Uite Xiaomi Mi 9 Lite pareri si pret Romania. Din punctul nostru de vedere, Xiaomi reprezinta unul dintre cei mai importanti ‘jucatori’ pe segmentul de telefoane mid-range premium. Frecventa cu care producatorul chinez lanseaza noi device-uri este fara indoiala una impresionanta.

Practic, aproape ca nu trece ‘luna’ in care sa nu apara cate un nou smartphone Xiaomi. Din acest punct de vedere, noi credem ca producatorul tine pasul fara probleme cu cel mai pe ‘val’ producator chinez al momentului, in speta Huawei.

Avand in vedere cele mentionate mai sus, suntem convinsi ca banuiti ceea ce urmeaza 🙂 Un nou terminal Xiaomi, ce altceva 🙂 Pe site-ul Geekbuying apare listat la vanzare (precomanda) ‘proaspatul’ smartphone Mi 9 Lite pentru suma de 330 dolari (in jur de 1700 lei cu taxe incluse).

Ne asteptam ca smartphone-ul sa soseasca in curand in Romania pentru un pret cuprins intre 1300-1400. Spunem asta in contextul in care terminalul Mi 9T (care este usor superior fata de Mi 9 Lite) este disponibil pe online-ul romanesc pentru aproximativ 1700 lei.

Acum ca ne-am lamurit cu costul acestui device, ‘intentionam’ sa va precizam cateva aspecte interesante (credem noi). Mi 9 Lite este varianta internationala/globala a smartphone-ului Xiaomi Mi CC9 (model ‘focusat’ pe piata chineza).

Prin lansarea acestui nou device, Xiaomi ‘largeste’ familia de telefoane Mi 9, care are in ‘alcatuire’ device-uri precum Mi 9T Pro, Mi 9T, Mi 9 SE si bineinteles Mi 9.

Dupa aceasta introducere (speram ca nu a fost prea lunga), haideti sa descoperim impreuna care sunt cele mai importante 4 atuuri ale ‘proaspatului’ terminal Xiaomi.

Xiaomi Mi 9 Lite pareri

1. Xiaomi Mi 9 Lite pareri – Camera tripla care dispune de senzor cu 48MP

Daca ‘indragesti’ sa faci poze si sa filmezi precvent, atunci Mi 9 Lite se poate dovedi a fi o alegere ‘inteleapta’ din punct de vedere foto. Producatorul chinez a intocmit pentru ‘dispozitiv’ un setup format din 3 senzori: 48MP + 8MP + 2MP.

Cel ‘primar’ de 48MP este de origine Sony (IMX586). Va reamintim ca noi am testat Motorola One Vision, care la randul sau dispune de senzorul Sony IMX586 de 48-megapixeli.

Senzorul de 8MP este de tip ‘super wide-angle’ iar cel de 2-megapixeli are ca ‘job’ adaugarea efectului de blur in background.

In ceea ce priveste functiile camerei triple, acestea sunt in ‘abundenta’. In primul rand avem tehnologie AI care livreaza diverse functii interesante: efecte de iluminare, scene detection/recognition (identificare a 30 tipuri de obiecte/peisaje), fotografii super resolution, infrumusetare etc.

Nu ‘absenteaza’ functiile tipice unei camere moderne precum mod bokeh, super night mode (fotografiere pe noapte), mod de pozare cu unghi foarte larg, panorama, mod profesional pentru setarea manuala a diverse setari, recunoastere faciala, HDR, captura video in 4K 30fps, filmare in 1080p cu EIS (stabilizare electronica), video super slow-motion in 720p 960fps si asa mai departe 🙂

Noi suntem de parere ca terminalul dispune de o camera principala excelent pusa la punct. Asta ne face sa credem ca telefonul are un comportament bun (spre foarte bun) la pozare si filmari.

2. Xiaomi Mi 9 Lite pareri – Amprenta in ecran si display AMOLED potent

In regiunea frontala a smartphone-ului poate fi zarit un display dotat cu look elegant si specificatii ‘marca inregistrata’ pentru un mid-range premium generatie 2019.

