Device-ul Wiko View 3 pareri si pret Romania. Pornim la drum in aceasta ‘proaspata’ saptamana cu un smartphone care vine din Franta. Facem referire la noul terminal View 3 al ‘brand-ului’ frantuzesc Wiko.

Tinem sa va precizam ca device-ul este ‘fratiorul’ mai mic al potentului ‘mid-ranger’ View 3 Pro (Helio P60, ecran FHD+, USB C, NFC, 128GB ROM) si ‘urmasul’ modelului de anul trecut, in speta terminalul Wiko View 2.

Dupa acest scurt ‘istoric’, va aducem in atentie faptul ca smartphone-ul View 3 poseda pret de 180 euro si este deja disponibil in Spania. Noi ne asteptam ca ‘dispozitivul’ sa ajunga in curand in Romania pentru aproximativ 860 lei.

Avand in vedere acest aspect, device-ul va intampina foarte mari probleme in a concura cu terminale net superioare precum Xiaomi Redmi Note 7 sau Huawei P Smart 2019. In fine.

Lasam aceste aspecte de-o parte si ne focusam toata atentia pe terminalul Wiko.

Wiko View 3 pareri

# Wiko View 3 pareri – Configuratie ‘accesorizata’ cu elemente atractive

Producatorul a realizat o ‘platforma’ hardware care sa fie pe placul cat mai multor utilizatori. Astfel ca, smartphone-ul dispune de acumulator mare, in speta 4000mAh, stocare nativa in cuantum la 64GB ROM, 3GB de memorie RAM si display HD+.

In ceea ce priveste afisajul, specificatiile lui sunt decente. Avem diagonala de 6.26 inci, panou IPS, 1520×720 pixeli, 269PPI, notch si geam 2.5D.

La prima vedere, putem ‘afirma’ ca afisajul nu prea are ce cauta pe partea de aspecte forte. Ecranul este ok, insa clar era de preferat un panou FHD+. Atunci de ce l-am inclus aici?

Afisajul HD+ are in spate un acumulator potent iar asta inseamna o autonomie buna (spre foarte buna).

Conform producatorului, autonomia la utilizare este de 2 zile, ceea ce e mai mult decat onorabil. Ne putem astepta ca device-ul sa duca fara ‘griji’ intre 18-20 ore in conditiile unei utilizari intense.

‘Tactica’ urmata de Wiko (acumulator mare si display HD+) este similara cu a smartphone-ului Moto G7 Power.

Wiko View 3 pareri

# Wiko View 3 pareri – Camera principala destul de puternica

Un alt aspect care merita cu ‘prisosinta’ a fi mentionat este camera foto principala. Pe partea din spate poate fi remarcat un sistem tri-camera, ceea ce este destul de surprinzator in cazul unui device din zona de buget. Camera pune la dispozitie niste dotari destul de performante.

Sistemul foto poseda combinatia de senzori 12MP (Sony IMX486) + 13MP (senzor wide 120 grade) + 2MP (senzor Bokeh).

Conform producatorului, senzorul de 12MP este optimizat pentru fotografiere in diverse conditii de luminozitate (inclusiv lumina scazuta, spre foarte scazuta). Asta este important.

Pe partile de functii si dotari, camera se ‘mandreste’ cu tehnologie AI, mod Super Wide Angle, mod Artistic Blur, mod portret, HDR, Panorama, filtre live, mod profesional, mod pentru pozare pe timp de noapte, stabilizare video, video slow-motion, video time-lapse, tehnologie Google Lens si functie Motion Photo (poze ‘miscatoare’).

Inca nu am terminat 🙂 Camera mai dispune de focalizare tip PDAF, flash LED, editor de imagine si captura video la 1080p cu 30fps.

# UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE PENTRU TERMINAL

  • 4G LTE Cat 4 150/50 Mbps, slot Dual SIM Hibrid (Nano SIM+Nano SIM sau Nano SIM+MicroSD), card MicroSD max 256GB, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, MicroUSB 2.0 cu OTG, jack 3.5mm, Radio FM, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou/Galileo
  • Deblocare faciala, scanner amprente
  • Senzori – Accelerometru, magnetic, giroscop, proximitate, lumina
  • Android 9.0 Pie
  • Chipset octa-core 64-biti MediaTek Helio P22 MT6762
  • Procesor grafic PowerVR GE8320
  • Camera secundara 8-megapixeli
  • Culori – albastru, auriu, verde
  • 159 x 76.5 x 8.2mm si 178 grame
  • Carcasa cu finisaje glossy; policarbonat

Wiko View 3 pareri – CONCLUZIE

Noul Wiko View 3 este fara indoiala un telefon mid-range care stie sa se faca placut. Combinatia de dotari oferita de device este una interesanta. Insa, problema acestui device este competitia ‘acerba’ din segmentul de pret cuprins intre 700-1000 lei.

In cei 180 euro (860 lei) ai device-ului, se gasesc niste telefoane mid-range cu mult mai bune.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).