Redmi Note 12 Pro Plus review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE
Smartphone-ul poseda o motorizare mid-range alcatuita din componente performante.
FISA TEHNICA
# Chipset MediaTek Dimensity 1080
# Procesor grafic Mali G68 MC4
# 8GB de RAM tip LPDDR4X
# Stocare 256GB tip UFS 2.2
# Sistem de racire LiquidCool
# Motor de vibratii X axis linear
CATEVA OBSERVATII
Va informam ca Redmi Note 12 Pro Plus este cel de-al 2-lea telefon cu chipset Dimensity 1080 testat de noi. Primul a fost fratele mai mic al acestui device, in speta terminalul Redmi Note 12 Pro 5G. Apropo de gama Redmi Note 12, va precizam ca noi am testat si Redmi Note 12 4G, mezinul gamei (dispune de chipset-ul Snapdragon 685).
Apropo de propulsoare MediaTek Dimensity, tinem sa va spunem ca noi am avut in teste noul model mid-range Motorola Moto G73 5G (Dimensity 930).
Inainte de a trece la partea de performanta, mentionam ca motorul de vibratii de pe Redmi Note 12 Pro Plus asigura niste efecte destul de intense.
PERFORMANTA
Smartphone-ul ruleaza bine (spre foarte bine) orice aplicatie, joc, scenariu etc. Apar mici momente de incetineala in interfata (cand este schimbat wallpaperul utilizand o aplicatie dedicata sau utilizand imaginile de fundal gata preinstalate), insa acestea sunt niste aspecte minore care probabil vor fi remediate cu un update software.
Si acum haideti sa descoperim cum se comporta chipset-ul Dimensity 1080 ca temperatura atunci cand este impins la maxim pentru o perioada undelungata.
TESTARE INTENSIVA INDELUNGATA (device setat pe mod performance)
1. ANTUTU STRESS TEST RUNDA 1
Am demarat testarea intensa cu benchmark-ul Antutu stress test (dureaza 45 de minute). Temperatura maxima atinsa de chipset pe parcursul testarii a fost de 42 grade, ceea ce este excelent.
2. ANTUTU STRESS TEST RUNDA 2
Imediat cum s-a incheiat prima runda de Antutu stress test, am dat drumul din nou benchmark-ului. Ce-a de-a 2-a runda de Antutu stress test a pornit cu chipset-ul situat la 42 grade. Spre bucuria noastra, valoarea maxima atinsa de chipset pe parcursul testarii a fost de 43 grade. Din nou spunem excelent 🙂
3. GENSHIN IMPACT
De indata ce runda 2 de Antutu stress test s-a incheiat (chipset la 43 grade), am dat drumul jocului Genshin Impact. Dupa 60 minute de gaming, procesorul a coborat la valoarea de 41 grade. Avand in vedere acest aspect, putem spune ca Xiaomi a facut o treaba excelenta cu sistemul de racire al device-ului.
Apropo de jocul Genshin Impact, cu detaliile urcate la maxim, jocul ruleaza bine. Apar momente de incetinela, insa acestea nu afecteaza experienta de gameplay.