Uite ZTE Nubia Flip 5G pareri si pret in Romania. In aceasta perioada de sarbatoare ne indreptam atentia catre un terminal pliabil echipat cu hardware mid-range si design foarte elegant 🙂

Este vorba despre noul si primul pliabil ZTE, in speta Nubia Flip. Ca si dotari, avem de-a face cu un device interesant (spre foarte interesant).

Ca si pret, va mentionam ca terminalul este la vanzare pe store-ul eu.nubia.com pentru suma de 599 euro – in jur de 2983 lei (8GB RAM/256GB). O sa va tinem la curent daca terminalul este lansat oficial in Romania. Cu toate aceste precizate, inchidem partea de introducere si ne indreptam rapid spre segmentul de prezentare device. Va dorim o lectura cat mai placuta.

[UPDATE 27-06-2024] Terminalul Nubia Flip este la vanzare pe site-ul evoMAG.ro pentru suma de 2518 lei (8GB RAM/256GB).

ZTE Nubia Flip pareri

Principalul punct de atractie este display-ul (cel intern)

Prima data analizam ecranul device-ului (in pozitie de deschis/rabatat complet).

FISA TEHNICA

# Panou Foldable OLED 6.9 inci cu suprafata plata

# Rezolutie 2790×1188 pixeli si 443PPI

# Refresh 120Hz

# Culori pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Tehnologie 2160Hz PWM Dimming (previne fenomenul de flicker)

# Perforatie sus pe mijloc

# Ratie ecran/corp de 85.7%

ZTE Nubia Flip pareri – CATEVA OBSERVATII

Display-ul este bun 🙂 Merita mentionat faptul ca dansul are destul de multe parti similare cu panoul OLED utilizat de catre terminalul pliabil Razr 40 al celor de la Motorola. Ca si fapt divers, noi am testat Motorola Razr 40.

Profitam de contextul creat ca sa va spunem ca noi am testat si versiunea Ultra de Razr 40. Avand in vedere acest aspect, va invitam cu drag sa parcurgeti Motorola Razr 40 Ultra review in romana.

ZTE Nubia Flip pareri

Acum haideti sa parcurgem ecranul extern

Avem de-a face cu un display OLED circular echipat cu 1.43 inci si rezolutie 466×466 pixeli.

Ecranul extern poate fi utilizat pentru diverse chestii (daca se poate spune asa). Se poate opta pentru afisarea de informatii utile precum calendar, numarul de pasi, conditii meteo, cronometru, functie de inregistrare audio, media playback etc. Interesant 🙂

Va informam ca display-ul poseda functionalitate Always On pentru vizualizare rapida de date/informatii esentiale precum data, ora, apeluri, nivelul de incarcare etc.

Mentionam ca ecranul extern mai poate fi utilizat pentru poze selfie, deblocare faciala si apeluri rapide.

Ca si design, observam ca display-ul extern este incorporat in modulul care adaposteste camera principala duala (50MP + 2MP). Din nou spunem, interesant 🙂

ZTE Nubia Flip pareri – Constructie si dimensiuni

Conform ZTE, mecanismul de rabatare este proiectat sa reziste la peste 200.000 de inchideri/deschideri. Tot ce putem face este sa-i credem pe cuvant 🙂

Terminalul are rama metalica (textura mata) iar zonele din fata si spate (cu device-ul in pozitie de inchis) sunt acoperite cu sticla AG (cu suprafata mata).

Ca si dimensiuni, cu smartphone-ul in pozitie de inchis, avem un profil de 15mm. In pozitie de deschis, terminalul are profil de 7mm. Nu-i rau 🙂

Legat de greutate, device-ul cantareste 209 grame. Destul de bine. Acum haideti sa comparam aceste valori cu cele ale Motorola Razr 40 (Nubia Flip 15mm, 7mm si 209 grame vs Razr 40 15.8mm, 7.35mm si 188.6 grame).