Avem panou Super AMOLED inzestrat cu diagonala de 6.39 inci, rezolutie de 2340×1080 pixeli (FHD+), 403 PPI, luminozitate de 600 niti, tehnologie HDR, tehnologie Always On, notch in forma de V si protectie cu sticla Gorilla Glass 5. Ce parere aveti ? Noi credem ca ecranul se prezinta de la bine in sus 🙂

Nu vrem sa trecem mai departe pana nu va ‘informam’ ca scanner-ul de amprente este incorporat direct in ecran (mai bine zis sub ecran 🙂 ).

Xiaomi Mi 9 Lite pareri

3. Xiaomi Mi 9 Lite pareri – Baterie potenta + chipset Snapdragon 710

La fel ca smartphone-ul Nokia 8.1, noul Xiaomi Mi 9 Lite este ‘propulsat’ de chipset-ul Qualcomm Snapdragon 710. Asta este excelent 🙂

Chip-ul asigura un nivel de performanta ‘solid’ indiferent de tipul de aplicatie (benchmark-uri, jocuri, YouTube etc). Dovada in acest sens este recenzia pe care noi am realizat-o pentru terminalul Nokia 8.1.

In compania motorizarii performante si eficiente ca si consum de energie gasim un acumulator de 4030mAh. Tot ce putem spune este bravo Xiaomi 🙂 Pe langa capacitate generoasa, bateria dispune si de fast charging potent, in speta 18W. No comment 🙂

4. Xiaomi Mi 9 Lite pareri – Memorie ROM de tip UFS 2.1

Cam toate telefoanele mid-range premium lansate in 2018 folosesc stocare de tip eMMC 5.1. Anul 2019 este unul foarte ‘benefic’ pentru telefoanele mid-range buget si premium deoarece au aparut diverse device-uri cu stocare de tip UFS sau UFS 2.1.

Acest aspect ‘etaleaza’ perfect ritmul ‘alarmant’ de rapid in care evolueaza telefoanele mobile. Nimic in neregula cu asta 🙂

Din ‘categoria’ de telefoane mid-range buget cu UFS fac parte modele precum Samsung Galaxy A50 si noul Motorola One Action, model caruia noi i-am intocmit un review complet.

Din categoria de telefoane mid-range premium cu UFS 2.1 fac parte terminale precum Huawei Honor 9X si chiar subiectul zilei de azi, in speta Mi 9 Lite. Tot ce putem spune este excelent 🙂

Smartphone-ul Xiaomi este oferit in doua versiuni ‘condimentate’ cu urmatoarele ‘ingrediente’ (speram ca va place expresia 🙂 ) : 6GB RAM/64GB si 6GB RAM/128GB.

UITE RESTUL DE INFORMATII TEHNICE

  • Android 9.0 Pie cu interfata grafica MIUI 10
  • Procesor grafic Adreno 616
  • Camera selfie 32-megapixeli cu inteligenta artificiala (AI), HDR, mod portret, video 1080p 30fps
  • Dual SIM, Dual 4G, jack 3.5mm, slot MicroSD (256GB), WiFi 802.11 ac, port USB C, NFC, GPS/AGPS/GLONASS, Bluetooth 5.0
  • Senzori – giroscop, compas, lumina, accelerometru, proximitate, face unlock (deblocare faciala) si infrarosu
  • Altele – procesor audio independent, husa in dotarea standard
  • 156.8 x 74.5 x 8.67mm si 179 grame
  • Culori si design – negru, albastru; carcasa din sticla si metal

CONCLUZIE

Xiaomi Mi 9 Lite poate fi ‘caracterizat’ cu ‘usurinta’ drept un mid-range excelent. Cu asta cred ca am spus toata ‘povestea’ 🙂 Abia asteptam ca telefonul sa isi faca aparitia la noi in tara.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).