Uite ZTE Blade A35 pareri si pret in Romania. Astazi va propunem sa aruncam o privire peste un terminal entry-level care a ‘inundat’ online-ul romanesc 🙂 Terminalul in cauza se numeste Blade A35 si este realizat de catre brand-ul chinezesc ZTE. Ce vrem sa spunem cu ‘inundat’ ?
Noi am zarit smartphone-ul pe diverse site-uri online (eMAG, carrefour, pcgarage, evomag, vexio, itgalaxy etc) iar cel mai mic pret pentru device este de 300 lei (2GB RAM/64GB, carrefour.ro). Clar ca avem de-a face cu un device foarte accesibil.
Ca si dotari, smartphone-ul atrage atentia prin cateva aspecte. Are un panou LCD surprinzator de ok, acumulator perfect decent, o carcasa eleganta si conectivitate ok. Cu aceste aspecte precizate, punem punct partii introductive si demaram cu prezentarea dispozitivului. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.
ZTE Blade A35 pareri – Puncte cheie
# Panou LCD 6.75 inci, rezolutie 1600×720 pixeli, refresh 90Hz, capsula Live Island
# Acumulator 5000mAh cu incarcare standard 10W
# Conectivitate – 4G, VoLTE, Dual SIM, MicroSD dedicat, USB C 2.0, jack 3.5mm, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5.2, GPS, accelerometru
# 64GB de stocare interna tip eMMC
CATEVA OBSERVATII
Pentru un telefon atat de accesibil, nu exageram cand spunem ca display-ul este excelent 🙂 (rezolutie HD+, refresh 90Hz). Diagonala este o idee cam mare, insa ce sa facem, acesta este trend-ul (telefoane cat o placinta).
Cam la fel putem afirma si despre acumulator. Dansul are incarcare perfect decenta (10W) si capacitate adecvata (5000mAh). Toate bune si frumoase aici 🙂
Pe partea de conectivitate, terminalul pune la indemana cam toate elementele esentiale, ceea este notabil.
Ca si stocare (capacitate si tehnologie), cei 64GB eMMC sunt in regula.
Aspecte de luat in seama
# Chipset foarte modest – Unisoc SC9863A1 (22nm, octa-core Cortex A55)
# Sistem de operare Android 14 versiune Go
# Nu are senzor de amprente
# Camera selfie poate filma max 720p 30fps
ZTE Blade A35 pareri – CATEVA OBSERVATII
Nu exageram deloc cand spunem ca propulsorul Unisoc SC9863A1 este foarte modest. Noi ne-am intersectat cu dansul atunci cand am testat Nokia C32 (review).
Dupa testele facute modelului Nokia, am descoperit ca chipset-ului Unisoc pur si simplu ii este sila de rulajul de task-uri care necesita putere de procesare (navigare pe net, procesare foto, descarcare/instalare aplicatii etc).
Procesorul are un comportament decent strict daca te limitezi la rulajul de activitati basic gen apelare, mesaje, poate youtube etc. Nasol 🙁
O alta observatie si ce parere avem despre pret
Ati putea spune ca suntem prea pretentiosi cu un telefon care costa 300 lei. Insa, pentru doar 38 lei in plus se poate achizitiona de pe site-ul Altex.ro smartphone-ul Motorola E14.
Comparat cu modelul ZTE, terminalul Moto este net, net, net superior (chipset Unisoc T606, stocare UFS 2.2, fast charging 15W, protectie la apa/praf, filmare selfie 1080p 30fps etc).
Avand in vedere cele precizate, nu exageram cand spunem ca 300 lei pe modelul Blade A35 este mult.
ZTE Blade A35 pareri – CONCLUZIE
Sa nu intelegeti gresit. Nu avem nimic cu brand-ul ZTE. Pe site am publicat articole despre multe device-uri ZTE atractive/interesante (Nubia Red Magic Nova, Nubia Z70 Ultra, Blade A75 5G etc).
Insa, in cazul ZTE Blade A35, tot ce putem spune este sa evitati acest model. Datorita procesorului foarte slab, orice task ceva mai complex o sa fie rulat greoi/lent. Nimeni nu-si doreste acest lucru.
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Camera principala 8MP, AF, video 1080p
- Design – carcasa din plastic, profil 8.5mm, culori – negru, verde
- Altele – deblocare faciala, difuzor pe marginea de jos