Redmi Note 12 Pro 5G review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE
Smartphone-ul etaleaza o configuratie mid-range alcatuita din componente performante.
FISA TEHNICA
# Chipset MediaTek Dimensity 1080 6nm (MT6877V/TTZA)
# Procesor grafic Mali G68 MC4 (4 nuclee grafice)
# 8GB RAM LPDDR4X; functie memory extension (RAM virtual) de pana la 5GB
# 128GB ROM UFS 2.2
# Sistem de racire alcatuit din 12 fasii de grafit
# Motor de vibratii X axis linear
CATEVA OBSERVATII
Va mentionam ca chipset-ul Dimensity 1080 este o versiune de Dimensity 920 cu cateva imbunatatiri. Apropo de Dimensity 920, tinem sa va spunem ca noi am testat un terminal echipat cu acest chipset. Este vorba despre smartphone-ul Redmi Note 11 Pro Plus 5G.
Ca tot am adus vorba de procesorul D920, va precizam ca recent noi am publicat pe site Motorola Moto G73 5G review in romana (device-ul are Dimensity 930). Trebuie spus faptul ca Dimensity 930 este inferior chipset-ului Dimensity 920. Practic, D930 este o versiune de Helio G99 dotata cu modem 5G si alte cateva imbunatatiri.
Apropo de Helio G99, va precizam ca noi am testat 2 gadget-uri motorizate de acest chipset. Este vorba despre tableta Redmi Pad si smartphone-ul Motorola Moto G72.
Redmi Note 12 Pro 5G review in romana
Revenim la terminalul Redmi Note 12 Pro 5G si va precizam ca noi am avut in teste cateva modele din generatia precedenta. Aici scoatem in evidenta Redmi Note 11 (Snapdragon 680), Redmi Note 11 Pro 4G (review) si Redmi Note 11S (review). Va informam ca Note 11 Pro si Note 11S dispun de chipset-ul Helio G96.
Apoi, tinem sa mentionam ca device-ul cu cel mai potent procesor MediaTek Dimensity testat de noi este Poco X4 GT (Dimensity 8100).
Daca stam sa ne gandim bine, alte telefoane cu chipset Dimensity teste de noi sunt Xiaomi Redmi Note 9T (Dimensity 800U) si Motorola Edge 20 Lite (Dimensity 720).
Inchidem partea de observatii prin a spune ca motorul de vibratii x axis linear de pe Note 12 Pro 5G este bun. El ofera niste efecte de vibratie destul de intense.
PERFORMANTA
Gratie hardware-ului potent, terminalul ruleaza bine absolut orice aplicatie si joc. Cu acest aspect lamurit, haideti sa descoperim cum se comporta chipset-ul Dimensity 1080 ca si temperatura (cand este fortat la maxim).
TESTARE INTENSIVA SI INDELUNGATA (device setat pe modul performance)
1. Antutu stress test
Am dat drumul testarii intensive cu benchmark-ul Antutu stress test (dureaza 45 minute). Cu device-ul setat pe modul performance, chipset-ul a urcat pana la 43 grade. Nu-i rau 🙂 La aceasta temperatura, partea din spate sus este usor calda.
2. Genshin Impact
Cu chipset-ul incalzit bine dupa antutu stress test (43 grade), am dat drumul jocului Genshin Impact. Ne pare bine sa va anuntam ca dupa 60 minute de gaming, chipset-ul a coborat la 41 grade. Excelent 🙂
Tinem sa mentionam ca noi am setat jocul Genshin Impact intr-o combinatie de detalii grafice high, medium si low. Pe langa asta, optiunea 60fps a fost activata. Cu Genshin Impact setat in acest mod, jocul ruleaza bine.
GAMING – GAME TURBO
Redmi Note 12 Pro 5G review in romana – TESTE SINTETICE (teste rulate in modul performance)