Uite Xiaomi Mi CC9e pareri si pret Romania. Astazi vrem sa ne focusam toata atentia pe un terminal mid-range Xiaomi puternic si lansat recent. Este vorba despre Mi CC9e.
Incepem prin a mentiona ca smartphone-ul Mi CC9e este la vanzare pe site-ul Banggood pentru suma de 240 dolari (in jur de 1230 lei cu taxe).
Inainte de a va prezenta toate aspectele cheie ale noului telefon Xiaomi, vrem sa aducem in prim plan ceva destul de interesant. Din punctul nostru de vedere, noile Mi CC9 si Mi CC9e marcheaza inceputul unei noi ‘ere’ in ceea ce priveste segmentul de telefoane mid-range. De ce spunem asta ?
Pana la aparitia acestor doua modele, majoritatea telefoanelor de categorie medie au folosit stocare cu tehnologie eMMC 5.1. Iata ca Xiaomi ‘sparge’ acest ‘tipar’ si introduce pe telefoanele sale mid-range generatie 2019 stocarea dotata cu tehnologie UFS 2.1.
Noi consideram ca asta reprezinta un salt major in ceea ce priveste felul in care performeaza aceste device-uri.
Memoria ROM de tip eMMC 5.1 este capabila cam de maxim 300MB/s la citire de date/informatii. In schimb, memoria ROM tip UFS 2.1 poate urca pana spre 900MB/s in ceea ce priveste citirea de date.
# Xiaomi Mi CC9e pareri
Noi am avut prilejul sa facem o recenzie completa fostului model high-end Nokia 8 Sirocco, care este dotat cu memorie UFS 2.1. In urma testarii realizate de noi, stocarea interna a obtinut in benchmark-ul Androbench peste 700 MB/s la citirea de date.
Noi am avut ocazia sa testam destul de recent excelentul Motorola One Vision, care la randul sau este un mid-range dotat cu stocare UFS (cel mai probabil in versiune 2.0). Terminalul Motorola a obtinut in Androbench peste 500MB/s la testul de citire.
Ceea ce vrem sa spunem este ca in comparatie cu eMMC 5.1, UFS-ul 2.1 este cu mult mai rapid. Asta se ‘traduce’ in aplicatii care sunt instalate repede sau care sunt lansate aproape instant. Pe langa asta, copierea sau mutarea de fisiere dintr-un loc in altul se face mult mai rapid.
Acum haideti sa revenim la noul terminal Xiaomi Mi CC9e (ne cerem scuze daca ‘ocolul’ a fost prea lung 🙂 ). In randurile de mai jos va prezentam principalele 3 aspecte forte.
# Xiaomi Mi CC9e pareri – Chipset Snapdragon 665 si memorie ROM performanta
‘Proaspatul’ Mi CC9e este primul smartphone de pe piata care dispune de noua motorizare Qualcomm Snapdragon 665.
Acest chipset se vrea a fi inlocuitor pentru propulsorul Snapdragon 660, care poate fi gasit in telefoane mid-range foarte bune precum Nokia 7 Plus. Noi am avut la test acest terminal Nokia iar recenzia GadgetLab pentru device o puteti citi aici.
Dupa cateva cautari pe net, am descoperit faptul ca chipset-ul SD665 performeaza oarecum similar cu ‘batranul’ SD660.
Online au aparut benchmark-uri in AnTuTu conform carora SD665 este mai bun in zona de grafica decat SD660, insa ceva mai slab in ceea ce priveste puterea ‘bruta’ a procesorului.
SPECIFICATII PENTRU CHIPSET-UL Snapdragon 665
- 8 nuclee Kryo 260 tactate la 2.0GHz
- Arhitectura 64-bit, proces tehnologic 11nm
- Procesor grafic Adreno 610
- Tehnologie AIE – motor de inteligenta artificiala
- Suport pentru tehnologia de incarcare Quick Charge 3.0
- Suport pentru display-uri cu rezolutie maxima de 2520×1080 pixeli
Putem ‘afirma’ fara nici un dubiu ca noul smartphone Mi CC9e ascunde sub capota un procesor potent care poate face fata cu brio inclusiv in gaming intens.
Precum va mentionam la inceput de articol, acest nou Xiaomi este mandru posesor de stocare dotata cu tehnologie UFS 2.1. Un mare plus 🙂
In ceea ce priveste memoria in totalitate, terminalul este oferit de producator in doua versiuni: 4GB RAM + 64GB ROM sau 6GB RAM + 128GB ROM. Vrem sa va mentionam ca RAM-ul este de tip LPDDR4X tactat la 1866MHz.
