Uite ZTE Blade A72s pareri si pret in Romania. In articolul de pe ziua de azi ne focusam atentia catre o aparitie noua si interesanta pe online-ul romanesc. Este vorba despre terminalul entry-level (are cateva elemente mid-range) Blade A72s al brand-ului chinezesc ZTE.

Va precizam ca smartphone-ul este disponibil pe site-ul telekom.ro pentru suma de 887 lei (pret intreg/standard). Cu acest aspect lamurit, mentionam ca device-ul ofera cateva dotari hardware atractive. Aici evidentiem bateria, stocarea si procesorul.

In ceea ce priveste restul de aspecte hardware, ramane sa le descoperiti pe parcursul acestui articol 🙂 Ne oprim aici cu partea de introducere si trecem la treaba. Va dorim o lectura placuta.

ZTE Blade A72s pareri

FISA TEHNICA CU CELE MAI COOL DOTARI

# 3GB RAM LPDDR4X + 64GB stocare tip UFS 2.2; functie de memorie virtuala (pana la 3GB)

# Baterie 5000mAh cu fast charging 22.5W

# Chipset Unisoc T606 (12nm)

# Panou LCD 6.75 inci, rezolutie 1600×720 pixeli, refresh 90Hz, 260PPI, ratie ecran/corp de aproape 85%

ZTE Blade A72s pareri – CATEVA OBSERVATII

Prezenta stocarii de tip UFS (2.2) este un mare, mare plus 🙂 Va precizam ca acest aspect este posibil gratie chipset-ului Unisoc T606 (ofera suport pentru stocare UFS).

Apropo de chipset, Unisoc T606 asigura un nivel de performanta perfect decent (pentru un procesor de categorie entry-level). Va spunem ca el atinge in benchmark-ul Antutu 9 scorul de aproape 230.000 puncte. Hmmm… daca stam sa ne gandim bine, acest nivel de performanta este destul de apropiat de cel al Snapdragon 680 (in jur de 267.000 puncte in Antutu 9). Nu-i rau deloc 🙂

Apropo de Snapdragon 680/685, va precizam ca noi am testat telefoane echipate cu aceste propulsoare. Prima data scoatem in evidenta terminalul Redmi Note 12 4G (dispune de SD685). Legat de telefoanele cu SD680 testate, acestea sunt Motorola Moto G52 (review), Redmi 10C (review) si Redmi Note 11.

Revenim la smartphone-ul ZTE. Bateria este un alt aspect hardware reusit. Setup-ul 5000mAh + fast charging 22.5W este unul bun 🙂

Legat de ecran, observam ca ZTE a ales sa echipeze device-ul cu un panou LCD masiv (6.75 inci). Era de preferat o diagonala mai mica (6.5 inci) mai ales ca rezolutia este una HD+. Insa, per total noi consideram ca display-ul este decent. Aaaa… sa nu uitam. El are refresh de 90Hz, ceea ce este un plus 🙂

ZTE Blade A72s pareri – Mai are dispozitivul dotari interesante ? Cateva

# Camera principala cu senzor 50MP, video 1080p 30fps

# Conectivitate – 4G, Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, GPS/AGPS/GLONASS

# Senzor de amprenta pe lateral

# Carcasa eleganta si destul de slim (8.6mm)

O SCURTA OBSERVATIE

Ca si fapt divers, design-ul camerei principale este similar cu al terminalului Xiaomi 12 Lite (device testat de noi). Nu stim cata relevanta are acest lucru, insa ni s-a parut interesant 🙂

CE NU NE PLACE LA DEVICE

# Are port MicroUSB

# Nu are NFC

# Camera selfie limitata la filmare 720p 30fps

ZTE Blade A72s pareri – CATEVA OBSERVATII

Hmmm… dintre partile slabe mentionate, 2 sunt majore. Hai sa zicem ca lipsa NFC nu este o ‘tragedie’. Insa, camera selfie incapabila de video 1080p si portul MicroUSB nu au ce cauta pe un telefon generatie 2023 (fie el si entry-level).

La parti negative putem trece si sistemul de operare Android 12. Terminalul trebuia sa vina cu Android 13. Legat de update-uri, sunt mari sansele ca telefonul sa ramana blocat pe Android 12. Speram sa ne inselam.

CONCLUZIE

ZTE Blade A72s este un smartphone decent. Device-ul arata placut, are configuratie decent de rapida iar multe din dotarile oferite sunt ok.

Insa, pretul de aproape 900 lei (887) practicat de operatorul telekom este cam rupt de realitate. Noi consideram ca device-ul nu merita mai mult de 600 lei.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Camera selfie 5MP
  • Senzori – accelerometru, proximitate, lumina
  • Carcasa din plastic; culoare gri
  • Difuzor pe marginea de jos
  • 168 x 77.5 x 8.6 mm si 198 grame

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).