Xiaomi Redmi Note 11S 4G review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA
SPECIFICATII PENTRU CAMERA
# Senzori – Samsung HM2 108MP (F1.9, pixel binning 9-in-1) + 8MP (ultra-wide 118 grade) + 2MP (macro) + 2MP (bokeh/adancime)
# Functii/dotari – focalizare rapida, mod pro, mod ultra-wide, hdr, tehnologie AI, infrumusetare, filtre imagine, functie google lens, mod macro, mod portret, mod night, mod 108MP, mod panorama, documents, video 1080p 30fps, ultra-wide 1080p 30fps, macri video 720 30fps, short video 1080p 30fps, slow motion HD 120fps etc
CATEVA OBSERVATII
Va informam ca nu este prima oara cand noi avem de-a face cu senzorul Samsung HM2. Noi am mai testat diverse alte terminale motorizate de catre camera Samsung.
Prima data evidentiem gama Edge 20: Motorola Edge 20 Pro, Motorola Edge 20 Lite si Motorola Edge 20 (review). Apoi, senzorul HM2 este prezent si pe terminalul Moto G200. Cum noi am testat si compus Motorola Moto G200 5G review, va invitam sa aruncati o privire peste recenzie.
Apoi, echipa GadgetLab a avut in teste cateva terminale Xiaomi propulsate de camera Samsung HM2 108MP. Aici mentionam modelul flagship mid-range Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus (review) si modelul mid-range buget Poco X4 Pro 5G (review).
Hmmm… daca stam sa ne gandim bine, si versiunea 4G de Xiaomi Redmi Note 11 Pro dispune de camera Samsung. Cum noi am testat device-ul, va invitam cu multa caldura sa parcurgeti review Xiaomi Redmi Note 11 Pro 4G.
PARTEA FOTO
Avand in vedere ca smartphone-ul dispune de camera Samsung HM2 108MP, primul lucru pe care l-am facut atunci cand am inceput testarea camerei a fost sa punem la treaba modul foto 108MP (rezolutie efectiva de 12000×9000 pixeli).
Ne pare bine sa va anuntam ca el se comporta foarte bine. Pozele captate au detaliu bogat, sunt foarte clare, au culori placute si sunt luminoase. In ceea ce priveste viteza de focalizare si captura foto, chipset-ul Helio G96 face o treaba buna 🙂
Am continuat cu testarea modului 108MP si am aplicat din interfata camerei functia de zoom 2X (digital). Daca in jur luminozitatea nu este grozava (cer innorat), se observa o scadere in calitate (comparativ cu modul 108MP fara zoom). Insa, daca afara conditiile de lumina sunt bune iar decorul este unul intins, calitatea imaginii este buna.
Xiaomi Redmi Note 11S 4G review in romana
Mergem mai departe si ne indreptam privirea catre modul foto standard (rezolutie efectiva de 4000×3000 pixeli). Per total, calitatea imaginii in poze este buna.
Insa, avem un aspect de precizat. Daca senzorul 108MP este orientat in directia soarelui, in poze isi fac aparitia raze luminoase subtiri.
Parasim modul standard si ne focusam pentru cateva momente pe modul foto ultra-wide. Senzorul ultra-wide este punctul slab al camerei. Fotografiile captate au culori spalacite si sunt sterse inspre extremitatile laterale.
Si acum haideti sa analizam un pic modul foto night (pozare pe timp de noapte). Daca in jur sunt multe surse de lumina, camera captureaza niste poze de calitate buna.
Daca in imprejurimi sursele de lumina sunt putine sau rarefiate, multe din pozele captate de noi au iesit blurate. Pe langa asta, pozele ies un pic cam intunecate.
Xiaomi Redmi Note 11S 4G review in romana
Am mers mai departe cu testarea modului foto night si am aplicat din interfata camerei functia de zoom 2X (digital). Va mentionam ca pozele scad mult in calitate.
Facem pasul catre modul foto macro. Per total el este asa si asa. Camera macro 2MP are momente cand capteaza poze de calitate decenta. Insa, multe din pozele realizate nu sunt suficient de clare si de intens colorate.
Acum ne focusam pe modul foto portret. Pe timpul testarii, destul de multe din pozele capturate au iesit bine (background blurat uniform si intens, obiectul focalizat este clar si bine evidentiat).
In ceea ce priveste restul de moduri foto testate (filtre imagine, panorama), pozele captate arata interesant.
PARTEA DE FILMARE
Chipset-ul Helio G96 este un bun performer, insa punctul sau slab este captura video. Chipset-ul nu este capabil de filmare 4K.
Legat de modurile video testate, va precizam cateva pareri despre urmatoarele: 1080p 30fps si ultra-wide 1080p 30fps (ambele dispun de stabilizare).
FILMARE PE ZI
Captura video 1080p 30fps arata decent. Daca in jur avem conditii bune de lumina, calitatea video este ok (pentru 1080p). Imagine este stabila, culorile arata bine iar rezolutia FHD ofera o claritate rezonabila. Aspectul sesizat de noi pe timpul testarii este ca in zone umbroase isi face aparitia un usor fenomen de screen tearing.
Legat de senzorul ultra-wide 8MP, pe partea de filmare (max 1080p 30fps) el are un comportament notabil mai bun decat ceea ce poate pe partea de foto.
Aspectul la care filmarea ultra-wide exceleaza este stabilitatea. In ceea ce priveste calitatea imaginii, ea este rezonabila (nimic mai mult).
FILMARE PE NOAPTE
Din start va precizam ca filmarea pe timp de noapte este slaba. In conditii bune de lumina, filmarea 1080p putea sa arate decent. Insa datorita screen tearing-ului destul de accentuat, filmarea este asa si asa. In conditii slabe de luminozitate, pe langa screen tearing, filmarea 1080p 30fps are si mult zgomot.
Despre captura video ultra-wide 1080p mentionam ca este intunecoasa si are foarte mult zgomot.
Pe pagina urmatoare a review-ului gasiti o galerie foto cuprinzatoare si diverse video samples. Va dorim vizionare placuta 🙂
CAMERA FOTO SECUNDARA
SPECIFICATII PENTRU CAMERA
# Senzor 16-megapixeli, F2.4
# Functii/dotari – hdr, display flash, infrumusetare, filtre imagine, mod portret, video 1080p 30fps etc
Din cele cateva teste facute de noi (pe timp de zi), au iesit niste selfie-uri de calitate (imagine detaliata, clara, culori frumoase).
In ceea ce priveste selfie-urile captate pe timp de noapte, daca in jur sunt multe surse de lumina, pozele captate (fara flash) arata decent.