Redmi Note 12 4G review in romana – DISPLAY

Redmi Note 12 4G review in romana

Demaram acest segment al review-ului cu partea de caracteristici ecran. Va ‘atentionam’ ca specificatiile sunt excelente 🙂

FISA TEHNICA

# Panou AMOLED 6.67 inci

# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli) si 395PPI

# Rata refresh de 120Hz

# Spectru culoare DCI-P3

# Luminozitate standard 450 niti, maxima de 700 niti si peak de 1200 niti

# Contrast de 4.500.000:1

# Tehnologie Always On

# Protectie Gorilla Glass 3

# Raport ecran/corp de 85 procente

# Perforatie pozitionata sus pe mijloc

CATEVA OBSERVATII

Va precizam ca ecranul are cateva parti similare cu panoul AMOLED utilizat de terminalul Redmi Note 12 Pro (diagonala, rezolutie, refresh). Cum noi am testat si cumpus Redmi Note 12 Pro 5G review in romana, va invitam cu mult drag sa parcurgeti recenzia 🙂

Redmi Note 12 4G review in romana
Display-ul este foarte bun (nu exageram deloc cand spunem asta). Panoul AMOLED este luminos, afiseaza o imagine clara, raspunde bine la atingeri, are unghiuri largi de vizualizare si afiseaza un negru tipic AMOLED-ului (inchis si foarte profund).

In ceea ce priveste restul de aspecte, diagonala generoasa este binevenita, culorile arata placut, gratie refresh-ului de 120Hz avem o imagine/interfata cursiva iar dupa ore bune de utilizare, ecranul nu oboseste vederea.

Pe partea de design, marginea neagra de sus si cele laterale sunt slim. Marginea neagra de jos este un pic cam groasa.

Redmi Note 12 4G review in romana
Notch-ul (pozitionat sus pe mijloc) este mic.

Panoul AMOLED 120Hz are suprafata plata (el este inconjurat pe margini de o dunga neagra subtire).

Functia de luminozitate automata este ca de obicei foarte bine optimizata.

Redmi Note 12 4G review in romana

Modul dark pune excelent in valoare contrastul foarte bun al panoului AMOLED (negru foarte inchis).

Redmi Note 12 4G review in romana

In sectiunea refresh a display-ului gasim 2 optiuni: 120Hz sau 60Hz. Cu ecranul setat sa ruleze la 120Hz, interfata/meniurile/aplicatiile sunt fluente si cursive.

Insa, trebuie spus ca uneori apar momente cand chipset-ul Snapdragon 685 nu poate tine pasul cu cei 120Hz (nu este suficient de rapid). Chipset-ul isi arata limitele in activitati precum multitasking intens (download/instalare de aplicatii in background si web browsing in acelasi timp).

Culorile ecranului pot fi setate in 3 moduri: vivid, saturated sau standard. Pe langa asta, aici gasim si optiune pentru ajustare temperatura culoare.

In setari avem optiuni pentru schimbare font si setare marime text.

Redmi Note 12 4G review in romana

Functia Always-On ofera multe ‘chestii’ cool pentru personalizare.

Temele de ceas disponibile in sectiunea Always on arata foarte bine.

Atunci cand intra notificari, poate fi setat ca marginile ecranului sa fie iluminate (iluminarea dureaza cateva secunde). Va precizam ca notificarile sunt afisate clar si elegant in fereastra Always on.

Redmi Note 12 4G review in romana

Functiile raise to wake si double tap pentru activare ecran sunt bine optimizate.

Aplicatiile din telefon pot fi grupate/aranjate in 3 moduri: classic (toate pe ecranul home), sub forma de app drawer sau mod lite.

Redmi Note 12 4G review in romana

Pentru navigare pot fi folosite gesturile sau butoanele software.

Atunci cand se face swipe drepta din ecranul home, se poate opta pentru afisarea google discover (feed-ul google news) sau a aplicatiei App vault.

App vault este un portal care iti ofera acces rapid prin widget-uri la diverse aspecte cool si utile. In portalul App vault pot fi afisate widget-uri cu utilitare de sistem (curatare cache/fisiere junk, app lock etc), aplicatii favorite, numarul de pasi parcurs etc.

Device-ul nu duce lipsa de optiune pentru ascundere/mascare notch.

Pe baza atingerii/apasarii butonului de power, Xiaomi a incorporat un sistem de gesturi util si bine optimizat.

Redmi Note 12 4G review in romana

Aplicatiile/ferestrele plutitoare pot fi accesate simplu si rapid din meniul recents/multitasking.

Functia Sidebar faciliteaza accesul rapid la aplicatiile din telefon (se face swipe pe bara afisata in partea stanga a ecranului).


Ecranul are dimensiune generoasa iar gratie formatului 20:9, el este inalt si destul de ingust.

In lumina de afara, ecranul are o lizibilitate buna. Gratie celor 700 niti (1200 niti luminozitate peak), noi suntem increzatori ca ecranul are lizibilitate perfect decenta in bataia unui soare de vara.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).