Redmi Note 12 Pro Plus review in romana – DISPLAY

Va propunem sa pornim la drum in acest segment al review-ului prin a parcurge specificatiile ecranului. Trebuie sa va ‘avertizam’ ca ele sunt foarte, foarte bune 🙂

FISA TEHNICA

# Panou Flow AMOLED 6.67 inci

# Format 20:9 si rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)

# 395PPI densitate pixeli

# Rata refresh de 120Hz si rata touch sampling de 240Hz

# Culori pe 10 bit (peste 1 miliard de culori) si spectru culoare DCI-P3

# Luminozitate maxima de 900 niti

# Contrast de 5.000.000:1

# Tehnologii – Always-On, Dolby Vision, HDR10, HDR10+

# Protectie Gorilla Glass 5

# Perforatie pozitionata sus pe mijloc

# Raport ecran/corp de aproape 87%

CATEVA OBSERVATII

Observam ca avem de-a face cu un display high-end. Foarte tare 🙂 Va precizam ca ecranul device-ului este superior celui utilizat de smartphone-ul Poco F4 (review).

Apoi, display-ul terminalului are cateva elemente comune cu panourile AMOLED utilizate de Poco X4 Pro 5G si Redmi Note 11 Pro 4G (review). Bine de stiut 🙂


Display-ul smartphone-ului este pur si simplu impecabil (nu exageram deloc cand spunem asta). Culorile arata foarte, foarte bine, luminozitatea este generoasa, contrastul/nuantele de negru arata superb iar diagonala de 6.67 inci se impaca de minune cu rezolutia FHD+ (imagine clara).

Ce mai poate fi spus despre ecran ? Raspunsul la touch/atingeri este excelent, unghiurile de vizualizare sunt si ele excelente iar dupa ore bune de utilizare, ecranul nu oboseste vederea. Asta este important.

Redmi Note 12 Pro Plus review in romana


Ca si design, display-ul are niste margini negre cu profil slim.


Perforatia (incorporeaza camera de 16-megapixeli) este de mici dimensiuni.

Datorita formatului 20:9, avem de-a face cu un ecran ce iese in evidenta prin 2 caracteristici: este inalt si destul de ingust. Aceste 2 aspecte sunt ideale pentru scrolling de continut (si nu numai).

Ecranul dispune de profil plat.

Redmi Note 12 Pro Plus review in romana

Functia de automatic brightness (luminozitate automata) este excelent optimizata.

In sectiunea culori a ecranului gasim diverse optiuni si setari.

Redmi Note 12 Pro Plus review in romana

Facem pasul catre partea de refresh. Aici gasim 2 optiuni: default (refresh-ul este ajustat dinamic in functie de scenariul de utilizare) sau custom (refresh-ul poate fi fortat sa ruleze la 60Hz sau 120Hz).

Va precizam ca pe timpul testarii noi am ‘fortat’ display-ul sa ruleze la 120Hz. Cu refresh-ul setat in acest mod, pe ecran totul este cursiv si fluent.

In sectiunea Always On gasim diverse optiuni pentru personalizare/customizare.

Notificarile sunt afisate clar si elegant in fereastra Always On. Va mentionam ca atunci cand intra mesaje, notificari etc, se poate seta ca marginile laterale sa fie iluminate (efectul de iluminare dureaza cateva secunde). Apropo de mesaje, apeluri etc, acestea sunt afisate frumos, clar si elegant in meniul drop down cu notificari.

Redmi Note 12 Pro Plus review in romana

Redmi Note 12 Pro Plus review in romana

Functiile raise to wake si double tap pentru activare ecran este excelent optimizate.

Aplicatiile din telefon pot fi grupate in 3 moduri: classic (aplicatiile sunt afisate pe ecranul/ecranele home), sub forma de app drawer sau mod lite.

Pentru navigare putem alege gesturile (foarte bine optimizate) sau clasicele butoane software.

Cand se face swipe dreapta din ecranul home, putem opta pentru afisarea aplicatiei google discover (feed-ul google news) sau pentru afisarea aplicatiei App vault (dezvoltata de Xiaomi).

App vault este practic un portal care ofera acces rapid la diverse widget-uri cool: utilitare sistem (cache cleaner, ram boost etc), numarul de pasi parcurs, ceas, prognoza meteo, notite etc. Va mentionam ca App vault permite adaugarea a unui numar generos de widget-uri (modalitatile de personalizare sunt diverse).

Redmi Note 12 Pro Plus review in romana

Va precizam ca smartphone-ul dispune de certificare Widevine L1. Noi am testat platformele Disney Plus, SkyShowtime si Youtube iar toate au rulat continutul in HD sau mai mult (youtube ruleaza excelent cand este setat la 4K 60fps).

‘Ferestrele plutitoare’ (floating windows) pot fi accesate simplu si rapid din meniul cu aplicatii deschise recent.

In setari gasim utila functie Sidebar, care ofera acces simplu si rapid la aplicatiile instalate pe device.

In jurul butonului de pornire/oprire, Xiaomi a dezvoltat un sistem de gesturi util, cool si bine optimizat.

Lizibilitatea in bataia directa a soarelui este foarte buna (soare de luna Aprilie). Noi suntem increzatori ca datorita celor 900 niti (luminozitatea maxima a display-ului), lizibilitatea ecranului este buna in bataia unui soare puternic de vara.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).