Uite ZTE Blade A55 pareri si pret in Romania. In acest debut de saptamana va propunem sa exploram impreuna un smartphone entry-level infiltrat recent pe online-ul romanesc. Modelul in cauza se numeste Blade A55 si este pus cap la cap de catre brand-ul chinezesc ZTE.

Prima data va mentionam detalii despre partea de pret. Terminalul este la vanzare pe site-ul carrefour.ro pentru suma de 350 lei. Hmmm… pretul ne indica faptul ca avem de-a face cu un entry-level de categorie low-end (daca se poate spune asa). Asa si este.

Cu toate acestea, device-ul ofera cateva dotari destul de interesante (display, baterie, stocare). Cu aceste aspecte precizate, oprim aici segmentul introductiv si demaram cu acceleratia la podea partea de prezentare dispozitiv 🙂 Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

ZTE Blade A55 pareri

CELE MAI OK DOTARI

# Panou LCD 6.75 inci, 1600×720 pixeli, refresh 90Hz, format 20:9

# Configuratie – acumulator 5000mAh (incarcare 10W), 4GB de RAM, stocare 64GB eMMC

# Conectivitate – 4G, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5.2, Dual SIM, MicroSD dedicat, jack 3.5mm, GPS, USB C 2.0, scanner amprente (in butonul power)

# Sistem de operare Android 14 (interfata MiFavor)

ZTE Blade A55 pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca echipa GadgetLab a compus articol fratelui mai mare al acestui dispozitiv, in septa smartphone-ul ZTE Blade A75 4G. Cu acest aspect lamurit, haideti sa revenim la subiectul acestui articol 🙂

Pentru un entry-level foarte accesibil, noi consideram ca display-ul LCD din dotare este bun (rezolutie HD+, refresh 90Hz). Daca ar fi sa reprosam ceva, diagonala 6.75 inci este cam mare. Era suficient un panou de 6.5/6.6 inci.

Mergem mai departe si spunem cateva vorbe despre configuratie. Dansa are cateva elemente interesante – acumulator de capacitate mare si setup 4GB RAM + 64GB stocare. Nu-i rau deloc 🙂 Legat de baterie, incarcarea standard 10W este perfect in regula pentru un telefon de acest gen.

Pe partea de conectivitate, ne pare bine sa vedem ca scanner-ul de amprente nu a fost trecut cu vederea 🙂 Apoi, slotul triplu (Dual SIM + MicroSD) este clar binevenit.

In ceea ce priveste sistemul de operare, prezenta unui OS actual (Android 14 cu interfata ZTE) este o surpriza placuta 🙂 Spunem asta in contextul in care terminalul mid-range buget ZTE Blade A75 5G (lansat recent si net superior in comparatie cu Blade A55) ruleaza doar Android 13.

ZTE Blade A55 pareri

ZTE Blade A55 pareri – Punctul slab al device-ului este procesorul

Smartphone-ul dispune de chipset-ul Unisoc SC9863A (22nm, octa-core Cortex A55). Hmmm… nasol 🙁 Ne permitem aceasta ‘caracterizare’ deoarece noi am avut de-a face cu telefon motorizat de procesorul Unisoc SC9863A. Este vorba despre Nokia C32 (review). Va informam ca chipset-ul Unisoc este ‘antic’ (lansat in 2018), lent (sub 100.000 puncte in Antutu 9), foarte slab ca si procesare foto/video, se incalzeste destul de tare si consuma multa energie (22nm).

Ati putea spune ca avem pretentii prea mari din partea unui smartphone de 350 lei. Insa, pentru 70 lei in plus (420 lei) este disponibil un terminal net, net superior modelului ZTE. Este vorba despre Motorola G04 (i-am compus articol). Pe langa faptul ca modelul Moto are chipset de 2 ori mai rapid (Unisoc T606), smartphone-ul mai dispune de stocare UFS 2.2, fast charging, NFC, protectie IP52, WiFi 802.11 ac etc.

GANDURI DE FINAL

Cu toate ca ZTE Blade A55 are destul de multe parti decente, datorita procesorului foarte modest, noi va recomandam sa evitati acest device. Motorola G04 este apropiat ca pret (420 vs 350 lei) iar device-ul joaca in alta liga.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Camera principala 13MP, AF, flash LED, video 1080p 30fps
  • Camera selfie 8MP, FF, video 720p
  • 167.7*77.4*8.5mm si 192 grame
  • Carcasa din plastic; culori – negru, albastru
  • Functie Dynamic RAM (memorie virtuala)
  • Accesorii – husa, folie

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).