power)
# Conectivitate – 4G, Dual SIM, MicroSD dedicat, jack 3.5mm, Radio FM, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.2, USB C, GPS/AGPS/GLONASS
Vivo Y19s pareri – Aspecte de luat in considerare
# Smartphone-ul ruleaza o versiune usor invechita de Android – 14 cu interfata Funtouch OS 14
# Datorita chipset-ului, camera selfie (5MP) este limitata la filmare 720p 30fps
CONCLUZIE
Vivo Y19s este un terminal interesant ce merita a fi luat in calcul. Device-ul arata placut, este durabil, bine echipat si rezonabil de rapid. Toate bune si frumoase pana aici 🙂
Aspectul care ne face sa strambam din nas este pretul de 140 euro – in jur de 700 lei. Pentru dotarile oferite, ni se pare cam mult. Spunem asta in contextul in care Motorola Moto G15 Power are pret similar iar device-ul tinde spre net superior. Moto G15 Power dispune de ecran FHD, chipset Helio G81 Extreme, 8GB RAM, 256GB, baterie 6000mAh, incarcare 30W etc.
Avand in vedere cele mentionate, noi consideram ca un pret corect pentru smartphone-ul Vivo este de cel mult 600 lei.
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Camera principala 50MP cu PDAF, video 1080p
- Senzori – accelerometru, lumina, compas, proximitate, motor de vibratii, giriscop (virtual)
- Carcasa din plastic; culori – argintiu, negru, albastru
- Profil 8.10mm si 198 grame
- Accesorii – husa, folie