# Xiaomi Mi CC9e pareri – Design premium si camera tripla dotata cu 48-megapixeli
Pe langa hardware potent, acest nou Xiaomi poseda si un design elegant (spre foarte elegant). Producatorul chinez a ‘inchegat’ device-ului o carcasa cu ‘origini’ premium: sticla curbata pe spate, margine metalica slim ‘vopsita’ in ton cu partea din spate si sticla Gorilla Glass 5 in zona frontala. Dupa parerea noastra, smartphone-ul arata foarte bine 🙂
Ramanem pe acelasi ‘traseu’ pozitiv si optimist si va precizam detalii tehnice despre sistemul tri-camera, care spre bucuria noastra este unul performant.
# Senzori – Sony 48MP (F1.79)+8MP (ultra-wide, F2.2)+2MP (adancime/bokeh F2.4)
# Dotari – flash LED, PDAF, zoom optic, Super Night View (pozare pe timp de noapte), AI scene recognition (detectare automata a 27 scenarii foto), tehnologie EIS de stabilizare video etc
# Filmare – 4K 30fps, 1080p 60fps, 1080p 120fps si 720p 240fps
# Xiaomi Mi CC9e pareri – Display bun si acumulator potent
Din start vrem sa va punem la curent cu faptul ca terminalul dispune de ecran dotat cu rezolutie HD+. Asta nu este neparat un minus. Bineinteles ca era de preferat un panou FHD+, insa noi consideram ca afisajul actual de pe Mi CC9e se prezinta mai mult decat decent.
# Diagonala de 6.088 inci, panou Samsung AMOLED, rezolutie HD+ (1560×720 pixeli), 280PPI densitate pixeli, luminozitate de 530 niti si contrast de 60.000 la 1.
Nu lipseste tehnologia Always-On, ceea ce este binevenit. Pe partea de design, avem un afisaj elegant si dotat cu notch de dimensiune destul de redusa. In regula 🙂
Remarcam faptul ca Xiaomi s-a ‘debarasat’ de anticul panou IPS LCD si a optat pentru unul de tip AMOLED. Foarte bine 🙂
Aaaa… si sa nu uitam, ecranul incorporeaza scanner de amprente 🙂 Daca nu ne inselam, avem in fata primul smartphone cu display HD+ care dispune de amprenta direct in ecran (nu stim cat de relevant este acest aspect).
Sa nu uitam ca un display de rezolutie medie are un impact redus in ceea ce priveste stresul pe acumulator. Asta rezulta intr-un device care dispune de potential mare sa asigure o autonomie excelenta.
Spunem asta deoarece smartphone-ul a receptionat un acumulator inzestrat cu un generos 4030mAh. Excelent 🙂 Bateria dispune de fast charging Quick Charge 3.0 cu putere 18W (incarcatorul din dotare este unul standard cu putere 5V/2A 10W).
UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE
- Camera selfie 32-megapixeli, apertura F2.0, tehnologie AI, video 1080p 30fps
- Android 9.0 cu interfata MIUI 10 (tehnologii Mi Turbo si Game Turbo)
- Deblocare faciala, Dual SIM, slot MicroSD, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, WiFi Direct, WiFi Display, jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS si diversi senzori (distanta, compas, giroscop, infrarosu, accelerometru, lumina)
- Sunet – amplificator audio Smart PA si difuzor potent; high-res audio prin jack 3.5mm
- Culoare – alb cu albastru, albastru, negru
- 153 x 71.85 x 8.47mm si 173.8 grame
- Accesorii – husa
Xiaomi Mi CC9e pareri – GANDURI DE FINAL
Noul Xiaomi Mi CC9e este un smartphone mid-range cu valente de foarte bun. Nivelul de dotari este excelent, design-ul arata superb iar pretul este bun. Daca ar fi sa criticam ceva, este absenta panoului cu rezolutie FHD+.
Insa, noi suntem de parere ca afisajul prezent pe device poate fi ok pentru multi utilizatori. Plusul evident in tot acest context este acumulatorul de 4030mAh, care banuim ca nu se ‘streseaza’ parea tare cu afisajul HD+.
Noi ne asteptam ca telefonul sa asigure o autonomie de cel putin 2 zile in cazul unei utilizari moderate. Abia asteptam ca smartphone-ul sa ajunga in Romania 🙂
Va reamintim ca recent am publicat pe dragul nostru site un articol despre terminalul Xiaomi Mi CC9, fratele mai mare al modelului prezentat in articol.