Trebuie spus faptul ca pe site-ul ZTE nu este mentionat nimic legat de prezenta protectiei la apa/praf. Ca si fapt divers, Razr 40 dispune de protectie IP52.

ZTE Nubia Flip pareri

Dotari hardware – avem o configuratie mid-range destul de potenta

La fel ca si terminalul Motorola Razr 40, noul Nubia Flip dispune de propulsorul Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1. Similaritatea cu Razr 40 se extinde si la RAM + stocare. Avem 8GB RAM LPDDR4X + 256GB UFS 2.2. Un combo/setup atractiv 🙂

Facem pasul catre acumulator. Smartphone-ul ZTE poseda o baterie de 4310mAh si fast charging cu putere 33W. Din nou spunem, nu-i rau 🙂 Apelam din nou la comparatia cu Razr 40. Bateria este similara, insa Razr 40 dispune si de wireless charging (5W). Incarcarea wireless absenteaza de pe modelul ZTE.

ZTE Nubia Flip pareri – Din pacate, camerele dezamagesc 🙁

Cea principala dispune de setup-ul 50MP (AF, video 4K) + 2MP (FF, bokeh). Nici urma de stabilizarea OIS, ceea ce este un mare minus. Apoi, ce cauta inutila camera 2MP pe un device de acest gen ? Nu-i deloc ok 🙁

Iarasi apelam la comparatia cu Razr 40 si va spunem ca modelul Moto are setup 64MP (OIS, Laser AF) + ultra-wide 13MP (AF, 120 grade). Dotari net, net superioare.

Mergem mai departe si facem trecerea catre camera selfie. Din pacate, lucrurile sunt dezamagitoare si in acest segment 🙁 Avem o camera selfie 16MP limitata la filmare 1080p. Nasol. Aducem din nou in prim plan modelul Razr 40. El dispune de camera selfie 32MP capabila de video 4K 30fps. No comment.

Dupa dezamagirea lasata de camere, haideti sa ne focusam pe restul de dotari pozitive.

O selectie decenta de dotari premium

# Boxe stereo

# 5G, NFC, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, eSIM

# Amprenta in butonul de power

ZTE Nubia Flip pareri

ZTE Nubia Flip pareri – GANDURI DE FINAL

Hmmm… complicat. Fara indoiala de ZTE Nubia Flip are punctele sale forte (ecran, design, constructie etc). Insa, numarul de parti pro aproape ca este egalat de punctele slabe (camere modeste, fara protectie la apa praf, fara wireless charging etc).

Ati putea spune ca avem prea mari pretentii din partea unuia dintre cele mai accesibile telefoane pliabile. Insa, avem mari indoieli in ceea ce priveste partea de pret. Asa la prima vedere, 599 euro – aproximativ 2983 lei pare ok pentru un device de acest gen. Insa, nu este chiar asa.

Motorola Razr 40 are cateva dotari net superioare si daca va vine sa credeti, smartphone-ul poate fi gasit online pentru sub 2500 lei. Va reamintim ca Razr 40 are protectie IP52, camera principala cu OIS, camera ultra-wide capabila de video 4K, camera selfie capabila si ea de video 4K si incarcare wireless. Toate aceste dotari lipsesc de pe modelul ZTE.

Avand in vedere cele precizate, noi consideram ca 3000 lei pentru Nubia Flip este prea mult. Avand in vedere dotarile oferite si numeroasele lipsuri, este obligatoriu ca pretul device-ului sa fie sub cel al Razr 40.

Uite restul de caracteristici tehnice

  • Sistem de operare Android 13
  • Conectivitate – Dual SIM, 4G, GPS/A-GPS/Galileo/Glonass/Beidou(L1+L5)
  • Senzori – compas, accelerometru, proximitate, lumina, giroscop, hall
  • Culori – negru, auriu, mov
  • Accesorii – husa, incarcator

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).