Uite Vivo Y29s pareri Romania. Dupa cateva zile de repaus, azi revenim cu bateriile incarcate si va aducem un device mid-range (buget) durabil si echipat destul de generos 🙂 Subiectul acestui nou articol este smartphone-ul Y29s al brand-ului chinezesc Vivo.

Pe partea de dotari, unul dintre principalele puncte forte al device-ului este carcasa, care poate incasa apa, praf, trante etc. Hmmm… ‘suna’ bine 🙂

Ca si pret, ne putem astepta ca telefonul sa fie asezat in pragul de 180 euro – in jur de 900 lei. Legat de lansarea dispozitivului in Romania, va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Tot ce ne mai ramane de facut aici (in introducere) este sa va uram o lectura placuta.

Vivo Y29s pareri

ASPECTE HARDWARE CHEIE

# Design – protectie MIL STD 810H (durabilitate la socuri, impact, vibratii, temperaturi scazute/ridicate etc), certificare SGS (durabilitate la caderi), protectie IP64 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

# Chipset – MediaTek Dimensity 6300

# Display – panou LCD 6.74 inci, 1600×720 pixeli, refresh max 90Hz, luminozitate 570 niti, 260PPI, ratie ecran/corp 85%

# Conectivitate – 5G, 4G, Dual SIM, MicroSD dedicat, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.4, NFC, senzor amprente (in butonul power)

Vivo Y29s pareri – CATEVA OBSERVATII

Ne pare bine sa vedem ca din ce in ce mai multe terminale ‘standard’ nou lansate dispun de MIL STD 810H, protectie specifica telefoanelor rugged. Apropo de acest tip de protectie, echipa GadgetLab a avut la teste cateva terminale mid-range premium inzestrate cu MIL STD 810H. Aici scoatem in evidenta modelele Motorola Edge 60 Fusion, Motorola Moto G75 (review) si Motorola Edge 50 Neo (review).

Legat de protectia IP64 inclusa pe terminalul Vivo, acest aspect este fara indoiala un plus evident 🙂

In ceea ce priveste motorizarea Dimensity 6300, va mentionam ca producatorul a utilizat-o si pe noul mid-range premium Vivo V50 Lite (i-am compus articol). Ca si caracteristici + performante, chipset-ul D6300 este similar cu propulsorul 4G Helio G99. Ce aduce diferit chipset-ul D6300 sunt functia 5G si frecventa de 2.4GHz (2.2GHz pentru Helio G99).

Ca tot am adus in prim plan Helio G99, va mentionam ca echipa GadgetLab a avut la teste cateva device-uri echipate cu aceasta motorizare. Aici evidentiem tableta AGM Pad P2 si smartphone-ul Allview Soul X20 (review).

Mergem mai departe si spunem cateva vorbe si despre display. Asa per total, dansul este decent. Cu toate acestea, Vivo putea opta pentru o diagonala ceva mai mica (max 6.6 inci). Va reamintim ca in configuratia actuala, display-ul poseda 6.74 inci.

ALTE DOTARI DEMNE DE MENTIONAT

# Boxe stereo

# Acumulator 5150mAh cu fast charging 15W

# Sistem de operare Android 15 cu interfata Funtouch OS 15

Vivo Y29s pareri

Vivo Y29s pareri – CE NU NE PLACE

# Stocare tip eMMC 5.1

CATEVA OBSERVATII

De ce ? Putem spune ca in acest fel, potentialul procesorului Dimensity 6300 se evapora 🙁 In combinatie cu o stocare de tip UFS, chipset-ul Dimensity are un comportament bun (instalare/incarcare destul de rapida de aplicatii).

Insa, capabilitatile propulsorului sunt serios limitate de catre stocarea eMMC 5.1 (lenta si veche). Foarte nasol 🙁 Este ca si cum ai pune cel mai ieftin si lent RAM posibil pe un procesor AMD Ryzen high-end (comparatia este cam exagerata, insa ati prins ideea).

Singurul aspect pozitiv al stocarii este capacitatea generoasa de 256GB. Aaa… sa nu uitam. Ca si memorie RAM, terminalul dispune de 6GB LPDDR4X. Asta este in regula.

Vivo Y29s pareri – GANDURI DE FINAL

Avand in vedere setup-ul Dimensity 6300 + stocare eMMC 5.1 oferit de Vivo Y19s, noi va recomandam sa evitati device-ul. Singurul mod prin care smartphone-ul merita a fi luat in seama este daca pretul e asezat in jurul valorii de 600 – 650 lei (ceea ce este putin probabil).

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Camera principala 50MP, video 1080p
  • Camera selfie 5MP
  • USB C, GPS/AGPS/GLONASS
  • Senzori – accelerometru, lumina, compas, proximitate
  • Culoare – verde
  • Profil 8.19mm si 199 grame
  • Accesorii – folie

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).